Kdyby kočky mohly mluvit přehled
Romana Junková
Kniha o tom, jak se na svět dívají kočičí bytosti, kočky a kocourci. Jak vidí nás, takzvané pány tvorstva, co si o nás myslí, jak vnímají naše životy, vztahy, náš každodenní spěch, netrpělivost, nedostatek času, konzumní způsob života. Kočky nám ze své perspektivy poradí, jak se v dnešní uspěchané době zastavit, najít cestu k porozumění a pochopení. Podělí se s námi o tajemství lásky, vzájemné komunikace a blízkého kontaktu. Kniha je doprovázena fotografiemi kočičích mazlíčků.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdyby kočky mohly mluvit. Přihlašte se a napište ho.
Jednotlivé příběhy vyprávěné kočkami či kocoury. O tom co mají rádi, co se jim nelíbí, jak vnímají svoje lidi. Každé vyprávění má své poučení. V knize jsou kočičí fotky.
Vybrala jsem si ji do ČV a netušila, jakou radost udělám, když příběhy budu číst kamarádce, která má dvě kočky. Myslím, že tuhle knížku ocení právě majitelé koček. S dětmi, především pokud mají s kočkami aspoň nějakou zkušenost, bych ji četla také, jen bychom se častěji zastavovali a o přečteném debatovali. Ledacos se z příběhů dá vzít nejen jako nová znalost o chování koček, ale i jako porovnání, jestli to i my lidé nemáme nějak podobně, případně jak se to u nás konkrétně odlišuje. Četlo se mi dobře, autorčin styl je poměrně vytříbený, jen mi některé věty připadaly slohově až příliš vykonstruované; tak by je možná sestavily kočky, které prošly několika dílnami psaní zkušených lektorek KM.
Kniha Kdyby kočky mohly mluvit v seznamech
2010 | Kočičí povídání aneb Jak nám kočky dovolily s nimi bydlet |
2016 | Kdyby kočky mohly mluvit |
Předčítáno. Syna příběhy koček velice zaujali. Poučné i čtivé. Jediná výtka je zapomenutí obsahu v knize. Autisti potřebují přehled, kolik ještě příběhů chybí a kolik už jich je přečtených. Jinak za nás skvělé čtení.