LenkaDlouha
![Moje nejmilejší příběhy o zvířátkách Moje nejmilejší příběhy o zvířátkách](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432516/moje-nejmilejsi-pribehy-o-zviratkac-Kvd-432516.jpg?v=1580553631)
Krasnejsi pohadky s ilustracemi jsem v poslednich letech nevidela. Nadherne.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Spolubydlící Spolubydlící](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397248/spolubydlici-eih-397248.jpg?v=1549212994)
nebudu lhát. příběh mě velice překvapil a chvíli jsem si myslela, že si ji koupím do knihovny, ale pak to holka zabila posledníma 30 stránkami, kdy jsem si trhala vlasy. takže jenom 4 hvězdy.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![On On](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445657/on-R1E-445657.png?v=1596566539)
Kniha me hodne natahla, abych si ji precetla, ale nemohla jsem nrjak zkousnout to stridani 3 dejovych linek a jeste z pohledu jejiho a jeho. Ale zvladla jsem to. Precteno a musim si ze by sla vymyslet zajimavejsi zapletka nez toto. I po tom jsem se stale tesila az zjistim co se ji stalo, ze musela na psychyatrii a ztratila rec. Konec me prekvapil i zarmoutil zaroven. Myslim, ze kdyby misto stitku thriler dali psychologicky roman tak udelali lepe.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Hvězdy na cestě Hvězdy na cestě](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450952/hvezdy-na-ceste-xbZ-450952.jpg?v=1598262788)
Podle to kolik je kolem tehle knihy propagace, jsem cekala fakt bombu. Nakonec se z toho vyklubal igor neverny herec, Tereza matinka protiva a vypecena dceruska Vanda, ktera ten pribeh uplne dodedala. Dej je na dve linky pred zivotni katastrofou a po ni. Tou obrovskou katastrofou je pad Vandy na stavenisti, kdyz byla mala a pak o mnoho let pozdeji se k tomu na krete vraci po smrti jeji babicky. Nic moc. Autorka se asi minula datumem vydani. Tohle je spis jednoducha oddechovka k vode. Stranky ubihaji rychle, ale to pribeh nezachrani. Neurazi, ale ani nenadchne.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Smečka Smečka](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454072/smecka-VfX-454072.jpg?v=1601191837)
i když je to předloha na film a je tak smutně krátká, přesto si mě získala. charaktery postav jsou tak skvěle popsaný. vykreslit to lépe už nemohli. David bojující s cukrovou terčem šikany, který miluje hokej celým srdcem. Ještě jsem českého nic takového nečetla takže se mi to líbí. Překvapila mě Karol tím co udělala a jak se úplně změnila. Bohužel je to smutná realita dnešní mládeže.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Dej mi své jméno Dej mi své jméno](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374388/dej-mi-sve-jmeno-QHc-374388.jpg?v=1529673074)
nechápu co se každému na tom líbí. za mě nejzajímavější a jediné stránky, které stály za to byly 64-65 a 144-148
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Slepičí polévka pro duši: Co ten pes zase provedl? Slepičí polévka pro duši: Co ten pes zase provedl?](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449068/nazev-slepici-polevka-pro-dusi-co-t-LAN-449068.jpg?v=1596201858)
Příběhy jsou krátké maximálně na 4 stránky, takže to krásně ubíhá. Všechny příběhy jsou naprosto kouzelné. U některých Vám ukápne slza. Opravdu mě hladila po duši a stoprocentně si ji ještě přečtu. Když budete mít blbou stačí zabodnout prst do knihy, přečíst příhodu a hned máte veselejší den.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Automobily: Jména, značky a znaky Automobily: Jména, značky a znaky](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426955/automobily-jmena-znacky-a-znaky-aE4-426955.jpg?v=1574873675)
je to trochu cihla, ale je tam všechno co každý milovník aut potřebuje znát od historie až o současnost
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Rudá galerie Rudá galerie](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442772/ruda-galerie-gWU-442772.jpg?v=1594379392)
Přečteno za 3 hodiny. Vypadalo to ze začátku jako klasický eroticko-romantický příběh, ale postupem zjišťujete, že to tak není. Jak spěla kniha ke konci pokaždé mě to překvapilo až k samotnému neočekávanému konci. Nečekejte knihu plnou děje. Je to jednoduchá kniha, ale vůbec ji to neuškodilo. Zbytečně to nepřitahovala za vlasy a ani neubírala.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Historie pirátství Historie pirátství](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435139/historie-piratstvi-2Bo-435139.jpg?v=1588880089)
Jako vážně autor čerpal na 280 stránek knihy o pirátech na 65 stránek plný citací a zdrojů? Napsal z těch 280 stran něco vůbec on sám? Posuďte sami.
![Láska podle Shakespeara: Sen noci univerzitní Láska podle Shakespeara: Sen noci univerzitní](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/325871/sen-noci-univerzitni-CiD-325871.jpg?v=1488357930)
Některé komentáře mě absolutně odradili od čtení třetího dílu, protože psali, že to byl díl naprosto zbytečný. Po dvou letech jsem se ke knize vrátila a jsem ráda, že jsem to udělala. Rozhodně stojí za to si přečíst pořádně i něco z vypořádáním s Danielovou minulostí a podívat se, jak to dopadlo i s dalšími postavami.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Špinavá práce Špinavá práce](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14978/spinava-prace-RdD-14978.jpg?v=1492366291)
teda ten děj se tak strašně táááhne to je hrozný. nic podobnýho jsem zatím nečetla. všechny ty vtipné části byly skvělé. určitě si autor mohl odpustit ty pasáže o betasamcích. nejsem z ní nijak nadšená ale ani mě neurazila.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Místa, která musíte navštívit, než navždy zmizí Místa, která musíte navštívit, než navždy zmizí](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378212/mista-ktera-musite-navstivit-nez-na-JWO-378212.png?v=1524664371)
Chvilkami jste omráčeni krásou, kterou dokázali kdysi lidé vytvořit a zároveň vám vhání slzy do očí, že mizí. Nic netrvá věčně a tady je to znát.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Co když jsme to my Co když jsme to my](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414274/co-kdyz-jsme-to-my-GoG-414274.jpg?v=1568991059)
dlouho jsem přemýšlela, zda dát tři nebo dvě hvězdičky. nakonec srážím tři hvězdičky. Jednu za to, že byla kniha zbytečně dlouhá a nic moc se tam vesměs nedělo. Druhou srážím za ten moderní teenagerský jazyk, který mi lezl krkem + Obama´s b-day. Třetí hvězdičku srážím za ten nápad s nejlepšími kamarády a chození navzájem. Ti co četli, tak vědí o čem mluvím. Jak už bylo zmíněno několikrát, bylo vidět kdo psal jakou postavu.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/365034/skoro-uplny-seznam-tech-nejhorsich--FAs-365034.jpg?v=1516092042)
Zabloudila jsem ke knize, protože mi to přišlo, jako skvělý nápad, ale po třiceti stránkách jsem to musela uzavřít následujícím: Přeskakovat a chvilku něco číst a pak zase přeskočit o něco víc. Tohle mě zklamalo.