lenochod6 lenochod6 komentáře u knih

Aliance Aliance Veronica Roth

SPOILER!
Právě dnes jsem dočetla, a mám z toho wow efekt, je to geniální :). Určitě stojí za to přečíst. Jinak asi jsem jediná, ale mně se závěr líbil, miluju happy endy, ale v poslední době je jich tolik, že se mi zdá, že už existují jenom dokonalí hrdinové a jenom happy endy. Konečně někdo dokázal zabít hl. hrdinku. Líbí se mi, že postavy nejsou černobílé, že se mění, i když ne tak já bych chtěla, ale aspoň něco je realistické. Vždycky jsem zbožňovala hlavní hrdiny knížek, ale tady jsem nemohla, protože něco bych udělala jinak a zas něco jsem obdivovala, že to dokázali ale přesto jsem jim fandila, protože se ukázalo, že to nejsou roboti, ale lidi. Rezistence a Aliance mi přišli jako nejlepší díly. Jo je pravda, že těch mojich oblíbených postav zemřelo až až, ale aspoň že Christina přežila, protože to je fakt borka. Řekla bych, že je to také zajímavé zamyšlení, že by nám nemělo být jedno, co děláme, protože po nás přijdou naše děti a pak jejich děti a jestli budeme takhle dál pokračovat řekla bych, že něco z toho se může stát.

16.02.2015 5 z 5

Po tvém boku Po tvém boku Kasie West

Strašně se mi líbí její styl psaní, je takový vyvážený, od všeho trochu, od romantiky, humoru, přátel, rodiny :) .
Krásný příběh, zajímavá zápletka, konec asi nijak překvapivý, ale proto tenhle styl samozřejmě nečtu.
Náhradní kluk mě asi uhranul ještě více, ale i z téhle knihy jsem nadšená.

02.11.2017 4 z 5

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kelly Oram

Kniha je celkově super, řeší i závažnější témata občas a není to jen to hezké, na druhou stranu, i když se něco strašného stane, většinou se to pak jako zázrakem vyřeší, což ne vždy tak chodí, ale to je jenom drobnost. Knihu jsem si užila a určitě je to super zakončení předchozí knihy a jsem ráda, že toto pokračování existuje.
P. S. Když čtu ostatní recenze nejlépe to vystihuje msjadepaton...

24.06.2018 4 z 5

Zůstaň Zůstaň Elle Kennedy

Tahle série se zatím skvěle čte... Není to takové to jenom sex a skoro žádný děj. Jsou tam sympatické postavy a celkově pohodovka :). Moc se mi líbí její styl psaní, čte se to samo. Doporučuji.

28.04.2018 4 z 5

Nečekaně vévodkyní Nečekaně vévodkyní Valerie Bowman

Na historickou romanci to bylo dost dobré, vtipné dialogy, zajímavé postavy a četlo se to rychle. Doporučuji a těším se na pokračování.

02.05.2018 4 z 5

Má mě rád, nemá mě rád Má mě rád, nemá mě rád Sally Thorne

Tahle kniha mě překvapila, čekala jsem obvyklý romantický průběh, který tam částečně byl, ale ty dialogy a komentáře byly skvělé. Moc jsem si to užil a ani se mi nechtělo přeskakovat některé odstavce jak u jiných knih tohoto žánru, kde už vím, které části se mi líbí a které vynechám.
Takže rozhodně doporučuji pro nadšence do romantiky. Jedna z knih, co vyčnívá v tomhle směru.

11.04.2018 5 z 5

Náhradní kluk Náhradní kluk Kasie West

Mám hodně ráda romantické knihy, ale asi bych si je nikdy nekupovala, protože mi to stačí půjčit v knihovně, ale tuhle bych si možná i koupila. Totálně mě uchvátil autorčin styl psaní a hlavně její dialogy jsou skvělé. Postavy si oblíbíte skoro hned a celkově mám chuť si to přečíst znovu a znovu. V rámci romanťáren bych této knize dala fakt 5 hvězdiček.

29.09.2017 5 z 5

Čmeláci v srdci Čmeláci v srdci Petra Hülsmann

Jedna z mých nejoblíbenějších knih v tomto žánru. Moc čtivé, vyvážené, vtipné :) a nevím čím to je, ale bude to asi kniha, ke které se budu stále vracet a vrace a to u romantických knih nemám ve zvyku, protože jsou na jedno brdo, ne že by tohle bylo příběhem originální a nepředvídatelné, ale nějak mě to chytlo za srdce. Postavy jsem si hodně, hodně oblíbila a všechno mi přišlo takové uvěřitelné. Škoda, že autorka nemá víc knih (a pokud má, tak by mohly být přeloženy do češtiny).

24.05.2017 4 z 5

Čmeláci v srdci Čmeláci v srdci Petra Hülsmann

Velmi povedená romantika, jasně, že je to všechno předvídatelné a blablabla, ale bavíte se u toho nesmírně, je to nesmírně čtivé, postavy vám přirostou k srdci tak, že tu knihu budete číst dokola i dokola, i když jsou na světě kvalitnější knihy, takže asi tak.
Velmi doporučuji, těm, kdo mají rádi romantické nedramatické knihy.

28.12.2021 4 z 5

P.S. Mám ťa rada P.S. Mám ťa rada Kasie West

Náhradní kluk mi přišel lepší, ale tohle bylo hodně dobré. Celkově styl kasie west je úžasný a dobře se to čte. Z hlediska zápletky je to trochu ehm neobvyklé a nevím, jak moc uvěřitelné, ale postavy jsou většinou sympatické a romantická zápletka skvělá :)

25.07.2018 4 z 5

Lady v modrom Lady v modrom Valerie Bowman

Skvělá série :) doporučuji, v rámci tohoto druhu knih je to o něco lepší než obvyklý průměr, výborně se pobavíte, má to příjemnou zápletku a čte se to rychle :)

03.05.2018 4 z 5

Nebezpečná iluze Nebezpečná iluze Winter Renshaw

Bylo to takové nemastné, neslané. Tyhle typy knih mají vždy podobné zápletky, odlišují se pouze v okolnostech a ve stylu, v jakém jsou napsané a zrovna tenhle styl mi nevyhovoval. Nebylo to nijak napínavé, nijak propracované, vůbec nevíte, kde se ta láska vzala, máte pocit, že vztah je založen na vodě. Čekala jsem od toho více, když byl takový nadějný začátek.

01.04.2018 2 z 5

Vášnivý lhář Vášnivý lhář Christina Lauren

Kupodivu bych řekla, že tenhle díl se mi líbil moc hodně :). Miluji ty vztahy, co mají různě mezi sebou. První díl se mi četl nejhůř, ale pak už to bylo jenom lepší a lepší...

03.03.2018 4 z 5

Seznam tajných přání Seznam tajných přání Lori Nelson Spielman

Zajímavý námět, ale trochu mi trvalo než jsem se do toho dostala a než mi hlavní postava začala být trochu sympatická. Konec mohl být víc rozveden, ale v podstatě jsem ráda, že jsem tuto knihu měla možnost přečíst, i kdyby snesla pár vylepšení.

26.02.2018 3 z 5

Dlouhán odnaproti Dlouhán odnaproti Táňa Kubátová

Velmi příjemná a oddechová kniha, podobně jako ostatní. Spoustu věcí je tam hodně černobílých a naivních, ale zase proto tyhle oddechové knihy čtu. A jelikož nechybí humor, tak jsem spokojená.

02.09.2017 4 z 5

Řekni mi tři věci Řekni mi tři věci Julie Buxbaum

Tato kniha mě nadchla, já jsem takový požírač romantických románů, ale tohle byla jedna z nejlepších knih v tomhle žánru, co jsem četla :). Byla vtipná, mega čtivá, autorka skvěle píše a umí dobře popisovat, že jsem všechno prožívala s hlavní hrdinkou. A hodně postav mi bylo fakt sympatických, ale přitom reálných :)

13.03.2017 5 z 5

Utrpení mladého Werthera Utrpení mladého Werthera Johann Wolfgang Goethe

Tohle buď milujete, nebo nesnášíte. Mám dvě kamarádky, o kterých jsem si myslela, že mám podobný vkus na knihy, než jsme se začaly bavit o Utrpení mladého Werthera. Takže já si myslím, že je to určitě kvalitní kniha, ale buď se do toho zamilujete, nebo tu knihu budete nenávidět jako já. Já jsem nemohla ustát to věčné fňukání a celou dobu jsem si myslela, tak s tím něco dělej (možná protože já jsem taky často ufňukaná, takže jsem to poznala z druhé strany, nevím). Takže doporučuji přečíst a udělat si názor sami.

27.12.2021 2 z 5

Nejlepší přítelkyně Nejlepší přítelkyně Mary Bard

Jedna z mých nejoblíbenější knížek v dětství, nevím, jak bych to vnímala teď, ale jako malá jsem to četla furt dokola. Postavy jsou extrémně sympatické, je to čtivé, dobře napsané. Samozřejmě trochu naivní, ale je to dětská kniha, co byste čekali, realistický román?
Celkově celá série je moc hezká a doporučuji hlavně pro děti.

05.05.2021 4 z 5

První opravdový polibek První opravdový polibek Kasie West

Druhý díl této série, tedy tato kniha se mi daleko víc líbila než ta první. Moc jsem si oblíbila obě dvě hlavní postavy a je to taková typická kniha od Kasie West: vtipná, roztomilá, čtivá a vždy máte po přečtení dobrý pocit, i když to nemá extra originální hodnotu.

31.07.2020 5 z 5

Danteho holka Danteho holka Courtney Cole

Nemohla jsem se do toho začíst a všechno mi přišlo takové nelogické, takže mě tahle kniha spíš zklamala. Je mi jasné, že zápletky v tomto žánru nebudou nějaké super extra, ale tak aspoň by se to mohlo dobře číst a styl psaní by mohl být trochu zajímavý, ne?

17.05.2018 2 z 5