LenRan komentáře u knih
V předchozích komentářích už vše řečeno, prostě parádní příběh, strašně jsem si to užila, v jednu chvíli jsem to musela odložit, protože jsem tušila co se stane a nechtěla jsem to číst, to se mi zatím stávalo jen u C.Hoover, takže bacha na tuto knížku, chytne a nepustí :)
Pravděpodobně mi toto už stačí, abych pochopila, že tato série není pro mě. Je to jak špatně napsané, tak strašně přeložené a neuvěřitelně se to táhne. Je teda pravda, že jsem u jedné sexuální scény dostala takovej záchvat smíchu, že mi tekly slzy ( Průnik. Průnik. Průnik), takže aspoň k něčemu to bylo dobrý, ale fakt to stačilo.
Příběh vcelku hezký, ale bohužel celou sérii provází hodně amatérský překlad. Věty jsou špatně poskládané, některá slova nepřeložená, atp. opravdu škoda, kazí to dojem z knihy.
Chápu, že tato série bude mít tolik dílů, páč tady se třeba staly tak 2 zajímavý věci, jinak se vše opakovalo stále dokola: mé oblíbené "zasloužíš si někoho lepšího" do umrtvení, atp....
Každopádně překlad o něco lepší než v prvním díle, takže u intimních scén jsem již nedostávala záchvaty smíchu, ale že by to se mnou nějak hnulo, to teda ne, nikdy nechybějící "číča" to vždy zase pěkně uzemnila.
No nic no, tak se snad budeme těšit co dál, že? :)
To byla taková pohoda, krásný relax si přečíst o takových lidech. Bylo by fajn, kdyby se vydala celá série :) budu doufat.
Autorky se evidentně daly na pohádky :) Příběh opravdu neuvěřitelný, v pravém slova smyslu.
Opravdu těžko se čte, když je hlavní hrdinka taková blbka. Četla jsem to hodně dlouho a dočetla jen proto, že jsem doufala ve šťastný konec a to ten, že ji vykopne.
Je to příběh o psychopatce co se prostě na drzo nakvinduje k bohatýmu chlápkovi a rozhodne se, že ho prostě uloví, protože ona nikdy nemakala a ani s tím nehodlá začínat. Cituji z knihy: "A pokud mi dá něco co ve sprše nesmyju (myslí dítě), pak se s ním budu soudit a vytřískám z něj všechny prachy....." jo a nezapomeň si u toho udělat selfíčko, kotě!
Asi tak: Ne, každý překladatel, umí přeložit všechno.
Paní překladatelko, Vy opravdu neumíte přeložit erotický román. Už jste někdy někdo slyšeli, že by ženská říkala chlapovi KOTĚ? Ten příběh sám o sobě není zas tak špatný, ale překlad z něho udělal totální parodii, kterou nelze brát vážně. U erotických scén jsem dostávala záchvaty smíchu.
Příběh hezký, četlo se to dobře, i když teda překlad místy nedával smysl. Jedna hvězda dolů za ty cukrové homole co jsem u toho musela pozřít, ale jedna hvězda nahoru za originální obrat genderových knižních stereotypů. Konečně to jednou měla v rukou ženská :)))
Obě knihy od této autorky, které jsem četla jsou výborné a v rámci žánru osvěžující a zajímavé. U této je navíc opravdu nádherná obálka, mnohem hezčí než originál.
U obou knížek mi ale vadí, neustále opakující se nějaká situace....u Kultiho to byl extrém, nebudu znovu připomínat, tady zase hlavní hrdinka neustále někoho píchala do žeber a nebo někam štípala, to bylo fakt otravný, jinak ale fajn příběh.
Už nikdy se nebudu dívat na legendu o králi Artušovi stejně a za toto si mě asi vezme za pár dní čert:
Tato verze se mi líbila o hodně víc:)
Poslední část této trilogie napravila všechny nedostatky předchozích dílů, dokonce i jediná kapitola o Abilane mě úplně uchvátila. Je to celý úplně mimo a já si tu mimózu fakt užila.
Ani jsem neměla v plánu tuto sérii číst, nemám ráda milostné trojúhelníky. Teď, když jsem ji dočetla, přiznávám, že je tento příběh jeden z nejlepších, co jsem kdy četla. Takto silné charaktery, takové šílenství z lásky, posedlost, nenávist, pomsta, to se jen tak někde nenajde.
Neskutečně jsem si to užila, určitě doporučuji, přečíst tuto sérii v kuse, je to zážitek a autorce i vydavatelství za něj moc děkuji.
Bylo to pěkné, ale žádná bomba. Pro mne pořád numero uno Turbulence.....
Nalákalo mne psí prostředí, dostala jsem ale krásný komplet romantiky, detektivky a zajímavých informací o výcviku psů. Nejvíce mne ale bavila upřímnost a přímočarost mezi hlavními hrdiny. Žádné hry, manipulace a přetvařování, prostě vše na rovinu, moc hezké.
Jsem moc ráda, že anotace k této knize je úplně mimo, protože v reálu nejde o typický milostný trojúhelník. Zaplaťpánbu :)
Je vidět, že autorka ty chlapy - zmetky - opravdu umí, příběh není moc uvěřitelný, ale to nevadí, super se to čte, je to napínavý i romantický a tak to mám ráda!
Dlouho jsem čekala, jestli kniha vyjde v češtině, evidentně marně, takže jsem se do toho pustila "po slovensky" a jsem úplně unešená krásou tohoto příběhu. Málokdy se mi stane, že bych se tak sžila s hlavní hrdinkou, fandila jsem jí od začátku příběhu s Jimem a později i s Aidnem. Bylo tam všechno co tam má být, zlomená a osamělá dívka, která se dokázala postavit osudu a nakonec i sama sobě. Měla jsem slzy v očích když jsem to dočetla, určitě se k ní časem vrátím.
Bylo to.....dojemné, napínavé, vášnivé, smutné, dramatické a líbilo se mi to. Určitě by se to dalo napsat líp, jak sama autorka na začátku upozorňuje, ale je to takové hezky syrové a mě to bavilo.
Nádherná kniha, úžasně napsaná. Neuvěřitelně popsané charaktery postav, jejich myšlenky, prostě všechno. Doporučuji.
Můj nejoblíbenější díl z celé série Božských. Hannina upřímnost a přímočarost a Willův boj sám se sebou působily vtipně a svěže. Bavila jsem se u toho a o to jde především, ne? :)
Těžko se to hodnotí, kniha se dobře čte, ale.....hlavní hrdinka je prostě fracek a zároveň mi ji bylo líto, některé scény jsem musela přeskočit, zvedal se mi žaludek, konec mi přišel v nepoměru k celé knize, hodně zrychlený. Ani jednu postavu jsem si neoblíbila, už to nikdy číst nebudu a přesto nezapomenu o čem příběh byl. Srabácky tedy dávám 3*, protože nevím, jak to zhodnotit.
Neodpustím si ještě poznámku k českému obalu a názvu......PROČ ? Když originál je dokonalý?