lenyleny lenyleny komentáře u knih

Sloní paměť Sloní paměť Alex Lasker

Opět jedna z knih, ke které se určitě budu vracet. Mám ráda tento druh vyprávění a hlavně mám ráda zvířata. Doporučuji .

22.10.2024 5 z 5

Pinocchiova dobrodružství Pinocchiova dobrodružství Carlo Collodi (p)

Četli jsme s vnoučaty, nemyslím že z knihy byla nadšena, ale líbila se. Dokonce hodnotila co "panáček udělal dobře a co špatně. Nejvíce se líbily obrázky. Takže docela úspěch.

25.09.2024

Na věky věků Na věky věků Ken Follett

Tentokrát jsem zvolila audioknihu a musím říci, že předčila očekávání. I tento díl a vlastně všechny historické romány tohoto spisovatele jsou sázka na jistotu. Čtivé ,poutavé, má to švih, vykreslení postav perfektní ................, takže s chutí do dalších románů.

28.08.2024 5 z 5

Slavnosti sněženek Slavnosti sněženek Bohumil Hrabal

Musím bohužel přiznat, že film mne zaujal více než kniha. Povídky jsou napsané krásnou češtinou, to ano, ale propojení jednotlivých povídek ve filmu je prostě skvělé. Některé povídky si určitě ještě někdy přečtu.

25.07.2024

Adam ze Zbraslavi a případ královské dcery Elišky Adam ze Zbraslavi a případ královské dcery Elišky Hana Whitton (p)

Tento díl se mi líbil nejvíce. Není tak překombinovaný , četl se velmi dobře . Asi bych si uměla představit další díly.

13.03.2024 5 z 5

Anežka z Kuenringu Anežka z Kuenringu Hana Whitton (p)

Romantický příběh s historickým pozadím . Ale nějak moc mne nenadchl .

28.02.2024 3 z 5

Kocour Bob a jeho životní moudrost Kocour Bob a jeho životní moudrost James Bowen

Mno.... asi jsem čekala něco jiného, ale jako takové shrnutí obou dílů asi ano. A ještě jedna poznámka k překladu, prosím kočky ani psi nepelichají, ale línají. Pelichají třeba slepice.

16.02.2024 3 z 5

Adam ze Zbraslavi a případ královny vdovy Rejčky Adam ze Zbraslavi a případ královny vdovy Rejčky Hana Whitton (p)

Tato kniha se mi líbila o malinko více než první díl. Pro mne byla i poučením o historii. Jediné, co mi docela vadilo byl trochu přehnaný závěr a rozuzlení příběhu. Ale na další díl se těším.

14.04.2023 5 z 5

Msta písecké panny Msta písecké panny Vlastimil Vondruška

Tak trochu nepřehledné , dosti nepravděpodobné , no prostě se mi tento příběh moc nelíbil. No to se někdy stává, že mi kniha nesedne. Tak příště to již bude lepší.

22.03.2023 3 z 5

Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Tak tento díl u mne nějak neboduje. Asi je to i tím , že jsem ho nečetla , ale poslouchala jako audio knihu. Mám ráda nadsázku, ironii i černý humor , ale nemohu vystát zesměšňování a pohrdání. A to mi v přednesu docela dost vadilo a ubralo na humoru. Takže příště budu raději číst.

04.03.2023 3 z 5

Třetí pečeť Třetí pečeť Hana Whitton (p)

Historické romány od paní spisovatelky se mi líbí více a lépe se i čtou. Ani zde to není jinak. Ale jako oddychovka skvělé. První díl se mi líbil o kapku více.

09.02.2023 3 z 5

F. L. Věk V. F. L. Věk V. Alois Jirásek

Několikrát jsem viděla seriál vysílaný televizí, skoro nikdy jsem si ho nenechala ujít , až nyní mi nějak proklouzl. A tak jsem se rozhodla si román přečíst. A nelituji. Skvělé, skvělé a ještě jednou skvělé. Z knihy mám krásný pocit. D o p p o r u č u j i.

27.12.2022 5 z 5

F. L. Věk III. F. L. Věk III. Alois Jirásek

27.12.2022 5 z 5

Nemilovaná Nemilovaná Virginia Cleo Andrews

Od autorky jsem přečetla již několik knih a musím přiznat že tato se my líbila asi nejvíce. Překvapivě velmi rychle mne vtáhla do děje, jen některé pasáže byly trochu víc popisné, ale nebylo jich mnoho, Těším se na další díly. Styl psaní této spisovatelky je velice specifický ,opravdový a pro mne strhující.

27.10.2022 5 z 5

Zachraň mě Zachraň mě Julie Tottman

Filmy Herry Potter jsem nesledovala, ale kvůli této knize jsem se na dva z nich podívala. Všichni zvířecí herci byli senzační i Tesák. Já prostě knihy o psech miluji a ani tato nezklamala. No a foto na obálce je velmi výmluvné. To si člověk musí knihu vzít a přečíst.

14.09.2022 5 z 5

Král rytíř Přemysl Otakar II. Král rytíř Přemysl Otakar II. Vlastimil Vondruška

Opět velmi zdařilé, čtivé i když jsem ji četla déle absolutně není při ní nuda . Já tyto knihy čtu déle, neboť stále dohledávám fakta . Ale musím přiznat že již méně často než když jsem začala číst první romány od spisovatele Vondrušky nebo paní Vaňkové.

05.08.2022 5 z 5

Vezmi mě domů Vezmi mě domů Julie Tottman

Paní Tottmannová ví o čem píše. Také již mnoho let si beru pejsky z útulků a nyní mám malou fenku křiženku s jezevčíkem, která si prošla množírnou, útulkem a měla zraněnou nohu s trvalými následky. A musím říci, že je to parťák na jedničku s několika hvězdičkama. Ani jedenkrát se mi nestalo, že by mne pes z útulku zklamal. S některými to bylo z počátku těžší , ale vždy to byli KÁMOŠI jak se patří. A tak je mi tento příběh velice blízký . Zároveň mi byl příjemný i styl psaní. Pohladilo to mou dušičku. Děkuji.

09.04.2022 5 z 5

Babylón 1 Babylón 1 Margita Figuli

Před mnoha lety jsem vyhrála dvě brožované knihy Babylon I a Babylon II. Autora vlastně autorku jsem neznala a v té době jsem historické romány nečetla. A tak byly knihy zastrčeny do zadní části knihovny. Při přerovnávání knihoven mne nějak upoutaly a tak jsem se do nich pustila. A nelituji, vlastně lituji, že jsem si je nepřečetla dříve. Jsou velice čtivé a z té doby vlastně nic moc neznám, takže mne zaujala i tato část historie. A tak se pustím i do druhého dílu.

27.01.2022 5 z 5

Jménem krále Jménem krále Vlastimil Vondruška

Něco je na této knize jinak, než jsem u knih tohoto spisovatele zvyklá. Tak nějak strohé a bez vypravěčského kouzla. Nebo jsem to četla v období, které třeba není ani moje nejlepší. No nevím. Každopádně s chutí do dalšího příběhu.

20.12.2021 4 z 5

Husitská epopej. VII, 1472-1485 - za časů Vladislava Jagellonského Husitská epopej. VII, 1472-1485 - za časů Vladislava Jagellonského Vlastimil Vondruška

Ani poslední díl nezklamal. Celá série byla neuvěřitelně čtivá . Spousta událostí z naší historie se mi ukázala trochu jinak než jsme se učili ve škole, některé souvislosti jsem teprve zde pochopila a musím přiznat že dost událostí jsem se dozvěděla poprvé. A vše bylo perfektně zasazené do života jednoho rodu a několika generací. Bylo dobré že to končilo, protože pak by se čtenář již začínal dějově ztrácet.

23.10.2021 5 z 5