Kocour Bob a jeho životní moudrost přehled
James Bowen
Kocour Bob série
< 3. díl
Příběh pouličního muzikanta Jamese a jeho rezavého kocoura Boba okouzlil před lety celý svět a autorovi se po vydání první knihy zcela změnil život. Pomohlo mu to dostat se z ulice a začít vést normální život. Nová kniha navazuje na předchozí tituly Kocour Bob a Svět podle Boba a zaznamenává krátké příběhy, často ještě z období na ulici, ale též z autogramiád a z turné s předchozími knihami či z natáčení filmu. Zachycuje rovněž některé specifické Bobovy vlastnosti a přístup k životu – jeho vyrovnanost, vnitřní klid, empatii a nadhled. Autor je uvádí i jako obecné příklady životní filozofie a moudrosti, které mu pomohly v životě.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kocour Bob a jeho životní moudrost. Přihlašte se a napište ho.
Závěrečný díl je opět skvělé,James je moudrý muž a poučil se z chyb a kocour Bob mu hodně pomohl.Moudra podle Boba jsou pro nás lidi poučný... .
Přečteno skoro na jeden zátah. Je krásné, jak James začal vnímat soužití s Bobem a jak sledoval co kocourek dělá, a poučil se z toho. Kniha má také moc hezké ilustrace. Nemůžu než doporučit tuto knihu, stejně jako ty předchozí, a dát plný počet hvězdiček.
Knižní novinky (32. týden)
04.08.2019
„Skutečný přítel vás v nouzi neopustí. Zůstane s vámi, přestože z toho nic nezíská. Nebo mu hrozí ještě něco horšího: že něco ztratí.“
„Pro druhé je mnohem těžší pochopit, jakou cestu jste si zvolili, pokud po ní nekráčení s vámi.“
„Ztratit můžete jenom toho, kdo není váš skutečný přítel.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Kocour Bob a jeho životní moudrost v seznamech
kočky člověk a zvíře hudebníci, muzikanti pouliční umělci
2013 | Kocour Bob: Příběh o přátelství a naději |
2015 | Svět podle Boba: Nová dobrodružství nezvyklé dvojice |
2019 | Kocour Bob a jeho životní moudrost |
2015 | Škůdce / Kocour Bob / Sestry / Nejdelší jízda |
Mno.... asi jsem čekala něco jiného, ale jako takové shrnutí obou dílů asi ano. A ještě jedna poznámka k překladu, prosím kočky ani psi nepelichají, ale línají. Pelichají třeba slepice.