Kocour Bob a jeho životní moudrost přehled
James Bowen
![Kocour Bob a jeho životní moudrost Kocour Bob a jeho životní moudrost](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415711/bmid_kocour-bob-a-jeho-zivotni-moudrost-5X0-415711.jpg?v=1563345264)
Kocour Bob série
< 3. díl
Příběh pouličního muzikanta Jamese a jeho rezavého kocoura Boba okouzlil před lety celý svět a autorovi se po vydání první knihy zcela změnil život. Pomohlo mu to dostat se z ulice a začít vést normální život. Nová kniha navazuje na předchozí tituly Kocour Bob a Svět podle Boba a zaznamenává krátké příběhy, často ještě z období na ulici, ale též z autogramiád a z turné s předchozími knihami či z natáčení filmu. Zachycuje rovněž některé specifické Bobovy vlastnosti a přístup k životu – jeho vyrovnanost, vnitřní klid, empatii a nadhled. Autor je uvádí i jako obecné příklady životní filozofie a moudrosti, které mu pomohly v životě.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kocour Bob a jeho životní moudrost. Přihlašte se a napište ho.
![lenyleny lenyleny](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/105677/m_lenyleny-MLy.jpg?v=1540914378)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Mno.... asi jsem čekala něco jiného, ale jako takové shrnutí obou dílů asi ano. A ještě jedna poznámka k překladu, prosím kočky ani psi nepelichají, ale línají. Pelichají třeba slepice.
![martinaandulka martinaandulka](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/190039/m_martinaandulka-Ijy.jpg?v=1588177507)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Závěrečný díl je opět skvělé,James je moudrý muž a poučil se z chyb a kocour Bob mu hodně pomohl.Moudra podle Boba jsou pro nás lidi poučný... .
Knižní novinky (32. týden)
04.08.2019
„Skutečný přítel vás v nouzi neopustí. Zůstane s vámi, přestože z toho nic nezíská. Nebo mu hrozí ještě něco horšího: že něco ztratí.“
„Pro druhé je mnohem těžší pochopit, jakou cestu jste si zvolili, pokud po ní nekráčení s vámi.“
„Ztratit můžete jenom toho, kdo není váš skutečný přítel.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Kocour Bob a jeho životní moudrost v seznamech
v Mé knihovně | 105x |
2013 | ![]() |
2015 | ![]() |
2019 | ![]() |
2015 | ![]() |
Životní příběh o přátelství, zkušenostech a naděje. Kniha je vlastně souhrn Jemsonova a Bobova života před tím i po tom co již byli nerozlučná dvojka.
Sama mám doma nalezeného kocourka, kterého někdo vyhodil na ulici jako malé kotě a ano, vyhodil, protože se jedná o křížence Mainské mývalí kočky.
Díky téhle knize jsem zalovila v minulosti a vzpomněla jsem si jak se mi život změnil, když mi tenhle chlupáč přišel do života.
Je to jednoduše, ale stručně a jasně popsaný příběh doprovázený krásnými obrázky. Příběh, který mě chytil za srdce tak moc, že se chystám pustit si i film. Láska a pochopení je hmatatelná. Jako milovník koček a všeobecně všech zvířat, jsem si knihu oblíbila. Je pravda, že se některé věci opakují, ale to vůbec nevadí.
Předchozí knihy jsem sice nečetla, ale tahle obsahuje dost informací o jejich společném soužití, že jsem si čtení mohla v klidu vychutnat i tak.
Je zábavné pozorovat chování koček a reakce v různých situacích. A ano, řekla bych, že pro nás lidi je jistě poučné je pozorovat s jakým klidem a rozvahou jednají. Kniha se mi líbila a rozhodně si zaslouží hodnocení 90%