Lienilda komentáře u knih
Pořád dobré. Bojových akcí je plná kniha, ale já se v nich trochu ztrácela. Také mě ruší bonusové příběhy (nejvíc ten sen o Kralickovi). V příštím díle nás čeká boj s mocným démonem Leuvisem.
(SPOILER) Dobře se mi to četlo. Nádherný příběh z nespoutané Aljašky. Určitě se časem podívám po dalších knihách autorky. Co bych trochu pohanila je obálka (vydání 2019). Proč nemůže korespondovat s dějem? Copak takhle vypadá srub o jedné větší místnosti a mini půdičce na Aljašce? Cha. Někdy by bylo lepší převzít původní obálku od originálu nebo si alespoň přečíst začátek knihy :o/
pro Ísačop: telefonát guvernérovi mě nepřekvapil, v knize je ta známost tak 2x zmíněna. Jinak ten konec byl mnohem víc pozitivnější, než na co jsem byla připravená z průběhu celého děje.
Knihy Markéty Lukáškové čtu postupně tak jak vycházely a tak mám za sebou Lososa v kaluži a Pandu v nesnázích. Toto je moje třetí kniha a je úplně jiná, není divu, když jsou to autorčiny vzpomínky na dětství a dospívání. Hned zezačátku jsem se velice bavila, jsem jen o pár let starší, takže moje vzpomínky jsou velice blízké. Občas to prolínají takové smutnější okamžiky jako popisy neustálých zánětů ucha a propichování bubínku (brrr). Emoce se nám střídají jako na houpačce, ale tak je to i v životě, že?
Jediné velké zklamání a nesouznění s autorkou u mě nastalo, když jsem se dočetla, že pracovala nějaký čas v bulváru a trávila čas "psaním kravin o Ivetě Bartošový" a pak taky pohanění mého milovaného Brna, kde jsem také studovala vejšku, ale mé zážitky z města jsou plně opačné :)
Jinak velký palec nahoru a uznání za intimní vhled do duše. Asi Vám teď víc rozumím. Knížky a podcast "Příběh, který se opravdu stal" budu sledovat i nadále :)
Perfektní díl plný napětí akce a také se dozvíme co se skrývá za zavřenými dveřmi a že těch informací bude požehnaně. Také se nám navrací jedna postava, o které jsem úplně tušila, že to s ní nebude jen tak. Ale prozrazovat o koho jde, nebudu :)
Klasika všech klasik. I když některé pasáže se čtou poněkud obtížněji, o to víc jsem překvapená, že jsem to četla snad 2x jako náctiletá a nepřišlo mi to tenkrát jako náročné čtení. Po té spoustě let už jsem si toho spoustu z děje nevybavila. Například, že tam jsou strašidelné scény, konflikt (být či nebýt) milenkou a emancipované názory. Už se těším až se k ní po čase vrátím.
Goldy Pond. Nové místo, nové postavy, další odkryté tajemství, ale více těch, které zůstavají před námi.
Tento díl mě tolik neoslnil, o to více pak překvapil díl následující.
Opět nádherně napsaná a nakreslená kniha od Andrey Popprové, kterou bych doporučila nejlépe předškolákům a řekla bych, že ze série Vánoce, Jaro a Oříškový podzim jsou i hlavní postavy v knize nejmladší. A odpovídají tomu i úkoly k řešení.
Před lety jsem viděla film (tu švédskou verzi) a líbila se moc. Konečně jsem se dostala i ke knize a mohu jsem doporučit. Já sama miluji příběhy o nerudných bručounech, ze kterých se vyklube něco lepšího. Teď už jen pro srovnání se chci podívat i na americkou verzi s Tomem Hanksem.
Děti utekly před démony a zatím přežívají. V tomto díle mangy se dozvíme jestli jsme na Zemi nebo ve vesmíru, střípky fungování tohoto světa a kdo jim na konci předchozího dílu pomohl. Opět vše nebude tak, jak se zprvu zdálo.
Milá a citlivě napsaná kniha s pár okamžiky k zasmání. Příběh byl lepší, než jsem zprvu čekala.
Tuto sérii jsem měla v plánu přečíst si už dlouho, až teď jsem si vyhlédla první díl v knihkupectví, protože mi obálka náramně pasuje do čtenářské výzvy kategorie - na obálce hodiny. Opravdu musím říct, že první díl jsem hltala každou volnou chvilku. Přišlo mi to moc hezké, jak byl svět vystavěn. Mám v plánu si přečíst ostatní i díly. Až po dočtení jsem však zklamaně zjistila, že zatím z plánovaných 7 dílů jsou vydané 4. A zaříkávám se, příště si zjistit dopředu, jestli je knižní série dopsaná :)))
Četla jsem dětem 8 a 5 let. Je znát, že je kniha rozhodně pro mladší ročníky, klidně od 2 let. Vypráví o Barnabáškovi, jehož tatínek píše o něm a o světě jak ho vidí malé dítě. Většina kapitol je kraťoučkých, dá se jich večer přečíst tedy několik. Celkově hodnotíme pozitivně, líbilo se nám. A časem se poohlédneme v knihovně po druhém díle, kde již Barnabášek nebude jedináčkem, ale přibudou mu rovnou dva sourozenci.
Na tuto knihu jsme náhodou narazili v knihovně a musím ji asi vychválit do nebes. Jednak kapitola je dostatečně dlouhá, takže vydrží na večerní čtení 20 - 30 minut. Pokaždé končí tím, že hlavní hrdinka Barunka a Tužka usínají v postýlkách a ještě si řeknou, co budou dělat zítra. Překvapivě si to moje děti pamatovali vždy z předchozího čtení. Obrázky nádherné, jednak barevný skutečný svět a do toho ten černobílý, kreslený tužkou, který většinou obživne. Ilustrace na každé straně, velké plus. Jen to, že si Barunka s obživlou Tužkou říkají sestřičky, mi přišlo takové podivné a maminka, že Tužku brala hned jako druhou dceru. Ale to by bylo asi jediné nevýznamné mínus. Mně se kniha velmi líbila.
Přečteno, bylo to opět zajímavé. Vše co jsem potřebovala napsat, jsem napsala u Nepálských lásek.
Seznamujeme se více s postavami, které utekly a zatím o nich nebylo slyšet. Přibývá otázek a děj se zašmodrchává. Třeba to, co mě dosud nenapadlo. Jsou na planetě Zemi nebo ne?
Dex a Em. Em a Dex. S hlavními hrdiny prožíváme vždy jen 15. červenec každého roku. Neskutečný a autentický hořkosladký příběh, vtipné rozhovory, blbosti mládí, zklidnění ve středním věku, škoda jen té nečekané rány. Ale i takový je život.
Edit: že existuje nový seriál na Netflixu jsem už někde zahlédla. Ale z komentářů ostatních čtenářů se teď dozvídám, že je i film z roku 2011 s Anne Hathaway. Jak mi tohle mohlo uniknout? Noo, mám co napravovat :)
Myslela jsem si, že v knize už mě moc překvapení nečeká, když jsem byla před časem na přednášce. Ale hned začátek o plavbě do Českých Budějovic na přednášce nebyl a přitom je tak perfektní :) Super knížka pro odreagování, prošpikovaná historickými zajímavostmi a souvislostmi. Doporučuji.
Příběh se začíná hezky zamotávat a dozvídáme se docela dost nových informací. Nakreslené se mi to taky moc líbí, i když "Ateliér špičatých klobouků" jen tak něco nepřekoná. Už teď jsem rozhodnutá, že tuto 20. dílnou sérii Zaslíbené Země Nezemě, pokořím.