Lilda Lilda komentáře u knih

Božský tanec Božský tanec Richard Rohr

Velmi dynamická kniha naplněna osobním svědectvím o Boží lásce ve všech směrech.

23.04.2020 5 z 5

Svätý Charbel pustovník Svätý Charbel pustovník P. Elias al Jamhoury OLM (p)

Kniha je velmi čistým a upřímným svědectvím o životě člověka, který se zcela zasvětil Bohu už zde na zemi. Nebál se zcela odevzdat a umřít sám sobě.

23.04.2020

Proč chodit do kostela? Proč chodit do kostela? Timothy Radcliffe

Úžasná kniha. Hodně mi pomohla při vnímání toho, co se odehrává na mši. Obdivuji autorovu schopnost stále citovat knihy. I takové, které by si člověk vůbec s daným tématem nespojil (většinou z beletrie)

15.09.2019 5 z 5

Pandořina skříňka Pandořina skříňka Lauren Slater

To, že autorka studovala literaturu má velký bonus v tom, že sama je literárně nadaná, a tudíž jsou experimenty opravdu popisovány jako příběhu se špetkami osobního přídavku.

18.07.2019

Čtvero ročních období v Římě Čtvero ročních období v Římě Anthony Doerr

Kniha se mi velmi líbila už jenom proto, že jsem v Římě letos byla a musím říct, že po přečtení mám chuť se sbalit a jet znova. Čekala jsem sice přímo nějaký příběh, jelikož jsem četla Jsou světla, která nevidíme, ale styl této knihy mi nevadil. Doerr má úžasnou schopnost popisu běžných věcí a díky jeho slovům jsem Řím uviděla novýma očima.

31.12.2018 5 z 5

Teologie těla pro začátečníky Teologie těla pro začátečníky Christopher West

Skvělá kniha. Více srozumitelnější spíše pro věřící a katolíky, kteří můžou více autora pochopit. Určitě doporučuji. Vše je dobře vysvětleno.

13.06.2018 5 z 5

Slepičí polévka pro duši - 3. porce Slepičí polévka pro duši - 3. porce Jack Canfield

Po knize jsem sáhla kvůli tomu, protože vím, že mnohé příběhy v sobě neskrývají pouze děj, ale donutí nás se zamyslet i nad naším postojem k určitým věcem, našim hodnotám nebo nám vnukne nové myšlenky, které vyzní mezi řádky. Na příbězích je nejlepší to, že každý si z nich odnese něco jiného. Vlastně celá historie lidstva je jeden příběh a zkušenosti se mezi generacemi přenáší pomocí příběhů. Některé povídky mě zaujaly více, některé méně, ale zřejmě jediná, která mi v hlavě utkví ještě dlouho, je o vojákovi a jeho dopisní dívce. Velmi hezké, pohodové čtení, které donutí člověka přemýšlet.

29.04.2018 5 z 5