lima123 komentáře u knih
Kniha písaná formou krátkych, či dlhších výpovedí sovietských žien, ktoré aktívne bojovali v 2. svetovej vojne. Pre mňa bolo najviac prekvapujúce vlastenecké nadšenie týchto dievčat, ktoré už veľmi mladé boli odhodlané obetovať i život pre vlasť. Odporúčam.
Oddychový, pokojný príbeh dvoch chlapcov a ich láska k horám. Ich životné príbehy, rozdielne so spoločnými styčnými bodmi, vedie k zamysleniu nad životom, nad hodnotami, ktoré sú dôležité.
Táto kniha je pre mňa zbierkou poviedok, ktoré sú na prvé prečítanie veľmi smutné až pesimistické. No vedú k zamysleniu sa nad určitými obdobiami života.
Zaujímavo napísaný životopis Alexandra Dubčeka. Mne sa zdala veľmi zvláštna no zároveň sympatická snaha Dubčeka o zmeny v komunistickej strane. Aj keď mu do cesty stavali prekážky a tušil, že cez Brežneva jeho zmeny neprejdú, aj tak stál za svojimi zásadami, ktoré vyústili do Pražskej jari 1968. Aj keď toto jeho obdobie bolo veľmi krátke, dalo nádej tisícom a stalo sa nezabudnuteľným.
Myslím, že vydať túto knihu bol veľmi dobrý nápad. Môže preventívne pôsobiť u tínedžerov. Opisuje život narkomanky v 70. rokoch minulého storočia v Berlíne. V podstate je to hrozné živorenie, lebo trinásťročné dievča sa stáva otrokom drogy. Celé svoje správanie podriaďuje len tomu,aby získala drogu.
Kniha pre mňa nebola zaujímavá. Čítala som ju viacmenej len kvôli výzve. Myslím, že autor napísal viacej pútavejších kníh.
Skutočný príbeh mladých sestier, ktoré boli s matkou odvlečené do sovietského gulagu a tam prežili takmer 20 rokov. Pútavá, poučná, miestami náročná kniha, pri ktorej si poplačete, no na záver máte dôvod na úsmev. Určite odporúčam.
Príbeh moravskej židovskej rodiny počas 2. svetovej vojny. Láska, vojna, tragédie,priateľstvá, choroby, rodinné vzťahy.Nemohla som sa od nej odtrhnúť, pútavo napísaná. Výborná kniha. Určite odporúčam.
Celkom zábavné čítanie. Sto rokov života jednoduchého
muža plného cestovania, náhodných stretnutí a udalostí, ktoré ovplyvnili svet. Môže byť.
Zaujímavý, pútavý povojnový i vojnový príbeh štyroch osôb, ktoré 2. sv. vojna na čas zavedie do starej horskej vily v Taliansku. Človek po prečítaní musí zase rozmýšľať nad nezmyselnosťou vojen. Nad tým, ako vojna vždy nenávratne zničí (fyzicky, či psychicky) životy zúčastnených. Odporúčam prečítať.
Veselá, zábavná kniha pre deti asi 10 ročné. Zaujme aj chalanov.
Pútavý príbeh troch kamarátov a jedného dievčaťa, o ktoré všetci usilujú. Páčila sa mi forma rozprávania rozdelená do ročných kapitol. Kniha bola písaná dosť podrobne, preto ma zaskočil záver. Zdal sa mi useknutý. Knihu odporúčam.
Netušila som akú výbornú knihu som začala čítať. Skutočné majstrovstvo slova, výrazov, jazyka. Viacero rozvinutých tém, viacero životných osudov, núti k úvahám nad životom. Určite odporúčam.
Nebola to "moja šálka kávy". Pre mňa veľa vulgarizmov, nadávok, drog, sexuálnych experimentov... No, asi tak svet vnímal dospievajúci hrdina knihy.
Skutočný príbeh muža, ktorý veľmi túžil po kňazstve. Musel si prejsť však rôznymi ťažkosťami, kým ho dosiahol.
Láskavá, milá , letná poviedka. Natrafila som na ňu náhodou vďaka výzve a trocha si spomínam na film. Celkom zaujímavé.
Detektívna klasika. Výborná kniha. Pre mňa prvá od Agathy Christie , ale určite nie posledná.
Klasický príbeh či rozprávka o tom aké by mali byť Vianoce. Odporúčam.
Pre mňa víkendová oddychová knižka. No zanechala vo mne rôzne pocity, o ktorých človek musí zauvažovať. Kniha obsahuje príbehy spolužiakov z gymnázia, ktorí už ako štyridsiatnici hodnotia svoje životy a tiež spomínajú na stredoškolské časy. Knihu odporúčam.