limetka2008 komentáře u knih
Pro mne velmi poučná kniha, mnohokrát jsem si říkala, co by autor říkal na změny, kterými čeština prošla do dnešních dní a bylo velmi zajímavé číst kapitolu o perspektivách jazyka a srovnávat, v čem se autor trefil a v čem naopak ne. Nádherná knížka, jsem vděčná člověku, který mne na ni upozornil a půjčil mi ji.
Kniha se četla dobře, ale ten příběh, zápletky a hlavně postavy pro mne nebyly svými způsoby jednání moc uvěřitelné. Ať už ten celoživotní obdiv bez stínu pochybnosti k bohatým příbuzným anebo osudová a nehasnoucí láska tří bratranců k Alexandře. No a udržované a protrahované napětí, směřující k Dramatu, mělo u mne ten efekt, že mne drama moc nešokovalo, čekala jsem něco takového.
Ano, tak takhle si opravdu představuju thriller- bestseller - skvěle vystavěný příběh, který se naprosto obejde bez vražd i nechutností na efekt. A přesto vás napětím nenechá vydechnout do úplného konce. A když k tomu ještě zaznamenáte, že se jedná o debut, pak tedy klobouk dolů a doufám, že autorka bude stejně zdařile pokračovat i dál.
Každý má jiný vkus a není žádná kniha pro každého. Já občas také některé knihy nepochopím, ale to apriori neznamená, že jsou špatné. Tož tak...
Moriarty mne opět nezklamala, četlo se to samo. Uprostřed knížky mne zamrazily myšlenky, jak snadno se nám může stát, že se stáváme neustále výkonnějšími manažerkami své rodiny, svého okolí, všechno zvládáme stále lépe, jenže mezitím ztratíme někde kus samy sebe - právě tu bláznivou, pohodovou a nekomplikovanou dívku, kterou si náš manžel vzal. Ta kniha není tak lehké čtení, jak se zpočátku tváří. Budu si ji pamatovat.
Hodně, hodně dobrý! Zpočátku mne trochu rušil styl přímých řečí jednotlivých účastníků události, ke které děj po celou dobu směřoval, ale brzy jsem se začetla. Skvěle vykreslené postavy, úplně jsem je viděla před sebou - a kdo nezná ze života ty školní matky, z nichž některé se tváří jako slepice, které snesly zlaté vejce, jemuž se musí každý obdivovat... A to rozuzlení bylo nečekané. Takže pět hvězd, líbilo se mi to ještě více než Manželovo tajemství. A už se hodně těším na "Alici", už ji mám v knihovně nachystanou :)
Naprosto skvěle vystavěný příběh, od kterého se nedalo odtrhnout. Akorát mám strach, že se mi o některých drsných scénách bude v noci zdát, protože sice do děje patří a nejsou použity samoúčelně a pro efekt, jak bývá u psychothrillerů občas zvykem ve snaze šokovat, ale tím jsou působivější. Hodně dobře napsaná knížka.
Trýznivá válečná hrůza bez vypjatých akčních scén z pohledu dvou lidí na opačných stranách války. Příběh o tom, že ve válce jsou obětmi všichni. Nezapomenutelné.
"edice bestseller", "kniha roku 2015", "trhající rekordy v rychlosti prodeje" ..... já vám mám pocit, že tohle nálepkování těm knihám prokazuje medvědí službu - leckdo pak jde do toho s tím, že buď očekává nereálně mnoho nebo naopak zkoumá, zda je to opravdu až taková pecka - a výsledkem může často pak být zklamání. Nicméně to nic nemění na tom, že je to skvělá knížka, i když samozřejmě od půlky je jasné, že vrahem je zahradník :) Jedna hvězda dolů za malinko jednodušší a upachtěný konec.
Dobře napsaný román, který si budu pamatovat i po delší době. A mimochodem, autorka má hezkou češtinu, což dnes není u spisovatelů zas tak běžné a samozřejmé, jak by mělo být.
Naprosto výborně vystavěný a vypointovaný příběh, ten závěr byl tak luxusní, že mohl být snad i delší. Přečetla jsem knížku na jeden zátah, to se mi už delší dobu nestalo!
Skvělé a velmi inspirativní čtení, Václav Vacek je osobnost, jejíž způsob přemýšlení je netradiční a ve všech oblastech, o nichž mluví, vyplouvá na hlubinu a nešetří ani sebe. Rozhovory jsou prodchnuté láskou k lidem a ta Boží láska z nich vyzařuje neméně. Knížka ve mně restartovala hlubší přemýšlení o církvi i o mnoha věcech, které prožívám. Děkuji...
Tato knížka je prostě nádherná - hluboký a mistrně vystavěný příběh - je hodně odlišná od většiny dnešní běžné knižní produkce a na rozdíl od spousty jiných mi v hlavě určitě utkví trvale.
Skutečně hodně drsný příběh, pořád jsem doufala, kdy už s tou Julií někdo pořádné zatřese, aby se vzpamatovala, vlastně ona byla ta narušená a problematická, podle náznaků mnohem dříve, než Agnes adoptovala. Život v samých maloměšťáckých lžích.... ano,opravdu silný příběh k zamyšlení. Možná že geny jsou geny a s Agnes a to mohlo dopadnout stejně jako s kluky Terezy Boučkové (viz Rok kohouta), jenže na rozdíl od nich tahle holčička vůbec nedostala šanci. Jediné čím měla být - výkladní skříní své "matky" - to by se nepodařilo ani u vlastního dítěte...Buď by se vzbouřilo nebo zlomilo a bylo celý život nešťastné.
Tak tedy nedočteno, od 30. strany pouze prolistováno a odloženo, prostě asi nejsem ta správná cílová skupina. Místo románu pro ženy by mělo být určitě uvedeno pro mládež, protože sáhodlouhé popisy, kam-se- kdo- komu- podíval-co-to- s-ním/ní-udělalo- a- zem- se-zachvěla mi připadají neskonale nudné a stokrát obehrané.
Domina CZ - tvůj komentář sedí přesně jak p*del na nočníku :) Už jsem si myslela, že jsem divná sama, když se neválím smíchy nad tou trapností! Tož už jsme nejmíň dvě a je mi ctí s tebou tvořit tuto menšinu :)
Určitě nečtěte, pokud v knihách hledáte jen akci a napětí...všem ostatním chci povědět, že už jsem dlouho nečetla tak hlubokou knihu o hledání smyslu života, příběh, kde se zdánlivě některé situace a popisy opakují, ale který má silnou vnitřní dynamiku. Jedna z knih, které vám nechají svou stopu v myšlenkách natrvalo.
Stejně jako v prvním dílu (Vejce a já), i tady najdete pořádnou dávku humoru, životního optimismu a nadhledu - prostě kniha ze života, která baví a po které ráda občas znovu sáhnu.
Dobrá detektivka, nic víc, nic míň, splnila to, co od detektivky očekávám - dobře prokreslené prostředí, napínavost, zápletka, falešná stopa k pachateli i výborně zpracované rozuzlení.
Četlo se dobře, ale nebylo to moc uvěřitelné - ten motiv byl nevěrohodný a přijít o dítě kvůli pomstě????