LisaEla LisaEla komentáře u knih

Taková je vražda Taková je vražda Ann Granger

Čtivá, napínavá, dobrá zápletka i logické vyústění - odpovídá standardu, na který jsem u AG zvyklá.

Trosky Trosky Ann Granger

Další detektivka od AG a opět nezklamala, i když musím říct, že série s Markbym a Mitchellovou mám raději - připadají mi takové víc typicky anglické ;-)

Osm Osm Radka Třeštíková

Moje první knížka od RT, čtivá, netradiční členění, nabízí určitě i spoustu otázek k zamyšlení.

10.06.2018 4 z 5

Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Detektivky MK nemají chybu. Začátek mi sice připadal trochu zmatený a nezáživný, nicméně asi nutný pro další děj. Detektivka je skvěle napsaná, obdivuji, jak MK pracuje s několika málo postavami a přesto se mezi nimi najde vrah - vše působí nenásilně a přirozeně.

Bláto a mršiny Bláto a mršiny Ann Granger

Knížka byla napínavá a čtivá. Pouze asi 50 posledních stran - rozuzlení a vysvětlení motivů bylo pro mě trochu zklamáním - přišlo mi to jako příliš vykonstruované, nepřirozené, násilné...
PS: Překladatelka si rovněž mohla odpustit výrazy "ó" (nejen "ó ano" a "ó ne"). Objevují se snad na každé druhé stránce a působí dost rušivě. :-(

13.04.2018 4 z 5

Kocour z Montmartru Kocour z Montmartru Michaela Klevisová

Po přečtení prvního dílu jsem se s chutí vrhla i na druhý, ale musím říct, že tento mě dost zklamal. První byl chytlavý, čtivý, pohodový, druhý mi přijde jako knížka, která vznikla pouze proto, že se první povedla. Některé povídky jsou dobré, ale podruhé bych knížku už nečetla.
PS: Detektivky této autorky jsou naprosto super!

06.03.2018 2 z 5

Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Po dlouhé době naprosto super česká detektivka, čte se jedním dechem.

04.03.2018 5 z 5

Čekání na kocoura Čekání na kocoura Michaela Klevisová

Pěkné, oddechové čtení. I pro "nekočkaře" ;-)

04.03.2018 4 z 5

Halí belí Halí belí Adolf Dudek

Krásné ilustrace i básničky - známé i méně známé, žádná moderna, spíš klasika. Vhodné i pro nejmenší miminka ;-)

20.07.2016

Robin Druhý a jeho rodina Robin Druhý a jeho rodina Zdena Frýbová

Knihu jsem četla znovu po delší době a docela mě zklamala - snaha být za každou cenu vtipná, rádoby humorné scény a "hlášky" se opakují na můj vkus až příliš často. Byla jsem ráda, když byl konečně konec.

18.08.2013 3 z 5

Robin Robin Zdena Frýbová