LišákPlyšák komentáře u knih
Rozhodně strašná a nebezpečná doba , v režimu , kde jednotlivec nemá v podstatě žádnou cenu a život dokáže zachránit naprosto absurdní čin , který člověk udělá z náhlého popudu .
Původní sérii jsem četla ,když mi bylo po 20 a moc se mi líbila.Těď je mi po 40 a už jsem na to asi moc stará . Celkem mě bavila 1. půlka a zbytek mě spíš nudil . Dočetla jsem to s vypětím posledních sil a knihu pošlu dál .A mimochodem , na knihu ,která stojí přes 500 kč ,je tam na můj vkus až moc tiskových chyb a kdybych jí nesehnala za 100 kč ve slevě jako poškozenou , tak bych byla asi pěkně naštvaná .
Dočetla jsem jenom proto ,že jsem chtěla vědět ,jak to dopadne a nemám ráda nedodělané věci,ale bylo to utrpení.Hlavně díky tiskovým chybám a ve 4.díle také díky nespisovné češtině,která mi v psané formě strašně vadí a tady byla obzvlášť jako pěst na oko,protože v předchozích dílech nebyla.
Kniha ve mě zanechala negativní pocit. Je sice čtivě napsaná ,ale na můj vkus příliš kouzel a náhod.
Naprosto úžasná kniha s naprosto neobvyklým koncem , což nebývá úplně zvykem.
(SPOILER) Četlo se dobře,ale vadilo mi ponižování hlavní hrdinky, nucení k sexu před jinými lidmi a nuceni k sexu s jinými lidmi pomocí vydírání nemocným otcem.
Čapka mám ráda , ale tohle se mi nečetlo nejlíp . Občas jsem se přistihla , že čtu mechanicky a pořádně nevnímám obsah , ale myšlenka je až strašidelně aktuální takže 4 hvězdy .
Kniha se čte dobře , bohužel mi až moc připomínala Forresta Gumpa , proto pouze 3 hvězdy.
Kniha mne vysloveně zklamala.Neseděl mi styl,kterým je kniha napsaná.Vadilo mi,jak spisovatelka nesouvisle přeskakuje z děje do děje a nejhorší bylo ukončení knihy slovy "všichni v Šanghaji ví jak to skončilo".Já bohužel žiju v Čechách a fakt mne naštvalo,že čtu 400 stran něčeho co nemá konec.
Podle ostatních komentářů jsem zjistila , že jsem buď měla zvolit jinou knihu pro první setkání s tímto autorem a nebo to prostě není pro mne . Každopádně z toho mám dojem , že se do ničeho dalšího asi pouštět nechci . Uvidíme .
Zbytečně dlouhé,zkrátit o 200 stran a byla by to milá odpočinkovka.Od půlky jsem přeskakovala,jinak bych to asi nedočetla.
Knihu jsem našla v knižní budce a neměla jsem velká očekávání.Nakonec jsem byla mile překvapená.Zajímavé téma a docela napínavý děj .
Docela dobrý příběh,ale nesedl mi styl psaní,moc okecávání.Zkrátila bych to o půlku , vynechala zbytečné kecy a byla by to super kniha.
Nějak mne to neoslovilo , ani styl psaní ani příběhy. Kdybych to nepotřebovala do výzvy , tak bych skončila u 2. povídky.
Souhlasím s lifeoptimist , konec odfláknutý , jinak super
Neseděl mi autorův styl,stále opakování již řečeného,přeskakování dopředu a zase zpět.
Kniha je nádherně ilustrovaná , ale není to můj šálek kávy. Sama od sebe bych ji určitě do ruky nevzala , přečetla jsem ji jenom proto ,že jsem ji potřebovala do Knižní výzvy. Některé fejetony byly až moc pocitové a vůbec jsem nepobrala , co tím Aňa chtěla říct .
Přečetla jsem celé , protože nerada odcházím od rozdělané práce a byla jsem i zvědavá(to přiznávám bez mučení) , ale nijak mne to neoslovilo . Nejsem žádný puritán , ale pojídání exkrementů mi přijde opravdu hodně nenormální a nechutné.
Četla jsem před lety , ale dodnes ve mně zanechala silný dojem obzvláště povídka A zbylo jen ticho . Bylo zdařile zfilmováno pod názvem ... a jitra jsou zde tichá , ale kniha je i přesto mnohem lepší.