littleblondie
![Tělo Východu, mysl Západu - Psychologie a systém čaker jako cesta k sobě samému Tělo Východu, mysl Západu - Psychologie a systém čaker jako cesta k sobě samému](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/332537/telo-vychodu-mysl-zapadu-psychologi-K5L-332537.jpg?v=1487284588)
jsem přibližně v polovině a musím říct, že jde o velmi povedenou knihu plnou inspirace a podnětů k zamyšlení, k (sebe)reflexi, k následné kultivaci sama sebe, k lepšímu pochopení člověka a jeho chování.
co mě ale bohužel ruší je nepečlivý počin překladatelky (nebo korektorů), narážím na spoustu chyb, dokonce i gramatických.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Něžná píseň Něžná píseň](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342476/nezna-pisen-bHv-342476.jpg?v=1550740229)
zcela mi v knize chyběl popis postav, prostředí, cokoliv. je zde popsán děj, ale je o chuzen o mnoho důležitých detailů, které mi tam chyběly.
občas mi neseděla volba slov ve větách, i kontext byl někdy maličko nedotažený (př. rodiče dětí hledali chůvu nekuřačku, přitom sami kouřili a dokonce i uvnitř v bytě).
zápletku je popsána hned na začátku, takže žádné další překvapení se pak do konce knihy nekoná.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Tvořivá síla čaker Tvořivá síla čaker](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/286257/tvoriva-sila-caker-Xfg-286257.jpg?v=1456149587)
Zpočátku se mi zdálo, že to bude pouze další americký návod na skvělý život prostřednictvím dosahování cílů, ale nakonec jsem byla překvapena precizním zpracováním témata knihy a hloubkou myšlenek, kniha nabídla nespočet otázek a zajímavých podnětů k přemýšlení nad sama sebou a zrodu nových nápadů.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)