Lodrich komentáře u knih
Tak jo... Zase jsem se projednou nemohl odtrhnout od čtení.
Jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četl.... Pravda, je to hodně dávno
Kniha, která mě vrátila ke čtení beletrie. Doslova jsem se nemohl dočkat pokračování.
Tahle kniha ve mně vyvolává vzpomínky i po 40-ti letech po přečtení. Netvrdím, že je má nejoblíbenější. To ani náhodou. Jen se mi tak nějak "vryla pod kůži". Svou syrovostí je (dle mě) lepší než třeba Král krysa. A že Clavella fakt "miluju"!
No, David Lagercrantz prostě není Larsson. Nápad vynikající, ale je to trochu překombinované. Zkrátka, jak mě učila babička.. Někdy méně, znamená více!
Tahle kniha se rozhodně nedá srovnat například s Noční směnou či jinými příběhy od Connellyho. Ale.... solidně vystavěnej příběh a lehce strhující finále s překvapením. V polovině knihy jsem ji odkládal a usínal při ní. Závěr knihy mi to už ovšem nedovolil. Takže jasné 4hvězdičky
Kniha je výborná. Ale nejdříve jsem viděl film. Uchvátilo mě obojí.
Kdysi jsem tu knihu četl ve vlaku. A tak jsem "řval" smíchy, že se na mě chodili koukat lidi z celého vagónu. Co víc ke knize dodat??
Občas, zvlášť ze začátku, jsem měl pocit, že čtu další Enderovu hru a vůbec že je to celé tak nějak poskládané z různých námětů. Ale děj se rozjede a pak už vás to fakt chytí a těšíte se na další stránky. I já si určitě další knihu koupím!
Tahle kniha mě dostala. Mám jí ve své knihovně vlastně 2x. Jedna z nich je ta má. Ta druhá patří mé ženě, které jsem jeden výtisk kdysi věnoval...