lokonla komentáře u knih
Musím říct, že série mě velmi zklamala. První kniha byla hrozná, dojem z celé myšlenky světa naprosto kazila nesympatická hlavní hrdinka, která se chovala hrozně nelogicky. Její chování se postupem knih zlepšovalo, ale zkrátka... můj dojem ze série už se nezlepšil.
Poslední kniha nám vysvětluje (nebo obhajuje?) proč se v první knize postavy chovaly tak nelogicky, ale mě to prostě nesedělo. Možná jak to bylo podané, nebo jak to ve finále všechno až moc sedělo. Zkrátka jsem z toho měla dojem, že autorka v poslední knize mermomocí hledala cesty, jak obhájit první (a začátek druhé) knihu.
Překvapivě mi tam chybělo více vedlejších postav, bylo to takové... chudé. Jediné, co na této sérii musím vyzdvihnout, je sedm pekelných princů, kteří byli skvělí a u některých hlášek, například Invida, jsem se i zasmála.
Ale prostě to nestačilo a ani "dokonalý, obětavý a nadmíru ohleduplný" Ira to nezachránil.
Tato kniha je velmi vděčná, do povinné četby ke studiu je ideální relativní lehkostí čtení a svojí krátkostí. Doporučuji
Kniha je klasická oddechovka, kterou přečtete za dva dny. Vím, že znovu si ji nepřečtu, ale byly zde momenty, kde jsem se opravdu nahlas smála. Na druhou stranu na mě tam bylo až moc nadávek a situací řešených násilím. Epilog mě ale zahřál u srdce, ten byl opravdu vydařený.
Dávám 3 hvězdy, protože ač je to klasická klišé romanťárna, je napsaná dobře :)
(SPOILER) jsem sama, komu přišlo úchylné, jak ji Malychin ošmatával a 'olizoval' v tom karaoke baru? XD
Knihu jsem přečetla na jeden zátah.
Je ale pravda, že začátek byl slabší... ale pak když se to rozjelo, tak mě to moc bavilo. Je fakt, že občas jsem nad nějakými detaily kroutila hlavou, ale kniha byla prostě dobrá.
Myslím, že je lepší, když od ní nic neočekáváte.
SPOILER
Milostná linka byla zajímavá, ale přišla mi předvídatelná. Hodně mě zklamalo, že tam více nebyl rozebrán ten prsten, po kterém všichni tak šli... tak snad v druhém díle? Uvidíme
První půlka knihy byla dobrá, ale ta druhá byla jedna nelogická věc vedle druhé a konec to moc nezachránil. Autorka čtenáři nedá příležitost, aby si hlavní hrdinku oblíbil. Ke konci jsem četla už jen letmo a chtěla jsem to jen nějak doklepat.
Kniha absolutně nesplnila má očekávání, která slibuje na obálce.
Kniha mě moc bavila, je napínavá a chytlavá. Nevadí mi více pohledů - i když tady jich bylo opravdu hodně a občas jsem se v tom ztratila, ale nijak zvlášť mě to nerušilo.
Autorka vymyslela skvělý svět a umí si s ním vyhrát.
Knihy jsem bohužel četla až jako osmnáctiletá a tak mi to přišlo jako strašné klišé, ale umím si představit, že kdybych je četla ve 14-15, tak nežiju ničím jiným než lovestory Gideona a Gwendolyn. Takže pro mě určitě doporučuji spíše mladším.
Knihy se ale čtou opravdu rychle, jsou chytlavé.
Konec série mě moc neuspokojil, čekala jsem více vysvětlení, přišlo mi, že nějaké věci zůstaly nedořešené.
Kniha mě velmi překvapila. Nečtu poezii, ale tuto sbírku jsem zhltla na jeden zátah.
Doporučuji do povinné četby.
Kniha mě nijak moc nezaujala, ale musím uznat, že jsem se u ní nahlas smála, což už se mi dlouho nestalo :)
Knihu jsem si koupila kvůli té boží obálce, nebudu lhát a hned od začátku mě chytla a nepustila.
Příběh je originální a dobře propracovaný. Autorka skvěle popisuje a máte pocit, že tam jste. Kniha je plná zvratů a nečekaných událostí. Hlavní hrdinka mě moc bavila.
Doufám, že u nás vyjde i díl třetí.
Knihu jsem četla asi měsíc, vždy po částech. Byla dobrá, není nijak napínavá, stojí za to si ji přečíst, ale asi si ji už nikdy znovu nepřečtu. Doporučuji koupit e-knihu.
Klasická letní romance, kterou přečtete, když se opalujete na pláži.
I tak se mi kniha moc líbila, byly tam skvělé popisy a přiblížilo mi to krásně Zlatá léta (stejně jako Gatsby).
4 hvězdičky dávám za předvídatelný děj ;)
Knihu jsem četla po tom, co jsem dočetla Grišu a ještě jsem nečetla Šest vran, věděla jsem co čekat a kniha byla ještě lepší než jsem čekala. Četla se rychle a prostě ta obálka je naprosto božíí ♥