Království obávaných přehled
Kerri Maniscalco
Království prohnilých / Kráľovstvo hriešnych série
< 3. díl
Emilia je otřesená šokujícím zjištěním, že je její dvojče Vittoria naživu. Ale než se postaví démonům z minulosti, Emilia se touží zmocnit svého krále, svůdného prince Iry. Emilia neprahne jen po jeho těle, chce jeho srdce a duši. Jenže to je něco, co jí tajemný princ nemůže slíbit. Když je zavražděn vysoce postavený člen rodu Avaro, Emilia a Ira jsou zavoláni ke konkurenčnímu dvoru. Usvědčující důkazy ukazují na Vittorii jako na vraha a je rychle prohlášena za nepřítele Sedmi kruhů. Navzdory její zradě udělá Emilia všechno proto, aby tuhle novou záhadu vyřešila a zjistila, kým její sestra skutečně je. Emilia a Ira spolu hrají hříšnou hru klamu, zatímco pracují na tom, aby zabránili nepokojům, ke kterým se schyluje mezi čarodějkami, démony, měňavci a nejzrádnějšími nepřáteli ze všech: Obávanými. Emilia byla varována, že když dojde na Hříšné, nic není, jak se zdá. Copak byli skuteční padouchové celou dobu mnohem blíž? Když je pravda konečně odhalena, mohla by stát Emilii srdce.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , King CoolOriginální název:
Kingdom of the Feared, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Království obávaných. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) První kniha se mi líbila moc (záhada, napětí, vraždy, atmosféra, duo Iry a Emilie), ale druhé dvě knihy už mě tedy moc neoslovily a dočetla jsem jen abych to tedy dokončila. Emilie celou dobu buď skřípe zuby anebo se sápe po Irrovi, což může být fajn jako takové okořenění, když se to ale děje furt, téměř na každé stránce a samotný příběh je jen vedlejší, tak už toho mám docela dost. Asi také úplně nemusím zápletku, že celý děj první knihy byla vlastně iluze a nebylo to skutečné. Celý ten námět a příběh by mohl být vážně super a prostředí pekelných kruhů by se mi líbilo nebo vlastně i celé to postavení bytostí jako démonů, bohů, čarodějek... Škoda jen, že autorka věnovala mnohem víc času hloupým erotickým hrátkám než rozvíjení svého světa. Rozuzlení, že Emilie je vlastně extrémně mocná a neporazitelná bytost asi nemůže ani nikoho překvapit.
Série jako taková, není až tak špatná, ale není to ani taková, co Vás uchvátí a nemůžete se dočkat rozuzlení
Knihy mě občas překvapily a někdy jsem se tak trochu nutila pokračovat.
Magie, touhy, zhyralost, frustrace, ale i romantika tu a tam. To je vše obsaženo v této trilogii.
Tak pokud po něčem takovém toužíte, už se jen stačí začíst :)
Do ráje, Království obávaných a další knižní novinky (35. týden)
27.08.2023
Kniha Království obávaných v seznamech
romantika pro dospívající mládež (young adult)
2022 | Království hříšných |
2021 | Po stopách Jacka Rozparovače |
2022 | Království prokletých |
2022 | Hon na knížete Draculu |
2023 | Království obávaných |
První díl byl nevinný, vtipný a napínavý.
Druhý díl byl hodně erotický
A třetí díl byl konec pohádky.
Jak je napsáno v knize, byla to zamotaná síť se spoustou vláken, které se vzájemně proplétaly, až byly tak zauzlované, že se zdálo nemožné síť přestřihnout.
V tomto díle se vysvětlily všechny tajemství a nejasnosti, kterých bylo opravdu hodně. Rozuzlení některých tajemství bylo překvapivé a některé se daly odhadnout.
Postavy od prvního dílu prošly obrovskou změnou. Teď z nich byli mocní neohrožení nadržení démoni.
Děj se odehrává v podsvětí, díky čemuž jde opět cítit, že se nacházíme v říši hříchu, neřesti, chtíče a touhy. Musím říct, že jsem z toho trochu rozhozená, bylo to něco jiného, než jsem čekala. V první řadě je tato série zařazená do kategorie young adult, což je podle wikipedie primárně určeno pro čtenáře od 12 do 18 let. No já bych řekla, že jsem četla dost pikantní erotický román, ve kterém se pořádaly i orgie. Na což jsem po první díle nebyla naladěná.
Čekala jsem tam více boje, akce, přece jen to byl princ podsvětí, který vládl hněvu, prokleli ho, ukradli mu co miloval a skoro nic, dva super rychle boje a nic víc, hlavně že jsem se naučila dělat pomazánku z fazolí.