Království hříšných přehled

Království hříšných
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484481/bmid_kralovstvi-hrisnych-BJN-484481.jpg 4 801 801

Dvě sestry. Jedna vražda. Touha po pomstě, která rozpoutá peklo… Emilia a její dvojče Vittoria byly celý život nerozlučné. Jako streghe – čarodějky tajně žijící mezi lidmi – vědí, jak nebezpečné je upoutat na sebe pozornost. Pracují ve vyhlášené rodinné sicilské restauraci a žijí víceméně v utajení. Jenže jedné noci se Vittoria nevrátí domů. Nedlouho poté rozrušená Emilia objeví neuvěřitelně zohavené tělo svého milovaného dvojčete. Zničená Emilia přísahá, že za každou cenu najde sestřina vraha a pomstí se mu. I kdyby to znamenalo, že bude muset použít temnou magii, která je dávno zakázaná. Potom se Emilia seznámí s Irou, jedním z Hříšných – pekelných princů, před kterým ji už od dětství varovali. Ira tvrdí, že je na Emiliině straně a byl pověřen svým vládcem, aby vyřešil sérii vražd na italském ostrově, ve které je Vittoria zatím poslední obětí. Jenže když jde o Hříšné, nic není tak, jak se zdá…... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , King Cool

Kingdom of the Wicked, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Království hříšných. Přihlašte se a napište ho.

Anushka1
16.11.2024 3 z 5

Nacházíme se na Sicílii, kde žije několik čarodějnických klanů. Do jednoho patří i dvojčata Emilia a Vittoria. Žijí poklidný život, pracují v rodinné restauraci a čarodějnictví praktikují jen okrajově a vždy pro dobrou věc. Sicílií však začnou otřásat hrůzné vraždy mladých dívek, které také byly čarodějky. A ač babička dvojčata varuje, ať se do ničeho nezaplétají, tak Emilia najde jednou svou sestru s vyříznutým srdcem. Nad mrtvolou její sestry stojí záhadná postava, která při útěku ztratí dýku. Díky ní později Emilia vyvolá pekelného prince Iru. V čarodějnických kruzích se po staletí vypráví legendy o pekelných princích a ďáblovi, který se osvobodí ze svého vězení v pekle, kde ho uvěznila čarodějka. Pro Emilii to byly vždy jen strašidelné povídačky před spaním. Ale nyní bude muset zjistit, že to vše je pravda a ona, aby našla vraha své sestry, bude muset s princem Irou spolupracovat. Protože důkazy ukazují spíše na někoho pekelného než lidského...
To, co mě na knize asi nejvíce štvalo, byl styl psaní. Text je psán ich formou z pohledu Emilie. Děj je dost předvídatelný a trochu hloupoučký. Není to nic, co by vás posadilo na zadek. Jako oddechovka je to ale dobré. Konec vás možná také naláká přečíst si pokračování. Ač mám tedy k příběhu nějaké výhrady, tak mě nalákal určitě.

Mishaacka
29.10.2024 4 z 5

Instagram misha_cte_eroticke.romany

romantasy
pekelný princ vs čarodějka
démoni, čarodejky, peklo, svět smrtelníků
hate to love/ od nepřátelství k lásce
tajemství, vražda, magie, temné dohody

1 díl této romantasy nás seznámil se světem smrtelníků, kde se mezi lidmi ukrývají čarodějky. Vše se točí kolem 18 leté Emílie a její sestry, dvojčete, Vittorie. Už od dětství je babička varuje před pekelnými princi a učí je životu čarodějek.

O téhle sérii jsem hodně slyšela a má skvělé hodnocení. Vybrala jsem si ji, protože démoni jsou mé oblíbené fantasy postavy. Tady máme hlavní představitele rovnou hříšné prince z pekla. Každý princ vládne svému pekelnému dvoru hříšných a představuje jeden z vybraných hříchů - Ira/Hněv, Lussuro/Smilstvo, Invido/Závist, Orgolio/Pýcha, Avaro/Lakomství, Pigro/Lenost, Goloso/Nestřídmost.
Hlavní démonickou postavou je princ Ira, kterého se podaří Emilii přivolat a žádá ho o pomoc ve vyšetření vraždy její sestry.

Vše se rozvíjí pozvolna - odkrývají se nám charaktery postav, vzájemné vztahy a pomalu se příběh rozjíždí. Potkáváme i pár dalších hříšných princů. Každý hraje nějakou svou hru a má své vlastní cíle. My o nich zatím nic nevíme.
Ale už od začátku tušíme, že vše bude úplně jinak a čeká nás velký příběh. Ale i tak jsme zažili pár zvratů. Já mám v hlavě spoustu teorií a myšlenek, ale mám dojem, že budu dost mimo

Postavy Ira i Emílie jsem si oblíbila. Hrozně moc chci odhalit všechna Irova tajemství a těším se na to, jak bude pokračovat jejich vztah.

Erotika v 1.díle téměř žádná, vrcholem je polibek. Ale mezi Irou a Emílií začínáme cítit jiskření a já se těším, až se v dalších dílech rozvine. Dle recenzí jsem tedy ero v tomto díle nečekala a tak nejsem zklamaná.

Musím přiznat, že příběh mě vtáhnul od prvních stránek a bavil mě od začátku do konce, kdy jsem okamžitě sáhla po pokračování, protože WTF?!
Má skvělou temnou atmosféru, která sedí k hříšným princům. Moc se těším na přesun do pekla. Určitě doporučuji jako podzimní čtení, přesně se hodí do těchto dní.

Jaehyun
19.10.2024 3 z 5

Tak na začátek musím říct, že jsem od knížky čekala něco jiného. Už jen díky tomu obalu a obsahu jsem si myslela, že to bude drsnější a temnější a ono nebylo. Dějově to bylo mírnější než jsem očekávala a na začátku trvá dlouho, než se něco začne dít. Tím ale neříkám, že by se mi to nelíbilo. Příběh mě bavil, dobře se mi četl a když se dostanu k dalším dílům, přečtu si je.

*3,5/5

Láska naslepo, Bez krve, a další knižní novinky (13. týden)

27.03.2022

10 právě čtených knih podle uživatelů (březen)

15.03.2022

Knižní novinky (9. týden)

27.02.2022

Babiččina láska je svým způsobem velmi mocný druh magie.

smrt nerozlišuje mezi rájem a peklem

Já jsem až přehnaně opatrná, ale má sestra ne. Její oblíbený způsob skrývání spočívá v tom, že se neschovává vůbec.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Království hříšných v seznamech

v Přečtených1 023x