Království prokletých přehled
Kerri Maniscalco
Království prohnilých / Kráľovstvo hriešnych série
Poté, co zaprodala svou duši, aby se stala královnou Hříšných, se Emilia vydá s tajemným princem Irou do Sedmi kruhů, kde je uvedena do svůdného světa neřestí. Přísahá, že udělá všechno pro to, aby pomstila svou milovanou sestru Vittorii… i když to znamená přijmout manželství s princem Orgoliem, králem démonů. Jak zní první pravidlo dvora Hříšných? Nikomu nevěř. Se zrádnými princi, přepychovými paláci, tajuplnými pozvánkami na večírky a rozporuplnými nápovědami ohledně toho, kdo skutečně zabil její dvojče, je Emilia osamělejší než kdy dřív. Může vůbec důvěřovat Irovi, který byl jejím někdejším spojencem ve světě smrtelníků, nebo skrývá nebezpečná tajemství o své pravé podstatě? Emilia bude zkoušena mnoha způsoby, zatímco pátrá po řadě magických předmětů, které odhalí stopy k její minulosti a poskytnou jí odpovědi, po nichž prahne…... celý text
Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: 2022 , King CoolOriginální název:
Kingdom of the Cursed, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Království prokletých. Přihlašte se a napište ho.
Druhý diel serie ma bavil asi najviac !
Chémia medzi Irom a Emiliou nabrala spád, dej sa vyvíja viac menej malinko rýchlejšie než v prvej knihe.
Celkovo ma séria prekvapivo bavila …
Druhý díl trilogie. Díly na sebe navazují. V tomto díle jsme se přesunuli do podsvětí.
Musím říct, že oproti prvnímu dílu, mě tento díl bavil méně. Ze dvou třetin to byl sám popis. Ať už šlo o popis podsvětí, zajímavé dechberoucí pojetí, popis garderoby, hodně se převlékali a hlavně popis chtíče. Asi mě nebavilo pořád dokola číst: chci tě, nenávidím tě; chci tě, nevěřím ti; chci tě, chci tě zabít. Bylo toho trochu moc. A z jedné třetiny šlo o tajemství, ale bylo docela frustrující, spousta otázek, ale odpovědi nepřicházely. Takže jsem se cítila docela zmateně, když tam byly samé dohady a žádné pořádné vysvětlení. Když padla otázka, tak přišla vyhýbavá odpověď a nebo odpověď další otázkou Doufám, že v třetím díle bude vše objasněno.
Řekla bych, že nejzajímavější byl konce knihy, protože tam byla nějaká akce na kterou jsem čekala celou dobu.
Místy jsem neměla dojem, že čtu fantasy, ale spíš erotický román.
Kosti v srdci, Hrad ve Skotsku a další knižní novinky (46. týden)
13.11.2022
Vychází Ticho a další knižní novinky (44. týden)
29.10.2022
„Otevřela jsem dveře a potlačila vzdech. Uvnitř se nachá zela knihovna, o jaké se mi nesnilo. Jakmile jsem vešla do místnosti a prohlédla si celé řady skleněných polic, zaplavilo mě nadšení. Pokračovaly do nekonečna.“
„Jména mají moc. Tituly předvádějí moc. Jedno se dá bě hem chvíle získat či ztratit, to druhé ne.““
„„Každý padouch si o sobě myslí, že je hrdina. A naopak. Ve skutečnosti se v každém z nás skrývá trochu z padoucha i hrdiny. Záleží na okolnostech.““
Kniha Království prokletých v seznamech
tajemství čarodějnictví hříchy pro dospívající mládež (young adult) zakázaná láska
2022 | Království hříšných |
2021 | Po stopách Jacka Rozparovače |
2022 | Království prokletých |
2022 | Hon na knížete Draculu |
2023 | Království obávaných |
Ja čítam knihy rýchlo, obzvlášť tie, ktoré ma zaujmú. Ale túto knihu som čítala mesiac a trochu ma dostala do čítaciej krízy. Áno, chémia medzi postavami tu konečne funguje, IRA je sen... ale postava Emílie mi stále trochu vadila. "Detektívny" dej dosť mizerný, akurát sa na vás valia rôzne magické predmety, ktoré by mali všetko objasniť, ale len vám motajú hlavu. Asi mi proste autorský štýl Kerri Maniscalco nesedí.
Mám kúpený aj tretí diel a dokonca aj novinku "Trůn padlých" ( tam ma nalákala krásna oriezka) ale reálne zvažujem, že sa na nich vykašlem.
Kniha skôr priemerná, aj keď teda lepšia než jednotka.