LubinkaG. komentáře u knih
Zapletka fajn, styl pisania celkom ok. Len tie unavne siahodlhe opisy... Od 2/3 knihy som preskakovala cele odstavce, stacilo mi precitat si prvu vetu z kazdeho dalsieho.
Pri tejto knihe som mala rozpacite pocity, nejako mi "nesedeli" realie, niektore postavy mi prisli "nasilu".
Kniha ma prijemne prekvapila, realie zo starej Bratislavy potesili. Pri prechadzke urcite budem obzerat budovy a kuty spominane v knihe. Hned som sa vrhla na dalsiu knihu, aj ked v serii je pred touto.
Citalo sa mi to dobre, ale od detektivky to malo daleko. Skor taky psychologicky ocistujuci pribeh to bol. Velmi prijemny autorkin stylisticky jazyk odlahcuje ponuru atmosferu.
Uz dlho som sa tak netrapila s knihou. Tasila som sa na citanie a na to, ako si pri postave Horaca rovno vybavim Davida Mataska. Ale teda pribeh bol zdlhavy, zadrhaval sa, nemalo to spad, tazkoopadne dialogy, no chabe... Druhy pripad bol o trosku lepsi, ale aj tam mi sem-tam unikali spojitosti. Myslim, ze tuto autorku odlozim na casy, ked naozaj nebude co citat. Ak vobec...
Asi zase nadlho budem musiet mat od Keplera pauzu. Tie jeho opisy utrpenia a utekov a kde sa ako komu zasekla noha a co si pri tom myslel ma tak rozculovali, ze som preskakovala cele pasaze, a isla hned ku akcii. Dej ako taky ok, uveritelnost teraz neriesim, ale ta rozvlacnost ma odradza od dalsej jeho knihy.