lucia0482 | Komentáře u knih | Databáze knih

lucia0482 lucia0482 komentáře u knih

Sanatorium Sanatorium Sarah Pearse

Musím povedať,že z tejto knihy mam veľmi zmiešané pocity. Páčila sa mi zápletka, napätia tu bolo až až. Začiatok ma veľmi nebavil, potom sa však dej pekne rozbehol. Hlavná hrdinka mi neskutočne liezla na nervy, nevedela som sa s ňou zžiť a od konca som čakala trochu viac. Kniha ako taká nebola zlá, zhltla som ju za dva večery, avšak čakala som viac

11.03.2023 3 z 5

Noční můra Noční můra John Saul

Toto bola posledná kniha od Johna Saula, ktorá ma čakala. Po knihe Nemilovaní som bola pripravená na ďalšie famózne čítanie,ale ostala som trochu sklamaná. Začiatok knihy sa mi dosť vliekol a chvíľu mi trvalo, kým ma dej oslovil. Napokon sa z toho vykľulo celkom dobré psycho a koniec ma dosť prekvapil. Nie je to pre mňa to najlepšie od Johna Saula,no stojí to za prečítanie.

07.03.2023 4 z 5

Temnota Temnota John Saul

Na začiatku ma to ozaj nebavilo. Príbeh temného muža v močiari mal veľký potenciál,ale vykľul sa z toho priemerný príbeh, ktorý strašidelný nebol. Bolo tu niekoľko prekvapení a zvratov, posledné stránky ma aj bavili. Rozhodne to však nie je nič hororové a koniec si zaslúžil trochu viac napätia. je to prvá kniha od Johna Saula, ktorá ma nechytila tak, ako som čakala, no som rada,že som ju prečítala.

28.02.2023 3 z 5

Na pomezí Na pomezí * antologie

Od tejto knihy som čakala trochu viac. Poviedky sú priemerné, nenašla som tu žiadnu, ktorá by dokázala navodiť hororovú atmosféru. Nemyslím si,že by som sa k nej ešte niekedy vrátila, lebo miestami bola kniha naozaj nudná.

20.11.2021 2 z 5

Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

(SPOILER) Opäť musím konštatovať, že sa to rozbehlo dobre, páčilo sa mi, ako sme postupne spoznávali osudy oboch hlavných hrdiniek i ducha. Dej konečne vyzeral podľa môjho gusta. No a potom sa to zasa pokazilo,lebo v Darcyných knihách duchovia nikoho neprekvapia a chcú sa s nimi kamošiť. Ďalší happyend bol už aj na mňa príliš. Nepochopiteľné je,že knihy autorky sú označené ako horor. Horor je iba to,že sa ich snažím dočítať do konca. Stále čakám, že príde niečo tak super ako Duch domu Ashburnů, ale začínam pochybovať.

29.05.2023 3 z 5

Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Váhala som medzi tromi a štyrmi hviezdičkami. Na jednej strane to bol fajn príbeh,aj som sa zasmiala,aj mi smutno bolo. Na druhej strane, toto s hororom nemalo spoločné skoro nič. Hlavná postava, Daniel, bol sympatický pracovitý mladý muž a od začiatku som mu fandila. Sídlo Craven Manor bolo popísané veľmi pekne. História rodiny Brana bola ozaj zaujímavá. Čítalo sa to ľahko,dobre a bola som zvedavá,ako sa to skončí. Tri hviezdičky nakoniec vyhrali,lebo kniha je síce dobrá, no okolo hororu nešla. Od Darcy Coates mám všetko, toto je druhá prečítaná kniha a teším sa na ďalšie.

13.05.2023 3 z 5

Telo Telo Carol Ellis

Príjemné čítanie (nielen) pre násťročných čitateľov. Knihu som čítala prvý raz na základnej škole a potom ešte párkrát počas letných prázdnin na strednej. Bol to akýsi rituál, pretože toto je veľmi nenáročné a pohodové čítanie. Je tu fajn zápletka a myslím si,že Telo aj dnes osloví mladých knihomoľov.

14.03.2023 4 z 5