lucie.dc komentáře u knih
Napsane je to hezky, ale na me je to moc "politicke/obchodni/muzske"... bichle... jako darek "eroticka kniha" me to nakonec moc nepotesilo :D
Kleptomanie a posttraumaticky syndrom... Tohle by nikdo v romantice snad ani necekal.
Pocatecni (nudne) dopisy nic pro me, coz je u tohoto pribehu zcela zasadni, tudiz nehodnotim.
Videla bych tam jen daleko vetsi prostor ke vtipnym momentum, ktery mohla Lisa vyuzit, ale pekne dilo.
Opet narazime na jmeno Westcliff, ja mam dojem, ze si ho autorka zamilovala, bez ohledu na knihu, mam na nej stesti snad vsude. :)
Malem bych zapomnela: Proboha, nedavejte si nikdo hrebicek na tenkou kuzi, hrebicek ROZHODNE nedisponuje chladicim ucinkem... To me vazne dost zarazilo.
Usmevne, kdyz jsem se tam tak casto videla :D
Pouceni psane pribehovym stylem me bavi, je to ze zivota a spoji to autora se ctenarem. Kapitoly jsou kratke, dobre se ctou.
Clovek se opravdu musi zamyslet nad objednavkou "z vesmiru", kazda takovato kniha o tom hovori a uz to mohu z vlastni zkusenosti i potvrdit. :)
Ma prvni kniha o tomto tematu a byla pro me moc prinosna. Zacatek jsem musela sice prekousat, nektere pasaze tam byly zbytecne a myslim, ze dostat u nas v CR z nekoho "Je to tak" asi nepujde jen tak, toto vyjadreni v kontextu knihy jsem snad jeste nikdy nezazila (ale jeste jsem pomerne mlada :D), partnersky/manzelsky vztah bez kompromisu nevidim jako realny z dlouhodobeho hlediska, "sobec" v obchode je jedna vec, ve vztahu je to vec druha, jinak mi kniha otevrela oci a celkove ji hodnotim velmi pozitivne a jsem zvedava na vysledek, az to nekde vyzkusim. :)
Povidky jsou prijemne kratke, tak akorat pred spanim.
Tohle se nedalo cist, hodne jsem skakala a preskakovala, dej nicim neprekvapujici, od 20 stranky jasne jako ty jeji facky... Tohle je sice realne, ale pro me nepochopitelne, tyhle zeny ja osobne nechapu a nikdy asi nepochopim. Styl psani me neoslovil, nenadchl, nebavil, nevtahl do deje ani nijak nesokoval, aby me to zaujalo. Konec o nicem.
Co se tyce tech chyb, ma babicka vzdycky rikala: " decka, ctete, tam se naucite gramatiku..." No, tady to urcite neplati.
Tahle postava si svuj osud sama vytvorila a ja ji nelituji... Lituji ale deti takovych matek...
Pekny oddech.
Trochu mi tam vadilo neustale se opakujici prirovnavani: zcervenala jako pivoňka, az jsem si tu zatracenou kytku musela vyhledat, jak vlastne vypada. Slovni zasoba byla chudsi, pribeh sice neuveritelny, ale o tom "pohadky" prece jsou :)
Cteno v ramci Ctenarke vyzvy 2020 a posledni z knih, ja mam pocit, ze jsem prave vykonala zkousku a mam prazdniny! :D
Kniha je zajimava, takove az filozoficke dilo bych rekla, je tam spousta krasnych a pravdivych "mouder," ktere urcite hodlam sirit dal. Sklada se z nekolika kratkych vypravenich, nektere pasaze jsem trochu sic preskakala, nektere byly ale vyborne, humorne jakozto treba princ, ktery hleda popelku podle strevicku, je vlastne fetisista :D Pribeh s popelem v letadle me opravdu moc pobavil (i kdyz je to mozna smutne, ale me cerny humor nevadi).
Urcite juknu po necem dalsim ;)
Stejný slabší průměr, jako první díl, přesto příjemný oddech.
Zpocatku jsem hltala stranky jako pes slaninu, jak to bylo zajimave a ctive, s postupujicimi strankami a odkryvajicim tajemstvim mé okouzleni opadalo jako listi na podzim, jak to bylo pritazene za pacesy, nemyslim zrudnost muze (lide jsou rozlicni, i takovy jsou psychopati), ale cela situace byla tezko uveritelna uz jen proto, jak tyrana zena (vzhled) i jejich domacnost jako takova pusobila idylicky a pro ostatni byla neprokouknutelna jak ocelova vyloha
Vedela jsem, ze Sin se mi bude libit, a to hned, kdyz se objevil v predchozim dile, resp. me zaujal vice, nez hlavni postava Braden. Ubiram hvezdicku za to, ze styl psani je sice ctivy, ale spisovatelka se opet hodne opakuje, opakuje i cele fraze, zbytečně...
Velmi se mi libila. Trefila jsem na ni uplnou nahodou a tema me velmi zaujalo (navic byla v akci :D). Koupe nelituji, cetlo se to svizne a nic me nenudilo. Zcela souhlasim s autorem, nic neni jak se zda, myslet si, ze si prijedu do Ameriky a bude ze me bohac (jeste nacerno)... nesmysl... vyuzivani levne pracovni sily, to je realita...
Mam ji od detstvi, ted ctu dceri. Je trochu depresivni, kdyz se mu ztrati maminka (alespon ja jsem to vnimala smutne jako dite), nakonec ale vse dobre dopadne. Obrazky jsou pekne a dcera si ji rada prohlizi.
Trochu jsem se obavala, ze je kniha rozdelena do 2 casti a ja se konce snad nikdy nedoberu. Velmi vydareny dil, moc se mi libil.
Byla dobra, velmi nadejne zacala, ze jsem se i zasmala, ale pak uz nebyla moc vtipna, ale pekna je. Zarazil me pocet stran a jak jsem si myslela, byla zbytecne natahnuta. Ale za precteni urcite stoji :)
Takové obecné poučky, které už vlastně znám z jiných knih.
Bohužel tady mě to nebavilo. Je to tak strohé, až je to nezajímavé, byť to má tolik stran, je to totiz roztahané.
Příběhy by k tomu neuškodily, bylo by to pak zajímavější.
První kniha od této autorky a líbila se mi.
Musím ale souhlasit se závěrem, těch zápletek je tam zbytečně moc, jakoby se spisovatelka nedokázala rozhodnout, o čem ta kniha vlastně bude, tak tam pro jistotu dala asi všechno, co ji napadlo.
V určité části jsem ani nechápala autorku, která změnila chování Chelsei, žárlivost mi k její povaze prostě neseděla.
Jsem se zasmála, především zpočátku je fakt vtipná.
Některé pasáže jsou zbytečně dlouhé a knize tak ubírají na čtivosti, děj se trochu vleče. Gabriel je někdy až moc romantický, až se to k mužskému pohlaví ani nehodí.
Popisy se dají naštěstí přeskočit po celých odstavcích.
Na čtení je fajn, ve výsledku se mi tedy líbila a určitě si ji někdy přečtu znovu.
Jako na houpačce, občas jsem se zasmála, občas nudila. První polovina knihy byla lepší, druhá stála za starou belu. Hvězda navíc, za ty vtipné momenty z části na lodi.
Když se provdala, byla to nuda, pořád se jen opakovalo nevěřícné "oooch, tvoje žena? To není pravda..." až to bylo spíš na škodu. Pokusy o vtipy z posledních cca 100 stran, mi nepřišly vtipné, závěr ničím nenadchne.
Dost jsem přeskakovala odstavce i celé strany, bohužel.
Musím se vrátit ke Kleypas, jestli je to autorem nebo mi už žánr nevyhovuje jako takový, což by byla škoda, vždy jsem si nejlépe u něj odpočinula...