lucie3145 lucie3145 komentáře u knih

Ztracený chlapec Ztracený chlapec Dave Pelzer

Zajímavé vyprávění dítěte v pěstounské péči.

24.09.2020 5 z 5

Dítě zvané „To“ Dítě zvané „To“ Dave Pelzer

Tak to je vážně příšerné, vůbec nechápu, jak se něco takového mohlo stát. Trochu mi chybí, jestli to svini zavřeli, proč to dělala. Celou dobu jsem si říkala, proč neutekl, proč to ve škole neřekl, proč otec nic neudělal...

10.08.2020 5 z 5

Já, legenda Já, legenda Richard Matheson

Kdybych mě k přečtení neinspiroval film, tak by mě ani nenapadlo, že spolu ta dvě díla mají něco společného, jsou to úplně jiné příběhy. Celkem se mi kniha a pojetí upírů líbilo a bavila mě snaha o vědecké vysvětlení, i když dneska už to není tak převratné jak v té době. Zajímavý byl i náhled do mysli hlavního hrdiny a celkový příběh včetně konce. Z ostatních povídek se mi líbily hlavně ty delší, co měly nějaký pořádný vývoj a překvapivou pointu, některé byly o ničem. Tak celkově stojí za to si přečíst i povídky.

09.08.2020 4 z 5

Baletky Baletky Miřenka Čechová

Tak tahle kniha se mi vůbec nelíbila. Du forma a nespisovná čeština mě iritovaly celou dobu čtení. Ještě k tomu to neustálé chaotické přeskakování časové linky. Ani to nebylo pořádně o baletu, ale o dospívání jedné konkrétní dívky, autorka by mohla něco takového napsat, kdyby studovala jakoukoli blbou školu. Knihu jsem dočetla jenom proto, že nemůžu nechat knihu nedočtenou a nemohla jsem se dočkat, až to budu mít konečně za sebou. Jednu hvězdu dávám za to, že to přeci jenom nějaký náhled do pozadí baletu dává.

01.08.2020 1 z 5

Věž - vzestup předchází pádu Věž - vzestup předchází pádu Simon Toyne

Mně se moc líbila celá trilogie. Téma posledního dílu pro mě bylo poutavé a celou dobu jsem čekala, jak se zdánlivě nesouvisející nové postavy propojí se starými známými. Celé dílo bylo dobře zakončeno.

30.07.2020 5 z 5

Fantóm Opery Fantóm Opery Gaston Leroux

Zajímavý příběh, vysvětlené pozadí událostí. Knihu jsem četla, protože naprosto zbožňuju ten muzikál, je to srdcová záležitost.

16.07.2020 5 z 5

Klíč Klíč Simon Toyne

Klíč se mi moc líbil stejně jako Sanctus. Styl psaní mi přišel o něco lepší než u prvního dílu, asi se to praxí zlepšuje. Kniha byla napínavá se zajímavými zvraty, i když už tam není tak velký šok jako odhalení Sakramentu. Zápletka je originální, mně se ten nápad fakt líbí, mám ráda takové mysteriózní příběhy, starodávná proroctví a jinou verzi starých mýtů.

15.07.2020 5 z 5

Sanctus Sanctus Simon Toyne

Takhle kniha se mi fakt líbila. Vyhovují mi krátké kapitoly (protože já nesnáším odložit knihu s rozečtenou kapitolou) a líbí se mi i časté přeskakování dějových linek, že člověk ví, co se kde děje a zároveň to zvyšuje napětí, jak se bude vyvíjet jiná linka. Na někoho to možná může působit zmateně, ale mě to taky baví. Příběh mě zaujal a rozuzlení mě upřímně překvapilo. Už se těším na další dva díly.

09.07.2020 5 z 5

HEX HEX Thomas Olde Heuvelt

Kniha je dobře napsaná a má zajímavé téma, dobrý příběh, nečekané zvraty. Jenom mě trochu zklamalo, že na konci to vlastně není pořádně vysvětlené.

05.07.2020 4 z 5

Můj tajný život Můj tajný život Lucie Hříšná

Pro mě je tahle kniha jedno velké zklamání. To není ani kniha, to je jenom kompilace blogových článků (je tam pár věcí, co na blogu nejsou, ale kvůli tomu to absolutně nestojí za to číst). Neutrácejte zbytečně peníze a přečtěte si její blog. Nemá to žádný komplexní příběh, vývoj a návaznost, jsou to jenom zhruba chronologicky slepené články.

05.07.2020 1 z 5