Luciecii Luciecii komentáře u knih

Osm Osm Radka Třeštíková

Knihu jsem přečetla jedním dechem.
Od Třeštíkové mám přečtené všechny knihy a tahle je určitě ze všech nejlepší.
Od stylu psaní, popisování dějů až po příběh a vyústění a ten konec? Ten mě dostal.
Z konce mrazí.
Všechny hlavní postavy jsou zajímavé, každou jsem tak nějak dokázala pochopit a uchopit. Dá se říct, že u každé postavy tak nějak chápete, proč dělá to co dělá a co jí k tomu vede.
Je tu správně děsivě vylíčeno to, jak to vypadá, když někdo někoho k smrti miluje.
Všichni jsou tu tak trochu oběti a tak trochu "vrazi".
I paralelní mini příběh vyšetřovatelů byl dobře zapojen do děje.

Prostě pět hvězd této skvělé knize!

24.07.2017 5 z 5

Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Kniha upoutá hned prvními stránkami.
Hlavní postavy jsou tak nějak vcelku příjemné i nepříjemné. Nevíte, co si o nich myslet, ale jisto jistě na vás každá z nich působí naprosto naplno.
Dlouho jsem se zmítala v otázkách - kdo, co, kde, kdy, je to pravda?-.
Když se blížil konec knihy, myslíte si, že tušíte jak to dopadne. Dávala jsem si dohromady závěry a konce a říkala jsem si, že to celkem dává smysl. Ale najednou jsou před vámi už opravdu poslední stránky knihy a nic z toho, co jste si doposud mysleli, smysl rozhodně nedává. Poslední stránky knihy a konec, ze kterého mě pořádně mrazilo, mě odzbrojil. Víc nemohu prozradit, ale nápis na konci knihy "Ať se děje cokoliv, neprozraďte konec" by se měl opravdu dodržet!
Rozhodně vás tahle kniha nenechá v klidu.
Je chladná, místy depresivní, smutná, vzteklá, plná emocí, zatajených dechů a tak moc čtivá.

09.07.2017 4 z 5

Moje všechno Moje všechno Katie Marsh

Knihu jsem si od prvních stran oblíbila protože hned na prvních stránkách dostala spád. Oba hlavní hrdinové Tom i Hana to měli těžké, každý jiným způsobem.
Příběhy psané jakoby "na přeskáčku" se mi začínají líbit čím dál více a čím dál více se s nimi v knihách setkávám. Vyprávění jednoho a pak druhého vás vtáhne do příběhu a můžete si sami udělat obrázek o tom, za kým víc stojíte, komu fandíte, jak chcete aby to skončilo a kdo je vám z těch dvou blíž.
Příběh byl skvěle napsaný a bylo hezké pozorovat, jak se Tom snaží získat Hanu zpět a Hana jak se pomalu, ale jistě oddává znovu jejich manželskému životu.
Knihu doporučuji, je to oddechové čtení.

12.03.2017 4 z 5

Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Dominik Landsman

Už při shlédnutí obálky knihy jsem se začala smát. Tím mě kniha upoutala a hned jsem si jí koupila. Historky, sic místy opravdu nepravděpodobné, ale vtipně líčené. Kniha je oddechové čtení a člověk se nad ní usmívá i jízdou v metru.

04.02.2017 4 z 5

Láska podle Shakespeara: Daniel & Aubrey Láska podle Shakespeara: Daniel & Aubrey Georgina Guthrie

Překvapilo mě, jak moc ta kniha byla čtivá. Přečetla jsem jí za tři dny a okamžitě skočila do druhého dílu, který bych ráda četla pomaleji, ale nejde to :) Příběh je, dá se říct, "obyčejný", zakázaná láska, zápletka, ale moc se mi v něm líbí začátky kapitol a shakespearovské citace a citáty a výňatky z jeho her a sonetů. Dodává to knize ve velké míře originalitu. Obě postavy jsou mi sympatické, chápu jeho i ji. Danielovo "vložení se" do příběhu svými stránkami se mi také moc líbilo, čtenář má možnost vidět i jeho úhel pohledu, který je také velice zajímavý.
Těším se již na třetí díl :) Kniha je oddechové čtení, příběh je super a rozhodně doporučuji :)

16.10.2016 4 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Od první stránky velmi čtivé, příběhy jsou napsané naprosto pro moje chutě.
Každý příběh je něčím jedinečný, naprosto ze života a propojenost všech příběhů v nás vyvolává pocit, že nic se neděje jen tak náhodou.

14.05.2016 3 z 5