Luciee113
![Pětkrát out Pětkrát out](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372013/petkrat-out-xtx-372013.png?v=1519405116)
@Lítej se mnou - První příběh se mi líbil. Bylo to svižné a velmi pěkně napsané.
@V odborné péči - Druhý příběh byl pro mě docela náročný... dost poetický, deprimující, zamyšlený. Žádné dialogy, jen na konci pár vět. Nemám z něj dobrý pocit.
@Na parchanty a mrchy - Třetí příběh byl skvělý. Přečteno jedním dechem. Až mě mrzelo, že končí. fakt super!
@Jen ti chci připomenout - Čtvrtý příběh měl začátek takový nalinkovaný. Teď se stalo to a to a to. Holt to tam autorka mrskala... Pak byla část, které jsem vůbec nerozuměla. A nakonec ani neměla potřebu ji více zkoumat...
Pak mě to začalo bavit, ale hned na to příběh skončil. Takže tak nějak...
@Lentilky - Pátý příběh by si zasloužil celou, podrobně rozepsanou, romantickou knížku. Tak pěkné, ale velmi stručné. Proč? Taká škoda!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Strasti vánočních svátků Strasti vánočních svátků](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527456/strasti-vanocnich-svatku-6569cf19a2340.png?v=1701433115)
Kniha by neměla chybu, kdyby v ději nebyly zbytečné komplikace, aby byl i napínavý. Myslím si, že samotný milostný příběh byl zamotaný a city velmi pěkně popsané. Mohlo to být více rozebrané z obou stran hlavních postav a zbytečné drama kolem nemuselo být.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Zmatená nevinnost Zmatená nevinnost](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515474/zmatena-nevinnost-D3S-515474.jpg?v=1682241434)
Jak říká název knihy, bylo to zmatené i nevinné. Četlo se mi to moc dobře a knihu jsem nepustila z ruky, dokud nebyla přečtená. Ne, že by to bylo tak napínavé, ale prostě dobrá oddechovka. Dost mě tam vytáčelo to, že ať bylo kolem hlavní postavy tolik náznaků a celkem i jasných věcí, tak mu nic nedocvaklo ani nanapadlo ..... Dobře, tak za to asi mohlo to, že měl takové dospívání ve škole, jako měl... ale proč proboha i další důležitá postava v kníže chodila po špičkách a nedokázala se projevit.... No, asi si myslím, že ve skutečném životě by to bylo určitě jinak. ALE chápu, že jsme v příběhu, který je smyšlený a v knihách se může vše možné i nemožné. Proto to beru... jeeee já se zas rozjela... stručně řečeno - jo líbilo:)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Osudový dopis Osudový dopis](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474663/osudovy-dopis-wUC-474663.jpg?v=1626086258)
Kolikrát si po přečtení knihy říkám, že jí dám tolik a tolik hvězdiček... ale čekám. Jakmile zjistím, že na ni po pár dnech stále myslím, začnu hvězdičky přidávat. Ono je to v celku o tom, jaký pocit, ve vás ta kniha zanechá. U mě to byl pocit spokojenosti :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Drzý bastard Drzý bastard](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445386/drzy-bastard-hu3-445386.png?v=1594656629)
Kniha mě hoooodně bavila. Z počátku šlo vše jak po másle a pak se to začalo komplikovat a já se knihy nemohla nabažit. Napínala mě jak kšandy a Chancemu jsem fandila jak vzteklá. Super to bylo!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dokonalost Dokonalost](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530477/dokonalost-65aa2c77ed5d7.jpg?v=1705651320)
Taková dialogová knížka. Připadne mi, že děj je většinou popsán tím, že si dva lidé povídají. Dost se tam přeskakuje, ale to nejdůležitější je vždy řečeno. Problémy, které se v knize řeší, opravdu spadají do problémů náctiletých. Když mi někdy přišlo, že se tam o tom pořád žvatlá a každej všechno s někým řeší, tak jsem si vzpomněla na sebe a kámošky, když nám bylo ...náct a byly jsme vlastně úplně stejný. Co mě mile překvapilo, je to, že hlavní postavy mezi sebou dokáží řešit (až se v nich chvíli rýpou) své problémy. Je to i takový menší návod k tomu, jak se to vlastně má dělat :)
Bylo to hezké a já už se nemůžu dočkat další knížky od Lydie ...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Grace, moje spása Grace, moje spása](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496457/grace-moje-spasa-Fy9-496457.jpg?v=1653904712)
Jo, jo, jo! Touto knížkou zakončuji (pro nějaké období) mou čtecí mánii od této spisovatelky. Potřebuji chvíli změnu. A jsem nadšená, že tato kniha byla SUPER a já si ji užila úplně moc. Bavila mě... rozesmála mě i dojala. Miluju Grace i Jaxsona a celou tu jejich BAM rodinku....
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Svatba o Vánocích Svatba o Vánocích](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496456/svatba-o-vanocich-gGp-496456.jpg?v=1653904497)
Myslela jsem si, že už to snad ani nedočtu. Kniha byla pro mě až moc přeslazená i když to mám takto ráda. ale už toho popisu jak je vše dokonalé... popisu dokonalých prostor i vztahů... byla jsem toho najednou přesycená. Ale kniha splnila svůj účel, proč byla napsaná. Už od začátku jsem si myslela, že je to můj strop a další knihu už nezvládnu. Jenže autorka měla v plánu něco jiného. Dokázala tak navnadit a nasměrovat mě k další knize takovým tlakem, že jsem se až neuvěřitelné těšila, až si přečtu Grace, že jsem se až divila. Takže strop se nekonal a vylezla jsem až na půdu a nelitovala jsem ani jedné vteřiny, kterou jsem s ní prožila.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Sandy Sandy](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485917/sandy-6J1-485917.jpg?v=1639036494)
Sandy mě bezpochyb dostala do kolen. Je to dokonale napsaný příběh plný lásky i starostí. Dokázala jsem se vžít do její radosti i strachu. Naprosto dokonale popsané pocity.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Když voláš moje jméno Když voláš moje jméno](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509558/kdyz-volas-moje-jmeno-RZj-509558.jpg?v=1674156970)
Docela těžký oříšek. Námět na knihu skvělý a na konci knihy víte, že to bylo silný. Nedávám pět hvězdiček, protože dolouskat se do poloviny knihy, bylo pro mě docela náročný. Dost velký problém mi dělalo popisování absolutně nepodstatných věcí a těch podstatných ne. Třeba: Je krásné vědět, co vše má maminka ve vlasech, ale jak maminka vypadá, se nedozvíme. Nebo je tu taková pasáž, kdy se rozhodl uvařit špagety na večeři a pak se dovíme, jak šel kupovat ingredience, co měli v obchodě v regále za zboží, co vše koupil a v jakých to bylo krabičkách, jak to vařil... jsem si říkala, že už chybí jen popis toho, jak to nabírá a jí.... a ejhle, bylo to tam :). Napadlo mě, že kdybych chtěla číst kuchařku, koupila bych si ji. Takových popisů je tam moc. Dále je kniha plná známých i neznámých názvů a jmen modelek, zpěváků, kapel, alb, písní, filmů, herců, knih.... Je tam toho tolik, až mi šla hlava kolem a tyto odstavce jsem automaticky přeskakovala, páč bych to četla dvakrát takovou dobu. Je fajn v knize poukázat na hezkou píseň, knihu či film, ale zahlcení čtenáře takovým množstvím? Uf.
Můj závěr: jsem ráda, že jsem knihu četla. Celkový dojem ohledně téma, porozumění a problematiky této nemoci v té době je silný. Ale víckrát se k ní nevrátím.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Halton Halton](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474669/halton-LXg-474669.jpg?v=1623393560)
Konečně jsem se dostala k Haltonovi :) Píši konečně, protože jeho knihu jsem si vybrala dle hodnocení, které bylo na 90% a pak až jsem zjistila, že patří do série. Samozřejmě jsem knihu odložila a jako zodpovědná holka, jsem začala číst od Bentleyho, Aidena, Maddoxe, Reida, Vana... všechny byly skvělé, ale doufala jsem, že Halton je převálcuje. A můžu říct, že za mě ANO. Příběh se mi moc líbil a Halton (i když byl chvilkama na přesdržku) byl neodolatelný... Určitě si ho dám někdy ještě jednou.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Van Van](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460524/van-y2n-460524.jpg?v=1607673709)
Z tohoto příběhu láska a pevnost rodiny jen pryští. BAM opět nezklamali ani v jednom bodě a slova Reida mě dokonce i rozplakala. Ale chytla jsem se, že natahuju i víckrát. Hal mě zase dokázal rozesmát. Už se na něj těším.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Reid Reid](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460519/reid-fse-460519.jpg?v=1607672444)
Reid nezklamal. Jeho otevřenost a chytrý mozek mě bavili. Samozřejmě měl své chvilky, ale ty si dokázal vyřešit. Tak jako vše ostatní. Je prostě boží!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Maddox Maddox](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445400/maddox-5b6-445400.jpg?v=1599370692)
Maddox se mi hodně líbil. Příběh byl peprnější, sexuální scény více propracované a citlivé. Opět předvídatelné - hned na začátku jsem si řekla, jak to asi bude, v polovině jsem dokonce už odhadla, co vše se tam stane... a ejhle... ono to tak opravdu bylo. Ale nevadí. Příběh se mi hodně líbil a Maddox je fakt sympaťák.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Aiden Aiden](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444102/aiden-5MI-444102.jpg?v=1590746953)
Pro mě hodně emotivní. Opravdu se mi každou chvíli svíraly vnitřnosti a dokázala jsem ten příběh prožívat s Aidenem i Cami.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Bentley Bentley](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427679/bentley-0k7-427679.jpg?v=1575633856)
Tak jak píší ostatní... bylo to předvídatelné. Ale... i tak to bylo pěkné počteníčko. Docela mě překvapilo, že mě kniha dokázala v některých částech rozesmát a dokonce jsem u jedné i zaslzela. Pro mě, po dlouhé době, překvapení.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Božský Božský](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339261/bozsky-EPt-339261.jpg?v=1492081431)
Senzační konec celé série. Pippa je svá a hned si mě získala svou veselou a nezkrotnou povahou. Jensen je taky skvělý, ale celkem překvapil. Myslela jsem si, že bude víc jako Will, ale i on má své kouzlo. Miluju ty chlapy ze série Božský všechny!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Božský milenec Božský milenec](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274922/bozsky-milenec-r1P-274922.jpg?v=1458529320)
Celá série je suprová. Ruby je úžasná a Niell je Niell. Je s ním spousta práce, ale nakonec se jako každej pořádnej chlap pochlapí.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Božské začátky Božské začátky](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461386/bozske-zacatky-oMi-461386.jpg?v=1610385973)
Kniha mě hodně bavila. Vtipné, krásné. svižné, přečtené jedním dechem. Chloe a Bennett jsou úžasní.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Božský hráč Božský hráč](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193911/bozsky-hrac-crY-193911.jpg?v=1585572752)
Z Willa jsem byla z předchozích dílů nadšená, takže jsem se nemohla dočkat, až se o něm dozvím víc a těšila se na jeho nezapomenutelné hlášky. Jenže mě překvapila Hanna takovým způsobem, že Will neměl šanci. Nejspíš překvapila i ho, protože to, co jsem od něj čekala, se nedostavilo. Zato mě překvapil, jak moc dokáže být citlivý, zvlášť pár posledních kapitol mě dost dostalo.
přečetla jsem si knihu hned podruhé a zdá se mi lepší, než když jsem ji četla poprvé.