lucievach lucievach komentáře u knih

Křížové výpravy Křížové výpravy Antony Bridge

určitě doporučuji jako populárně naučnou knihu, u které zapomenete, že nectete roman - to vám ale dojde po deseti řádcích, kdy kandidáta na hlavního hrdinu minimálně setnou či ho tak dlouho krmí vlastním masem dokud nezemre... romantika to rozhodně není :)

28.04.2016 4 z 5

Bohové a stvůry Bohové a stvůry Jan Hartman

Nejdřív mě trochu zamrzelo, že ani jedna z postav ani děj nijak nezahrnuje čechy, byť je autor čech, ale co, ať je to trochu světové - odpouštím. Po pár stránkách přišla logická myšlenka - tady někdo četl Rollinse, Browna, Berryho apod. ale nakonec musím říct - klobouk dolů, jsem ráda že jsem četla a hryže ve mně myšlenka - neco na tom asi bude :) p.s .četla jsem recenzi a termín atavisticky se v knize objevil jen čtyřikrát - aspoň jsem se naučila nové slovo :)

24.04.2016

Když utéct, tak s tebou Když utéct, tak s tebou Adriana Krištofíková

Ani jako oddychovku, ne, opravdu ne...

29.04.2022

Armáda duchů Armáda duchů Gerry Souter

Rozhodně zajímavé téma. Bohužel současně s touto knihou jsem četla i Operace Valkýra od spisovatele Hernandese Jesuse. Srovnávání jsem se tedy nedokázala vyhnout. A čtivost Jesuse srazilo mé nadšení z Armády duchů.

22.01.2021 2 z 5

Mount Kodaň Mount Kodaň Kaspar Colling Nielsen

Absurdní slátanina, kterou asi nepochopíte pokud nejste aspoň trochu dán... i přes to, jsem během krátké doby přečetla celou knihu a vůbec nevím jak a proč. A vlastně ani nevím, co si o tom všem mám myslet :-D

12.12.2018

Nemajetní Nemajetní Szilárd Borbély

Strana 80 a už mam taky chuť hodit si mašli, jak se tak říká... :-/

23.02.2018

Suez: zapomenutá invaze Suez: zapomenutá invaze Robert Jackson

bohužel musím souhlasit, že ač téma zajímavé, četla se velmi tezko :(

09.02.2017

Rudé stíny. Sovětské válečné zločiny 1941-1945 Rudé stíny. Sovětské válečné zločiny 1941-1945 Petr Kubík

Přečíst, všichni a povinně.

03.11.2016

Z historie evropské knihy Z historie evropské knihy Pravoslav Kneidl

Knihy se na delší vzdálenost dopravovaly v sudech :)) co se clovek jeste nedozvi :))

13.10.2016

Od Tobrúku do Plzně Od Tobrúku do Plzně Josef Sommr

Kniha příjemně překvapila, autor se nevychloubal, žádné velké 'já' se nekonalo, nešetřil chválou na spolubojovníky, velice příjemné čteni - s ohledem na téma v uvozovkách, navíc jsem se dozvěděla spoustu zajímavostí jak z válečných míst např. Historii tobruku, tak i zajimavosti čistě vojenské - nebudu prozrazovat, přečtěte si ji :)

07.10.2016

Poklady dobrodruhů Poklady dobrodruhů Miloš Kosina

Tato kniha mě přivedla ke čtení. Stale je ctiva, napinava, ale pro me ted uz spise nostalgicka. Rozhodne bych ji ale doporucila vekem 12+ , treba nekoho dalsiho diky ni chytne dychtivost v knihach objevovat nove vedomosti a prozivat senzacni dobrodruzstvi

22.08.2016

Marie Curie-Skłodowská Marie Curie-Skłodowská Helena Bobińska

Kratke, čtivé, velmi milé, inspirujici, mozna i trochu odstrasujici... Rozhodne stoji za precteni, zejmena pro ty, co se radi necemu priuci/pouci, zaroven vsak neholduji strohym faktum a datum. Za mě ano.

27.07.2016 4 z 5