Lucila komentáře u knih
Perfektní kniha. Během jednoho dne se stane jednomu člověku a jeho rodině spoustu obyčejných, zajímavých, ale i děsivých věcí. A také o tom, že všechno souvisí (nebo může souviset) se vším.
Kniha se mi moc líbila, je trochu romantická a hodně optimistická, ale není to úplně pohádka, i když všechno dobře dopadne.
Je to příjemné oddechové čtení, které ukazuje, jak může fungovat velká otevřená rodina a zároveň přístup současných žen k rodinné historii. Pozitivní kniha.
Super kniha (pro matky). I když nejste perfektní podle příručky a nevyberou vás do správného klubu, tak někde ve vašem okolí vzniká skupina podobně "postižených" matek. Hlavně to nelámat přes koleno a brát život s humorem.
Mám ráda Davida Vávru a tak se mi kniha líbila. Jeden z důvodů je i množství historickýh fotek.
Relativně dobrá kniha, pokud vám ji někdo půjčí. Výhodou je, že je to česká kniha a přečte se docela rychle (to je podle mě její hlavní nevýhoda.
Pro mě byla při prvním těhotenství nejdůležitější kniha "Co čekat v radostném očekávání", tak jsme našla opravdu skoro všechno. Po porodu jsem se neobešla bez knihy "Něžná náruč rodičů" a "První tři roky života dítěte".
Totu knihu jsem četla ještě na střední škole, kdy jsem hltala všechno o atentátu na prezidenta Kennedyho. Několik let po revoluci to bylo fantastické čtení ukazující různé intriky. Dodnes mám knihu v knihovně.
Fakt drsné vylíčení "medvědí" mateřské lásky. Není to optimistické čtení, ale je to hodně zajímavé.
Jaké je to začít žít v jiné zemi a dělat něco, co mě baví a může mě to uživit? Nebude to tak jednoduché, bude to mnohem pracnější, ale nakonec to bude i pohoda. Kniha je plná léta a příjemného Španělska. Je to dobrá oddechovka.
Dobrá kniha pro lidi, kteří se stanou manažery a nevědí si někdy rady. Každé oblasti je věnovaná kapitola a v rámci kapitoly najdete různě dlouhé návody a postupa, podle toho, kolik máte času. Je to dostatečně konkrétní, abyste se stihli den předem připravit na věci, o kterých nemáte zatím ani páru. Přečtete tu část, která vás zajímá a vaše šance se zvyšují. Tímto způsobem přečtete postupně celou knihu. Mně osobně kniha dost pomohla.
Tato kniha se mi líbila. Četla jsem jí sice roka a půl, ale vytrvala jsem a podle mě to stálo za to (na rozdíl od knihy jejího manžela). Není to kniha, která vám změní svět, ale podívá se na něj trochu jiným pohledem.
Četla jsme tuto knihu po životopisu Madeleine Albright a a Hillary a dost mě zklamal. Musela jsem bojovat, abych to dočetla. Bylo to pro mě hodně dlouhé a nečtivé, některé pasáře o ničem a nudné. Celkově to není špatné, ale asi jsem měla vysoká očekávání.
oddechové, hodně vtipné, čtivé ... a chvílemi zajímavé :-)
Velmi dobrá oddychová knížka na dovolenou nebo na čtení do postele. Nenáročné, ale velmi příjemné a vtipné čtení. Lidé jsou k sobě slušní a snaží se vzájemně si pomáhat. Skvělý popis fungující komunity.
Prvních 80% knihy jsou velni dobré - zajímavý pohled městským člověkem na život na vesnici. Konec knihy mě zklamal, škoda.