lucmat lucmat komentáře u knih

Dášeňka čili Život štěněte Dášeňka čili Život štěněte Karel Čapek

Pořídila jsem vloni nové vydání, moc dětských knih mi nezbylo, tak do sbírky a že si znovu přečtu, ale zůstala Dášeňka smutně v koutě ležet...až do výzvy 2022 a stačila poobědová siesta a je splněno! Krásná nadčasová kniha pro děti i dospělé, s láskou a zkušeností napsáno, nakresleno i nafoceno. Kdykoliv bude třeba se potěšit, otevřte Dášeňku! Docela mě i bavilo ji umělecky předčítat nahlas, ano, náš pes byl nadšen ;)

27.01.2022 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Znovu přečteno v rámci čtenářské výzvy. No jo zase velký voči, původní volbu bych fakt už nestihla, tak jsem oprášila Harryho ;) Ale vlastně asi můžu napsat, že knihu čtu poprvé, protože původně jsem ji přečetla v angličtině, podruhé poslouchala na CD, takže teď do třetice konečně hezky česky a zklamaná nejsem, zhltla jsem za 2 dny, jako se teda přiznávám...já sérii miluju!

30.12.2021 5 z 5

Ze života knihomolky Ze života knihomolky Debbie Tung (p)

Jo jo jo pravda pravdoucí...celá já :D

29.02.2020 5 z 5

Okurková sezóna Okurková sezóna Jiří Žáček

Poezii neholduji, volba padla v rámci výzvy, a když už, tak aspoň něco veselého a to se splnilo :)

24.01.2020 5 z 5

Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Moc pěkná knížka a jak pravdivá, někdy bohužel, líbilo se mi vyprávění z pohledu pejska, takhle to oni fakt vidí ;) Vrtícímu se ocásku se nedá odolat, doporučuji jako četbu ne-jen pro pejskaře.

24.01.2020 4 z 5

Psí život Psí život Peter Mayle

Hezká kniha, vtipné milé povídání, dobrý cestovní formát ;)

22.11.2019 5 z 5

Byly jsme tam taky Byly jsme tam taky Dagmar Šimková

Těžká četba, vybráno v rámci výzvy, jinak bych se k ní možná ani nedostala, styl poněkud těžkopádný, autentické zážitky autorky z komunistických věznic, no žádné lehké počteníčko, tuto dobu jsem nezažila a velmi ráda ji oželím i do budoucna...doporučila bych jako povinnou četbu, obzvlášť věčným stěžovatelům "jak že se to dneska máme špatně"...

20.11.2019 4 z 5

Jižní Pacifik - Ostrovy na konci světa Jižní Pacifik - Ostrovy na konci světa Leoš Šimánek

Jako vždy báječná kniha :)

07.11.2019 5 z 5

Miluji tě, vole! Miluji tě, vole! Stanislav Rudolf

Kniha v rámci výzvy, p. Rudolf žil a stále žije přímo v mém městě :) Kniha dobrá, ale vysloveně už mě nezaujalo tak jako kdysi...holt už nejsem to mládě puberťácké :D

27.12.2018 5 z 5

55 českých legend z hradů, zámků a měst 55 českých legend z hradů, zámků a měst Alena Ježková

Moc pěkné čtení a krásné ilustrace.

28.09.2017 5 z 5

V kanadské divočině V kanadské divočině Leoš Šimánek

Moc moc moc se mi knížka líbila, skvěle vtipně napsáno, super zážitky, krásné fotky. Co víc dodat... těším se na další!

24.08.2017 5 z 5

Kanada Kanada Leoš Šimánek

Tak na druhou knihu od Leoše už jsem se nedočkavě vrhla, opět moc pěkné, krásné fotky, super zážitky, ale i pár slušně drsných, pro Diabla jsem slzičku uronila, velký obdiv ke zvládnutí zimní samoty, pak nemoc psa a dlouhá cesta pro léky, to byl hodně silný zážitek, holt život v divočině není med... rozhodně nic pro mě, kanadskou divočinu si tedy budu užívat jen s tebou, Leoši! ;-)

16.08.2017 5 z 5

Kanada - Aljaška Kanada - Aljaška Leoš Šimánek

Moje první kniha od L. Šimánka, zaujala mě v knihovně a hodnotím jako dobrou volbu. Moc zajímavé, fotky nádherné, psát taky umí... na cestu do Kanady by mě asi Leoš zlákal, ale takhle s ním "do divočiny" určitě ne, to tak maximálně z toho éroplánu obhlídnout! ;-) Moc pěkná naučka.

16.08.2017 5 z 5

Agatha Raisinová a manžel na zabití Agatha Raisinová a manžel na zabití M. C. Beaton (p)

Další příjemná detektivní oddychovečka. Potřeštěná Aggie se zase předvádí, jsem zvědavá, jak to dopadne s Jamesem, i když ho zrovna nemusím, občas takový britský suchoprd. :-) První knížky mi přišly vtipnější, ale i tak moc fajn knížka, takže honem honem na další (poslední?) díl!

15.07.2017 4 z 5

Kočkám chutná kaviár Kočkám chutná kaviár František PON.

Fajn kniha, ale opravdu spíše kuchařka, jsou to hlavně recepty a pár veselých příhod :-)

12.06.2017 3 z 5

Kočky nájem neplatí Kočky nájem neplatí František PON.

Moc pěkná knížka, krásné ilustrace, hezky jsem si početla, pobavila jsem se, zasmála, určitě si přečtu i ostatní knihy, výhodou je "kabelkovský" formát. I když kočky nemusím, jsem pejskařka a u toho zůstanu, zvlášť po přečtení, haha, no potvrdila jsem si, že s kočkou žít nechci ;-)

25.04.2017 5 z 5

Zlom Zlom Viktoria Tokareva

Pěkné, ale ne můj vkus, potvrdila jsem si, že ruští autoři nejsou nic pro mne.

19.04.2017 2 z 5

Ledové objetí Ledové objetí Paullina Simons

Kniha mě zaujala v knihovně v právě vrácených, líbil se mi obal (jojo, tak si vybírám knihy já), ale nějak jsem se nemohla začíst, moc mě nebavila, tak jsem předala mamce a když ji nakonec pochválila, dala jsem knize druhou šanci a nakonec se dostala i do finále. Pěkná detektivka, první třetina nic moc, ale pak "po vraždě" už jsem četla jedním dechem a ten závěr, dost drsný! :-)

31.03.2017 4 z 5

Můj pes Doggo Můj pes Doggo Mark B. Mills (p)

Pěkné oddechové čtení, nic převratného, taky jsem čekala, že hlavním hrdinou bude hlavně Doggo, ale jinak fajn, občas jsem se i zasmála, občas jsem v Doggovi viděla "toho svýho" :-)

13.03.2017 4 z 5

Silmarillion Silmarillion J. R. R. Tolkien

Naprosto P E R F E K T N Í!!! Moc se mi líbilo, super kniha pro všechny fandy Středozemě :-D

23.01.2017 5 z 5