Lucy2211

Nadšenost! Po přečtení názorů zde jsem moc neočekávala, ale opravdu jsem byla příjemně překvapena :)
Více v mé recenzi na blogu: http://knizninebe22.blogspot.cz/2016/04/recenze-stastni-lide-ctou-pijou-kavu.html

Další vynikající díl z pera této úžasné spisovatelky. První díl mě tedy dostal a tak jsem se moc těšila, čím mě autorka druhým dílem překvapí. Sice už to není takové napětí jako v prvním díle, ale stále se tu něco děje a mě se to moc líbilo. Zkrátka doporučuji všem, kteří mají rádi rodinné ságy, nebo zkrátka těm, kteří si chtějí přečíst něco svižnějšího, kde se pořád něco děje :))
A pokud váháte, radím vám, jděte do toho, stojí to za to :)

Mě se kniha líbila moc, je sice krátká, ale i přesto nezklamala. Pan Tolkien patří k mým nejoblíbenějším spisovatelům a tak jsem byla nadšená, když se mi tuto knihu podařilo sehnat. Líbily se mi i fotografie, které jsou skoro na každé stránce. Jedná se krátký životní příběh jednoho velkého muže. :)

Knížka byla první, co jsem od tohoto autora četla a jsem naprosto nadšená. Strhující příběh, dokonalé zápletky a skvělé prostředí. Přečteno za několik dní. Knížka se čte jedním dechem a nelze se od ní odtrhnout. Ihned se vrhám na Andělé a démoni, dále na Šifru mistra Leonarda a nakonec na Ztracený symbol. Už se nemůžu dočkat, až si přečtu další knížky od tohoto skvělého autora. Pan Brown je prostě "Pan spisovatel" :)

Úžasná kniha, jen těžko sehnatelná. Narazila jsem na ni náhodou v antikvariátu a musím říct, že autorka Carolly Erickson opět nezklamala. Dokázala mimořádně vylíčit, jak to v té době vypadalo a jak to na královském dvoře chodívalo. Marie Antoinetta to neměla vůbec lehké... Doporučuji knížku přečíst, určitě se dozvíte mnoho o královně Francie, i mnohem více...

Další úžasný a strhující příběh z pera této nepřekonatelné spisovatelky. Moc se mi závěrečný díl o francouzské královně, Marie Antoinettě, líbil. Autorka opět dokázala, že se velmi vyzná v panovnických rodech a že o ví vše o francouzské revoluci. Marie Antoinetta ani její manžel, král Ludvík XVI to neměli vůbec jednoduché. I když je kniha velmi obsáhlá a někdy až dopodrobna zacházející, líbilo se mi to, že je to psané formou deníku samotné královny Marie Antoinetty. Určitě bych jí všem doporučila :)

Poutavá, čtivá a nesmírně zajímavá kniha o nelehkém osudu francouzského dauphina Ludvíka, budoucího Ludvíka XVII. Nikdy nekorunovaného krále Francie, který dospíval v neklidné době francouzské revoluce.
I přes množství informací se četla dobře a mohu ji doporučit.

Poklad v mé knihovně, dlouhou dobu jsem tuto knihu sháněla, až se mi poštěstilo v antikvariátu.
Kupovala jsem ji především kvůli příběhu ''Odvaha uvěřit,'' což byl jediný příběh, který jsem od autora ještě nečetla a mohu říct, že to všechno stálo za to. Ale všechny příběhy v této knize jsou nezapomenutelné.
Opravdu krásné tři příběhy od jednoho z nejlepších autorů dnešní doby.
Doufám, že ''Odvaha uvěřit'' jednou vyjde i jako samostatná kniha.

Jeden z nejkrásnějších a nejsilnějších příběhů, jaký jsem od autora četla. Mám doma všechny jeho knihy a tuto se mi podařilo sehnat přes antikvariát. Jakou jsem měla radost, když mi dorazila tato kniha, ihned jsem se pustila do čtení a za dva dny jsem měla přečteno. Příběh je krásný, nečekaný, chytí za srdce a nepustí. Hlavní hrdinku, spolu s rozkošným pejskem si zkrátka zamilujete na prvních stránkách. Budete si děj pamatovat hodně dlouho. Já sama mám celý příběh stále před sebou a jsou tomu již dva roky, co jsem tuto knihu čela naposledy.
Doporučuji všem fanouškům toho autora, protože Nicholas Sparks zkrátka umí! Těším se, až si ji v budoucnu přečtu znovu, a i když vím, jak vše dopadne, nemohu se dočkat, až se znovu setkám s oblíbenými hrdiny.

Úžasné pokračování prvního dílu. Miluji tuto sérii a právě tento díl je vůbec mým nejoblíbenějším.

Báječná, roztomilá, miloučká a chvílemi vtipná knížečka, která mě dokázala pohladit po duši a naladit na vánoční čas, i když nás čeká až za necelých pět měsíců :-) Ráda jsem se dozvěděla, jak prožívají vánoční svátky ve Velké Británii. Jaké pečou cukroví, jaké mají zvyky a tradice a hlavně jsem se ponořila do víru lásky, naděje a radosti. Pokud si chcete přečíst příběh, během kterého vám bude dobře a občas vám ukápne slzička, je tato knížka tou pravou volbou. Občas je fajn si přečíst příjemně naladěný příběh, který vás okouzlí svou jednoduchostí. Příběh, u kterého nemusíte přemýšlet a jednoduše vypnete! Obě hlavní hrdinky mi byly neskutečně sympatické, milé a okouzlující. Oběma jsem fandila a přála jim všechno dobré. Námětem a v některých scénkách mi hodně toto dílo připomínalo film "Prázdniny" s Cameron Diaz a Kate Winslet v hlavních rolích. Ale i když se příběhy zdají být na první pohled totožné, nenechte se zmást! Oba příběhy mají možná pár shodných znaků, ale ve skutečnosti jsou úplně odlišné!
Rozhodně jsem knihu nečetla naposledy a ráda si ji opět přečtu v zimním čase před Vánoci. Doufám, že mě dokáže opět naladit na vánoční čas a i když už vím, jak to všechno dopadne, ráda se opět setkám se svými oblíbenými hrdinkami a prožiji si s nimi jejich vlastní a kouzelný příběh. A už se nemohu dočkat, až si přečtu autorčinu další knihu, která nese název: "Zmrzlinové sedmé nebe." Myslím, že pro toto horké období bude čtení o lahodných zmrzlinách to nejlepší řešení :-) Autorčin spisovatelský um si mě dokonale získal :-)
Více v mé recenzi: http://knizninebe22.blogspot.cz/

Třetí díl této ságy se mi (bohužel) zdál malinko slabší, něž předchozí, ale i tak se mi moc líbil. Opět je zde napětí, láska, pocity atd. Bylo to vážně strhující a perfektní čtení, které jsem si moc užila :) Doporučuji :)

Ačkoli jsem na knihy hodně vybíravá a dávám raději přednost historickým románům, romantice nebo občas i krvavým thrillerům, udělala jsem výjimku a pustila se do čtení této série. První díl jsem měla přečtený za 8 hodin (ano, tak moc mě to pohltilo a dostalo, že jsem to zkrátka musela ten den dočíst).
Rozhodně doporučuji, knížku jsem přečetla před měsícem a pořád na ní myslím, což zřejmě vykazuje to, že mě zasáhla a pohltila. Určitě si jí někdy přečtu znovu, ale už to nebude takové jako nyní, jelikož již vím, jak to celé dopadne...
Doporučuji, autorka si mě získala :)

Mě se kniha líbila moc. Jsem velkou obdivovatelkou britské královské rodiny a tak hned jakmile vyšla tato kniha, musela jsem jí mít! Sice jsou zde věci, které všichni znají (jak se Catherine s Williamem seznámili apod.) ale některé věci, jsem četla prvně. Rozhodně jí doporučuji těm, kteří mají rádi prince Williama, jeho krásnou manželku Kate nebo jejich malého roztomilého George :)
Stojí za to, si jí přečíst i když se jedná o velmi rozsáhlý životopis dvou (vlastně už tří) mladých lidí, kteří jednou možná změní dějiny....

Krásná kniha, úžasné vyprávění, líbil se mi styl ale bohužel je se smutným koncem...

Krásné pohádky, oddechové čtení od nejlepšího spisovatele, co kdy žil!

Moc hezká knížka. Nádherné ilustrace, doporučuji všem, kteří mají rádi Tolkiena nebo jeho knihy.

Úžasné dobrodružství s Robertem Langdonem. Četla jsem s ním prozatím jen tuto knihu a ještě Inferno a musím říci, že toto bylo mnohem lepší (tedy pro mě). Doporučuji!

Musím říci, že jsem hodně dlouho sháněla tuto knihu. Naštěstí se mi jí podařilo sehnat v jednom antikvariátu a rozhodně to stálo za to! Moc hezké ilustrace a úžasné vyprávění samotného Děda Mráze. Jediné co mi vadilo, bylo to, že to bylo strašně krátké :)
Klobouk dolů před panem Tolkienem, který musel být skvělým tatínkem.