Lucy2211 Lucy2211 komentáře u knih

Panenská královna Panenská královna Carolly Erickson

Tuto knihu jsem po dlouhé době shánění koupila v jednom antikvariátu. Je to velice krásná kniha, která se velmi dobře čte a já jsem moc ráda, že jsem si jí mohla přečíst. Alžběta I to neměla prve lehké, ale poté, když se stala královnou měla konečně moc ovládat zemi. Autorka je jedna z mých oblíbenkyň, líbí se mi její styl psaní. Knihu bych doporučila určitě všem, co mají rádi anglické dějiny, tudorovskou dynastii, nebo období Zlatého věku.

13.04.2014 5 z 5

Tajný deník Marie Antoinetty Tajný deník Marie Antoinetty Carolly Erickson

Úžasná, poutavá knížka, která se skutečně dobře čte. Jsem moc ráda, že jsem jí po několika letech hledání, konečně sehnala v jednom antikvariátu. Marie Antoinetta to skutečně neměla lehké a já osobně bych tedy, po přečtení této knihy, v té době žít nechtěla :) Autorka je jedna z mých oblíbenkyň, dokáže vylíčit příběh tak, až si čtenář myslí, že je skutečně v příběhu. Kniha se velmi rychle čte a myslím si, že by si jí měl koupit snad každý, kdo se zajímá o francouzské dějiny, nebo má rád Marii Antoinettu.

13.04.2014 5 z 5

Marie Antoinetta: Strmý pád Marie Antoinetta: Strmý pád Juliet Grey

Další úžasný a strhující příběh z pera této nepřekonatelné spisovatelky. Moc se mi závěrečný díl o francouzské královně, Marie Antoinettě, líbil. Autorka opět dokázala, že se velmi vyzná v panovnických rodech a že o ví vše o francouzské revoluci. Marie Antoinetta ani její manžel, král Ludvík XVI to neměli vůbec jednoduché. I když je kniha velmi obsáhlá a někdy až dopodrobna zacházející, líbilo se mi to, že je to psané formou deníku samotné královny Marie Antoinetty. Určitě bych jí všem doporučila :)

02.04.2014 5 z 5

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Jedna z mých nejoblíbenějších knih :) Měla jsem jí přečtenou za jeden večer a Pan Tolkien je můj nejoblíbenější spisovatel. Dokázal čtenáře přivést do děje příběhu a já jen obdivuji jeho kreativitu, fantazii a naprostou dokonalost příběhu. Skvělá kniha, doporučuji přečíst :)

14.12.2013 5 z 5

Děti Anglie Děti Anglie Alison Weir

Tudorovské období mě velice zaujalo. Proto mám velice ráda knihy od Alison Weirové. Ani tentokrát autorka nezklamala a dokázala přiblížit Tudorovskou Anglii všem čtenářům. Její knihy jedním slovem prostě "miluji" :)

08.10.2013 5 z 5

Jindřich VIII.: Král a dvůr Jindřich VIII.: Král a dvůr Alison Weir

Opět kniha nezklamala. Jako vždy dokázala Alison Weirová dokonale přiblížit Tudorovskou Anglii a člověk, když četl knihu, měl příběh přímo před sebou. Sice je kniha velmi obsáhlá, ale ty čtenáře, které toto období zajímá a baví, by tato knížka měla zaujmout. Rozhodně bych jí doporučila všem, kteří se o Jindřicha VIII zajímají :)

07.10.2013 5 z 5

Nevinná zrádkyně Nevinná zrádkyně Alison Weir

Naprosto nádherná a poutavá knížka. Když jsem ji viděla poprvé, hned se mi zalíbila. Čte se skoro sama a každá stránka mě něčím zaujala. Určitě bych jí všem doporučila. Alison Weirová je moje oblíbená spisovatelka, už se moc těším, až pozítří vyjde její nejnovější kniha, "Nebezpečné dědictví" a já si jí s chutí přečtu. :)

25.06.2013 5 z 5