LucyA7 LucyA7 komentáře u knih

Svůdkyně Svůdkyně Susan Johnson

Oddechové romanticko-erotické čtení, kdo nečeká vic, než čtení pro ukrácení času, tak asi zklamán nebude.

14.05.2021 1 z 5

Tajemství Libosadu Tajemství Libosadu Petr Hudec

Knížka je pro děti, ale i já jsem si ji se zájmem přečetla. Půvabné vyprávění přibližuje dětem historii zahrady. Rodinám s dětmi před výletem do Květné rozhodně doporučuji!

12.05.2021 5 z 5

Císař jsem já Císař jsem já Hugo Horiot

Pohled na autismus zevnitř. Řekla bych až velmi syrový. Přečetla jsem o autismu už hodně knížek, ale možná až u téhle jsem skutečně cítila, jakým úzkostem a strachům asi děti s autismem musí čelit a jak jsou na to kvůli problémům s komunikací samy.

14.03.2021 5 z 5

Jaká jsem Jaká jsem Deborah Kay Davies

Velmi zvláštní kniha. Psaná zvláštním stylem - v podstatě jako monolog hlavní hrdinky. Hrdinka byla taky dost zvláštní - nějak jsem nepochopila, proč si nechala zničit život podivným mužským individuem. Musela jsem se přemlouvat, abych knihu dočetla, asi jsem čekala, že se hrdinka vzpamatuje a probere. No probrala se, ale velmi zvláštně.

18.10.2020 1 z 5

Hortenziová zahrada Hortenziová zahrada Marie Lamballe (p)

Oddechová četba, u některých věcí lze snadno odhadnout, jak dopadnou. Ale kniha se mi líbila, mám ráda příběhy se střídáním děje ve dvou časech, bylo to příjemné čtení. Jen hrubých chyb mohla být méně.

18.10.2020 5 z 5

Pohled srdcem Pohled srdcem Barbara Cartland

Řekněte “červená knihovna” a představím si něco takového. Čtení na odpoledne na koupališti, nic hlubokomyslného nečekejte.

22.08.2020 1 z 5

Romantik Romantik Madeline Hunter

Klasická romantika, dobře se četla, ale za týden nebudu vědět, o čem to bylo.

20.08.2020 2 z 5

Mé dítě má autismus Mé dítě má autismus Perchta Kazi Pátá

Dobrá kniha. Kdyby byla doplněna o komentáře odborníků - pedagogů, jak reagovat na jednotlivé situace popsané v knize bylo by to naprosto dokonalé.

02.02.2019 3 z 5

Hluboký hrob Hluboký hrob Steve Robinson

Příběh mě víc chytil až tak v polovině knížky, ale závěr mi připadl trochu zrychlený a možná i trochu nereálný. Od genealogického thrilleru bych čekala víc napětí a propracovanější psychologický děj. Nicméně nečetlo se to špatně, možná zkusím i další díly.

22.10.2017 3 z 5

Dítě na objednávku Dítě na objednávku Maureen Martella

Oddechová knížka na prázdniny. Nekončí přeslazeným happyendem, to bylo sympatické a bližší realitě, jinak je to myslím dost neskutečný příběh.

11.07.2017 4 z 5

Pohodlné lži Pohodlné lži Randy Susan Meyers

Čtivá knížka, příběh, který se mohl stát. Snaží se vykreslit psychologii postav a odhalit vnitřní pohnutky jejich rozhodnutí.

11.07.2017 4 z 5

(Ne)obyčejný kluk (Ne)obyčejný kluk Raquel J. Palacio (p)

Úchvatná knížka, nebyla jsem schopná se od ní odtrhnout, i když je možná určená opravdu spíš pro dospívající čtenáře. Těžko říct, zda by v reálném životě všechno skončilo takovým happyendem, ale to laskavé a lidské poselství z ní prostě nelze jen tak "zaklapnout" s poslední stránkou knihy.

12.02.2017 5 z 5

Pestrostíni a netopýři - Můj život v jiném světě Pestrostíni a netopýři - Můj život v jiném světě Axel Brauns

Naprosto úžasný pohled do způsobu myšlení člověka s Aspergerovým syndromem.

03.02.2017 5 z 5