Lumine

Wow.
Mnohem lepší než první díl. Více akce, více fotek (k tomu se ještě vrátím) a více podivna!
I přesto že tu a tam si některá pravidla podivného světa mírně protiřečily se konečně dozvídáme víc a víc a víc o smyčkách.
Není tu nouze ani o podivné schopnosti! Potkáváme něco nového, což jsou především podivná zvířata. Chytrá a tak podivná, že je rozhodně (ne)chcete domů. Dále potkáváme nové tváře, nové schopnosti, nové příběhy. Knížka je také plná podivných zvratů a končí tak imbec*lně, že si budete říkat, "proč k tomu rovnou nevydali třetí díl? Kdo na něj má čekat?" Ale i přesto je to úchvatné počtení.
A fotky! Fotky jsou na správných místech, skvěle zasazené a jako vyfocené v příběhu. U některých se zarazíte s myšlenkami "Jak?" u jiných oceníte to, jak dokreslují celý příběh.
Co tím chci říct? DEJTE MI DALŠÍ DÍL!

Ze začátku je to nemastné, neslané a skoro nudné, ale i tak mizí stránky pod rukama a ani ne nenadějete a knížku doslova hltáte. Doopravdy krásný příběh o dvou lidech, dvou osudech, dvou životech.
Šípková Růženka reality.

Jujky, jujky. Jedna hvězdička dolů za pomalý rozjezd. Vážné grandiózní dílko. Celé se mi to líbilo, konečně hrdinka, která není ustrašená slečinka, která předstírá, že je silná, ale opravdová tvrdá a věrná osoba. Kouzlo je tam přimícháno v tak ideálním množství, že si začnete říkat "a co když..." a konec přímo vybízí k histerčení "kde je sakra druhý díl?"
Závěrem. Knížka se mi moc líbila a těším se na další díl. ^^

Tři protože... protože tam byl úžasný potenciál, který se rozjel až zoufale pozdě. Ano, knížka byla moc pěkná, zajímavá, zábavná a napínavá, ale ze začátku jsem se nějak nemohla sžít s příběhem.

Trošku slabší odvar a typickým rozjezdem až za polovinou knížky.
Hlavní hrdinka Tori je trochu zvláštní (a místy hodně). Já osobně jsem se s ní někdy dokázala ztotožnit, ale jindy jsem jen nevěřícně pozvedávala obočí ve stylu "come down, it's just life" :D
Kniha mi hodně námětem připomínala Posla od M. Zusaka. Tori sice žádné úkoly neplnila, ale i tak mi to přišlo takové poslovské.
Ale závěrem. Knížka se mi nakonec i líbila. Dala bych jí 3,5 hvězdy, ale hodnocení dávám nižší kvůli charakteru hrdinky.

Mnohém lepší než první díl!
Zábavná, napínavá a krásná. To se musí nechat. Moc se těším na další díl.

Přečetla jsem to za odpoledne. A moc se mi to líbilo.
Hrdinka byla asi o čtyři roky mladší než já, ale i tak byla úžasná. Rozhodně bych to doporučila všem dívkám ve věku 11 - 15 let. :) Příběh je lehký, svižný a stále se něco děje. Taky se docela zasměje nad některými výroky Sophie. Prostě... těším se na další díl. :D Už mi tu leží na stole.

Normálně bych dala 4, protože u mě má hodnocení tak 4,5.
Asi jsem četla jinou knížku, než všichni ostatní, ale mně se to líbilo. A hodně. Příběh byl lehký, svižný (místy to klidně mohlo být delší) a stále se tam něco dělo. Doopravdy hodně se mi líbil styl psaní a všechny postavy mi vyhovovaly.

Musím říct, že Burdová mě trochu zklamala.
Bylo to asi tím, že jsem od této knížky čekala HODNĚ, ale místo toho jsem dostala ze začátku nemastné neslané a trošku tajemné vyprávění o siréně, která už nechce být sirénou.
Nevím jestli je to móda dnešních YA, ale proč mě většina knih chytne až ve 2/3 příběhu? Čím to je? Tady to platilo dvojnásob. Akce, která se odehrávala ke konci mě vtrhla tak, že jsem nemohla přestat. Nečekané zvraty a převraty. To se mi líbilo.
Takže tři hvězdičky s plusíkem. :D Další díl jsem vyhrála v soutěži od Fragmentu (i s věnování od Burdové!), tak se na něj těším a doufám, že mě překvapí. *w*

Knížka je pro mladší čtenáře, ale i tak je zajímavá. To přecházení ze světa do světa se mi líbí.
Je psaná velmi svižně, vtipně a jasně. Perfektní pro začínající mladé knihomoly, nebo prostě pro vašeho mladšího bráchu, nebo sestru. Postavy si rychle oblíbíte a stále se něco děje. :D
Přečteno za noc a předáno mladší sestře k přelouskání. Myslím, že se jí to bude líbit.

Asi nejlepší díl série. Konec se mi líbil a zdálo se mi, že se všichni chovají tak nějak normálněji. :3 Jacinda nebyla zas až tak nerozhodná a šílená (v porovnání s předešlými díly) a děj byl celou dobu zajímavý.
SPOILER
Jen mě trochu zamrzelo, že nešli ještě hledat Liu a ostatní a nepomohli jim, když měli ty čipy. :( Možná další díl? :D Uvidíme.

Krásný závěr této trilogie. :3
Myšlenka o chodu policejní stanice je sice trošku více než mimo a místy si budete říkat "To jako vážně?!" ale jinak je příběh pěkný a plný různých zvratů.

Možná mi trochu vadí ten nedotažený styl psaní, ale příběh je pěkný. :3

Ze začátku se rozjíždí možná až příliš pomalu a někdy je trochu zmatečná, ale konec je naprosto parádní. *w* Těším se na další díly a doufám, že se tam vysvětlí některé nejasnosti.
Je to pěkná odpočinková YA. Žádná hitovka, ale j zahození taky není.

Nopjosto šišlavá kžíšečka! Doporučuji!
Schválně to této dávce roztomilosti zkuste nešišlat. ._.

Čtyři hvězdičky. :) Knížky byla krásná, ale místy se trochu vlekla. :p :)