Černý jezdec přehled
Kristina Hlaváčková
Princezna Elena se po osmi letech vrací domů. Život jí komplikují otravný učitel tance a matka, která hodlá dokončit její královskou výchovu. Krátké období spokojeného klidu však začnou narušovat útoky zákeřných létajících ještěrů a dalších nepřátel. Válka je na spadnutí. Armáda Berberů, černých jezdců se zahalenou tváří, se začíná připravovat na boj. Elena touží vyrazit s nimi, ale děvčata přece do války nepatří. Jedině snad ... kdyby o tom nikdo nevěděl? Kolotoč nebezpečí, intrik, zrady a pradávných tajemství čí dál tím víc směřuje Elenu k jejímu předurčenému osudu. Dokáže čarodějka odolat tlaku a rozhodnout se správně? Pomůže kéralským národům k vytouženému míru, nebo se nechá zlákat mocí a uvrhne je do zkázy?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černý jezdec. Přihlašte se a napište ho.
Já se bohužel budu muset postavit na stranu menšiny, které kniha nesedla. Asi bych i odpustila, jak se tam některé věci prostě tak nějak "objevují" podle potřeb autorky, ale když mi postavy, jejich chování a hlavně jejich dialogy lezou na nervy, tak mi hold nezbývá už moc jiných věcí, kterými by mě kniha mohla nalákat. Vzdala jsem to před koncem a třetí díl už číst nebudu.
Trochu jsem se děsila, jaký bude tento díl, když první díl mi přišel takový průměrný. No jsem ráda, že jsem pokračování dala šanci, protože tento díl byl o mnoho lepší. Konečně nějaká akce. Od začátku do konce. Nebyl čas si ani vydechnout. A také konečně i nové, objasňující a doplňující informace, které do příběhu vnesli nové světlo. Jen ten konec je teda mazec. Tak uvidím, co přinese další díl. Snad to bude také skvělá jízda jako tady :)
Knižní novinky (11. týden)
14.03.2021
Kniha Černý jezdec v seznamech
draci přátelství elfové magie česká literatura nebezpečí výcvik
2014 | Čarodějka |
2014 | Černý jezdec |
2015 | Pramen moci |
2019 | Proroctví |
2016 | Podsvětí - Artefakt |
Oproti prvnímu dílu je zde malinké zlepšení. Děj je mnohem zajímavější. Dostává se nám mnohem více akčních scén, intrik a zrad. Po této stránce nuda opravdu nehrozí.
Ale nešvary z prvního dílu přetrvávají. Špatně rozvrhnuté kapitoly. Střídání scén, kdy má čtenář pocit, že se něco nedokončilo. Špatně se orientujeme v prostoru a čase (ano, mapa OPĚT chybí). Chování Eleny se do půlky knihy dalo překousnout, ale potom se už začíná chovat obdbobně jako Arila - všechno ví, všechno zná, všechno sama dokáže... k čemu jsou jí ostatní? I ten způsob, kterým jedná se svou gardou je už místy unavující.
Shrnuto, podtrženo... oproti prvnímu dílu dochází ke zlepšení a čtenář se může do čtení mnohem více ponořit. Objevujeme další zákoutí a poznáváme nové bytosti a postavy, ALE... na druhou stranu je tady až moc WTF momentů a velmi nešťastně uchopených situací a dialogů.
Sice nevím, co očekávat od třetího dílu, ale věřím, že bude zase o něco lepší.