Podsvětí - Artefakt přehled

Podsvětí - Artefakt
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/294998/bmid_podsveti-pK5-294998.jpg 4 66 66

Sam Barnetová série

1. díl >

Proč se někdo pokouší zabít Sam Barnetovou? Navíc když jsou okolnosti útoků přinejmenším podivné. Natolik podivné, že Sam začíná pátrat na vlastní pěst. Zjišťuje, že za jejími eskapádami stojí jeden hodně zvláštní Artefakt, jedno nečekané tajemství jménem magie. Ocitá se v netušených zákoutích tajemného Podsvětí a začíná kličkovat mezi jeho půvabem i nástrahami. Ale ani v boji o život Sam nešetří cynismem a osobitým humorem.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podsvětí - Artefakt. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Kate3003
24.11.2022 4 z 5

Tak tohle mě opravdu bavilo. Zaujal m nápad na fantasy svět zasazený do Prahy nebo spíše pod Prahu. Hlavní hrdinka mi byla sympatická a její energie byla neskutečná. Kniha byla plná akce, ale nechyběl ano vtip nebo napětí. Možná jen škoda té nevýrazné obálky, za kterou se skrývá tak zajímavý příběh. Autorka píše velmi čtivě a knihu jsem neodkládala pokud to nebylo nezbytně nutné. Pořád, ale zůstalo mnoho nezodpovězených otázek takže budu muset co nejdříve sáhnout po druhém dílu.

Al3x4nd3r
13.04.2021 5 z 5

(SPOILER) Bývá pravidlem, že první díly jsou většinou slabší. Čtenáři nemají tušení, co mají očekávat a spisovatel nás musí nějakým způsobem se světem a hlavním hrdinou seznámit. Já jsem se vcelku bál, že celá kniha bude pojatá v duchu detektivky a fantasy bude utlačována někde v pozadí. To se nestalo. První půlka knihy je spíše detektivní, ale v půlce se to přehoupne do akčního fantasy. V druhé půlce se příběh četl prakticky sám - stránky mi doslova mizely pod rukama, jelikož jsem za každou cenu chtěl vědět, jak to s hlavní hrdinkou Sam dopadne, zda přijde na to, kdo ji chce neustále zabít a zda se vysvětlí záhady, které během příběhu vyplývaly na povrch.

Vypíchnu zde jednu věc, která mi přišla úsměvná – elfy. Asi všichni známe elfy, ať už ze Středozemě nebo z Alagaësie. Byli zde vyobrazeni jako mocné postavy budící respekt. V téhle sérii jsou vyobrazeni jako někdo, komu se nedá věřit a nejlépe se od nich držet co nejdál.


Jajiinka
29.01.2021 4 z 5

Hodnocení 4⭐/5⭐
Je to sedm let co Sam Bernetovou nedobrovolně opustil její přítel Peter, jeho smrt jí velice zasáhla i z důvodu, že jeho pronásledovatelé se vyřádili i na samotné Sam. Všechny kosti v těle měla zlomené a nebyla velká pravděpodobnost, že ještě bude chodit.
Jenže nyní po sedmi letech Sam kráčí po ulici a přemýšlí nad tím, proč se její snoubenec rozhodl vzít roha těsně před svatbou, která má být zrovna v tento den. Ze zamyšlení jí vytrhne pohled na muže, do kterého omylem narazí. Muže, který je na vlas stejný jako její bývalý Peter.
Od této chvíle se někdo neustále pokouší Sam zabít. Co se stalo po setkání s Peterem? Sam začíná pátrat na vlastní pěst, a to co objeví by spíše zařadila do nějakého fantasy filmu. Dokáže Sam přežít střet s tímto tajemným světem?

Tato kniha je opravdu povedená. Již pohledem na obálku jsem věděla, že to bude zajímavé počtení. Obálka je opravdu skvělá! Kniha je prosycena autorčiným sarkastickým humorem a celkově její osobností. Myslím, že kdybych nyní dostala nějakou další její knihu do rukou, a nevěděla bych kdo ji napsal, určitě bych poznala její osobitý styl psaní. Zajímavá je i kombinace, kdy v začátku je kniha spíš detektivní a potom se z ní zrodí akční fantasy dílo, plné zajímavých tvorů a magiků. Bylo to zábavné čtení, které mě bavilo a konec mě velice překvapil. Těším se na druhý díl této série, jménem Ohnivé ostří. Beru knížku a jdu číst… ????

Mimochodem moc by se mi líbilo, kdyby byla samostatná kniha o strejdovi Maxovy a dračici El…. Mohlo by to být velice zajímavé.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Podsvětí - Artefakt v seznamech

v Přečtených96x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených3x
v Knihotéce95x
v Chystám se číst55x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

2014  77%Čarodějka
2014  84%Černý jezdec
2015  85%Pramen moci
2016  78%Podsvětí - Artefakt
2019  85%Proroctví