LunaL. LunaL. komentáře u knih

Zvířátka v přírodě Zvířátka v přírodě Emma Mora

Krásné dětské obrázky, které zaujmou i malé děti. Popis zvířete asi na stránku. Jako stručná encyklopedie dobrá, ale najde se tam dost chyb :( třeba hrocha bych obojživelníkem opravdu nenazvala! Natož ho nazvat mírumilovným zvířetem, že z něj nemusíme mít strach - vždyť má nasvědomí víc lidských životů, než lev!

18.11.2022 2 z 5

Letadélko Jurášek Letadélko Jurášek Zuzana Pospíšilová

Milý příběh o malém letadélku :)

Šmoulové Šmoulové neznámý - neuveden

Příběhy šmoulů jsem milovala, teď se začínají líbit synovi. Tahle knížka byla jedna z mých nejoblíbenějších, synovi se také líbila :)

Povídání o pejskovi a kočičce Povídání o pejskovi a kočičce Josef Čapek

Klasika. Hlavně příběh Jak pekli dort se u nás čte pořád dokola :)

18.11.2022 5 z 5

Pohádky na každý den Pohádky na každý den kolektiv autorů

Knížka klasických pohádek. Nějaké jsou málo známé, jiné známější.

Veselé Vánoce Veselé Vánoce Jiří Žáček

Knížku čteme s dětmi vždy před Vánoci. Doslova kouzelná knížka!

Trable zajíčka Vilíka Trable zajíčka Vilíka Francesca Pesci

Nádherné obrázky, příběh slabší. Bylo tam pár věcí, co neseděly.

Lesní stezkou Lesní stezkou Karin Weber

Nádherná knížka! Jako malá jsem milovala knížky o zvířatech, když jsem k narozeninám dostala tuhle, byla jsem v sedmém nebi! Zvířata jsou v ní nakreslená, přitom vypadají jako živá. Příběhy jsou delší, ale krásné. Teď si ji prohlížím se svými dětmi a těším se, až jim ji budu číst :)

Rok na vesnici Rok na vesnici Gisela Fischer

Hlavně se synem jsme knížku měli každou chvíli v ruce. Krásné obrázky jsme si prohlíželi a popisovali pořád dokola. U příběhů mě zaujalo, že jsou tam jak příběhy pro děti o zvířátkách, tak fakta jak o zvířatech, tak zemědělských strojích. Ne všechno syna bavilo, ale myslím, že si v knížce najde každý to svoje :)

Byl jednou jeden krtek Byl jednou jeden krtek Eduard Petiška

Víc čteme příběh o autíčku, než o kalhotkách. Hezká knížka

Rámus v džungli Rámus v džungli Rachel Elliot

Zaujaly nás víc obrázky, než básničky

A jako Aligátorka A jako Aligátorka Jindřiška Ptáčková

Zajímavý nápad, na každé písmeno v abecedě jedna knížka - ale kdo by si koupil všechny? Myslím, že málokdo. Spíš si to umím představit v knihovničce ve školce/škole. Doma nám stačí jen jeden díl.

Dětem Zdeněk Miler a Krtek Dětem Zdeněk Miler a Krtek Hana Doskočilová

Hezký způsob, jak seznámit děti s autorem Krtečka :) I pro mě jako rodiče je zajímavé zjistit, co všechno Miler ilustroval. Hezky podané, mezi pohádkami jsou rozhovory autora s Krtečkem :)

Krtek kamarád Krtek kamarád Jiří Žáček

Snad jediná knížka básniček o krtečkovi. Některé básničky už umíme nazpaměť :) Jsou vtipné, originální, krásné. Nejvíc máme rádi Loudavý šnek, Bublifuk a básničku Zahradníci

Krtkovy příhody od jara do zimy Krtkovy příhody od jara do zimy Zdeněk Miler

Kniha složená z malých příběhů o krtečkovi a sýkorce. Původně jsme měli malé knížky, ale chyběl nám podzim a nedá se nikde sehnat. Tak jsme koupili i tuto knížku. Líbí se mi, že je jak v češtině, tak v angličtině.

Jak krtek zachránil zajíčka Jak krtek zachránil zajíčka Hana Doskočilová

Krátká knížka, která se dá číst pořád dokola. Zaujala mě otázka pětiletého syna - proč zajíčkovi nepomůže myška, nebo pak ježek, když je malý a ztracený? Proč ho posílají dál, že mají všechny své děti doma?

Jak krtek uzdravil myšku Jak krtek uzdravil myšku Hana Doskočilová

Jedna z nejhezčích knížek o krtečkovi! :)

Kočka leze dírou Kočka leze dírou neznámý - neuveden

Existují hezčí knížky s básničkami

Krtek a zelená hvězda Krtek a zelená hvězda Hana Doskočilová

Tenhle díl se nám líbí víc jako knížka, než minifilm. Příběh je hodně pohádkový, moc se nám s dětmi líbí část, jak Krteček pluje na měsíci noční oblohou.

Noční putování po statku Noční putování po statku Nicola Berger

Děti knížku dostaly jako dárek, hlavně kvůli baterce. Baterka se poměrně brzy vybila, knížku ale čteme dál. Moc hezký příběh o ztracení Fidorce, která při nočním hledání maminky se seznámí s ostatními obyvateli statku.