Lusik88 | Komentáře u knih | Databáze knih

Lusik88 Lusik88 komentáře u knih

Smršť Smršť Johan Theorin

Velice napínavá a čtivá kniha. Nechybí napětí, překvapení a ani očekávané mrazení v zádech

25.02.2013 4 z 5

Moře i studánka Moře i studánka Michal Čagánek

Úúúžasná!!! Už dlouho mne žádná kniha tak nepohladila po duši jako tato. Tolik nových podnětů k zamyšlení... Nejprve jsem si říkala, že do komentáře opíšu pár nejlepších myšlenek, ale musela bych opsat celou knížku, je prostě skvělá. Měla jsem to štěstí dostat knihu přímo od pana Čagánka a poznat autora osobně. Bylo mi velkou ctí, jsem nadšená, že má i česká literatura takového autora :) S chutí se pustím do dalších knih

02.08.2022 5 z 5

Jídlo na prvním místě Jídlo na prvním místě Dallas Hartwig

Amici jedou ve velkem fast foody, pro ne je kniha primarne urcena. Je pravda, ze tem, kteri trpi alergii na laktozu, lepek nebo na mykozy vseho druhu, nabizi i par dobrych tipu. Ale lidi, neverte vsemu, co je psano. Napriklad odmitani cukru ve strave je hloupost! Proste vseho s mirou!

07.12.2020 3 z 5

O mašince Tomášovi 02 O mašince Tomášovi 02 Wilbert Awdry

Prvni dily masinky Tomase jsou podle mych poznatku urceny pro nejmensi deti (prvni dil byl v tomhle ohledu jeste lepsi). Jednoduchy text, par novych slov k osvojeni a nepreplacana detska ilustrace. Jako prvni knihy vrele doporucuji :)

05.01.2020 4 z 5

O mašince Tomášovi 01 O mašince Tomášovi 01 Wilbert Awdry

Krasna detska knizka. Novodobe zahranicni pohadky opravdu nemusim, ale toto jsou opravdu mile a jednoduche pribehy. Doporucila bych ji jako prvni knizku pro deti od dvou let. Ilustrace je vydarenejsi v prvni a druhem dile. Ostatni dily uz nemaji takove kouzlo. Ty uz jsou asi urcene pro vetsi deti.

05.01.2020 5 z 5

Návštěvnice Návštěvnice Amanda Stevens

Paráda, příběh stále pokračuje v podobném duchu. Byť je to čtvrtý díl, není o nic horší než první.

28.12.2018 5 z 5

Bůh chodí po světě vždycky inkognito Bůh chodí po světě vždycky inkognito Laurent Gounelle

Další úžasná knížka od Gounella! Motivace, příběh a krásná atmosféra. Hlavní myšlenky jsem nalezla i v knize Nikdy nedělej kompromis aneb... (autor Chris Voss), akorát víc "prakticky" vyložené - také zajímavá

11.08.2016 5 z 5

Pravda o mém muži Pravda o mém muži Halina Pawlowská

Knížku mám už delší dobu, ale nechtělo se mi do ní. Tuhle nebylo doma nic ke čtení, tak jsem po ní sáhla. Ani Olesa, ani Daník mi povahou blízcí nejsou. Na začátku jsem si říkala, že se mi zase nějaká umělkyně bude snažit cpát, že nevěra je vlastně úplně přirozená. ALE! Nakonec mě strhl příběh velké, něžné lásky. Za jeden den přečtené a konec oplakaný :)

30.05.2016 3 z 5

Život bez hranic Život bez hranic Nick Vujicic

Úžasná knížka! První čtvrtinu jsem probrečela. Přemýšlela jsem tedy, zda je tato kniha opravdu motivační - a JE!!! Beru do ruky zvýrazňovač a některé pasáže si podtrhnu! A začnu slovy: "Nový den, nová příležitost!"

14.04.2014 5 z 5

Království Království Amanda Stevens

Často se mi stává, že mne první díl série nadchne, ale v pokračování příběh upadá, až jsem nakonec zklamaná - to však není tento případ! Tato kniha je, stejně jako první díl, vydařená a okouzlující.

07.03.2014 5 z 5

Miláček Miláček Guy de Maupassant

naturalistické a pesimistické romány nebudou mým šálkem kávy, tato kniha se mi moc nelíbila

26.02.2013 2 z 5

Trénink paměti a koncentrace Trénink paměti a koncentrace Roland R. Geisselhart

Kniha obsahuje velice užitečné rady, které jsem při studiu i v běžném životě několikrát využila

26.02.2013 5 z 5

Upírské příběhy Upírské příběhy Arthur Conan Doyle

První příběh by mě odradil, ale zbývající jsem přečetla jedním dechem

08.01.2013 5 z 5

Lituji, minuli jsme přistávací dráhu Lituji, minuli jsme přistávací dráhu Antje Blinda

Velmi zábavné čtení! Pokud ještě někdy poletím, bude tato kniha nezbytnou součástí mého příručního zavazadla.

27.12.2012 5 z 5

Říkadla o autech 3 Říkadla o autech 3 Petr Čepek

V knihovničce nepostradatelná :) Je to už téměř pět let, kdy jsme se synem na internetu narazili na Říkadla o autech 1, která se okamžitě stala naší srdeční záležitostí. Hned jak byla k mání dvojka, objednali jsme. Byla snad ještě lepší. A tahle třetí knížečka říkadel je u nás dva dny a už jsme ji četli snad stokrát :D Perfektní!! Nejraději máme Audi a Kiu :D

28.05.2024 5 z 5

Kamarádi duchové Kamarádi duchové Václav Šuplata

Moc milé čtení pro děti od 4 let. Hledali jsme se synem něco o duchách. Takových knížek je docela dost, ale ne pro děti v tomto věku. Tahle je skvělá, je o duchách, ale není strašidelná. Má hezký, jednoduchý text, který má vtip a kterému dítě rozumí. Celou knížku doplňují jednoduché ilustrace, což oceňuji. Nemá, bohužel, konkurenci.

05.10.2022 5 z 5

Kamarádi auta Kamarádi auta THiLO

Je skvela! Pokud mate maleho chlapecka, s touto knizkou zabodujete. Auto na trech kolech, co dostane ctvrte a majacek? co zavodi se zlym padouchem monster truckem a utece desive dodavce? Co vic si prat? Milujeme ji! Malym ctenarum se bude krasne cist

25.05.2020 5 z 5

Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete William Shakespeare

Skvělá! Musím určitě vidět divadelní hru.

13.04.2020 4 z 5

Muž, který chtěl být bohatý Muž, který chtěl být bohatý Mark Fisher

Jedna z nejlepsich motivacnich knih! Ctu ji opakovane. Pozitivni pribeh plny myslenek, ktere cloveka vybudi. Potrebujete nakopnout? Pak prihodte Muz, ktery chtel byt stastny, Buh chodi po svete vzdycky inkognito a Muz, ktery sazel stromy a zjistite, ze zivot je vlastne fajn, ze neni potreba trapit se kravinama a ze bariery si fakt stavime sami :) Utopie? A neni fajn do ni cas od casu vypadnout?

06.01.2020 5 z 5

Filozof, který nebyl moudrý Filozof, který nebyl moudrý Laurent Gounelle

Zatim nejslabsi kniha od tohoto autora, co jsem cetla. S predchozimi dily Muz, ktery chtel byt stastny a Buh chodi po svete vzdycky inkognito se to neda vubec srovnat. I kdyz par postrehu nebylo vubec spatnych. Nejvic se mi libi cast, ktera popisuje vliv medii na kazdodenni zivot cloveka. Je pravda, ze cloveka fascinuji negativni zpravy a ty medialni hyeny vydelavaji na tom, jak moc spatne na dusi/na mysli nam udelaji. Doporucuji precist a pak se podivat na zpravy komercnich televizi - je to desny, ale prozrete!

05.01.2020 2 z 5