machrus machrus komentáře u knih

Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Nechce se mi srovnávat její knihy,ale musím.Prostě moje první kniha,kterou jsem od Jojo četla byla samozřejmě kniha Než jsem tě poznala - tu už asi nic nepředčí,ale....už jak jsem psala u druhé knihy,kterou jsem od Jojo četla Poslední dopis od tvé lásky tak i teď to píši pro Stříbrnou zátoku. Scéna jak popsala snahu o záchranu mláděte kosatky byla tak dojemná až jsem se z toho fakt rozbrečela...což nepopírám se Jojo povedlo u všech jejich knih,ale tato kapitola byla opravdu dojemná. Musím přiznat,že touto knihou...tímto příběhem mi trochu připadalo jako styl Nicholase Sparkse...ale je to jen má domněnka.Jojo prostě umí psát. Její knihy se čtou s krásnou lehkostí.Umí přeskakovat z postavy na jinou postavu a příběh přesto plyne dál a vy se snažíte říct si...Tak a dnes už jenom Lisu a půjdu spát,ale stejně se přistihnete,že si ještě přečtete další dvě kapitoly. ;-D A někdy prolistujete i kapitoly další...;-D Nesnáším to ale někdy to prostě udělat musím. :-DPak toho však lituji.Těším se na další díla této autorky.

04.03.2015 5 z 5

Poslední píseň Poslední píseň Nicholas Sparks

Nichlas Sparks sice užívá stále stejných spojení. Humor, láska a víra. Někdo si řekne je to stále jedno a to samé,ale já se u jeho knih vždycky zasměju, rozbrečím a především zamyslím se nad svým životem a životem všech, protože to jak Sparks píše své příběhy....snad chytí každého za srdce alespoň trošičku.

30.11.-0001 5 z 5

Scotland Street Scotland Street Samantha Young

Pěkně napsaný příběh dvou lidí, kteří si něco prožili.Cole byl sympaťák už od druhého dílu. Shannon v sympatiích trochu za Colem pokulhávala, ale dalo se to. Ale nemyslím si, že by tohle byl závěr série.

26.08.2016 4 z 5

…protože jsi má …protože jsi má Lisa Kleypas

Řekla bych, stejně dobrá jako první část a jestli ne lepší.

24.07.2016 4 z 5

Deset malých nadechnutí Deset malých nadechnutí K. A. Tucker

Mám trochu smíšené pocity a nevím jak ohodnotit knihu. Ač klasická a tuctová romanťárna, tak přesto tam byla světlá a zábavná místa. Dokonce jsem celou dobu tak podvědomě tušila o co tam opravdu jde, ale stále jsem si říkala snad autorka neudělá takovou chybu a nebude to tak jak myslm. SPOILER: Já si prostě opravdu celou dobu říkala, že kdyby Trent byl opravdu tím kým byl, že by mu to Kecey snad nikdy nemohla odpustit...nebo zpět ...odpustit se to dá, protože to jak to Kacey posléze psychiatr podal je pravdivé...Cole za nic nemohl jen udělal chybu za kterou zaplatil posléze.Ale já si říkala, že i kdyby mu to teda Kacey odpustila tak by ale zbytek života nemohla být s člověkem, který udělal...nebo spíš špatnou volbou zapříčinil...nevím není reálné, že by se tohle mohlo stát...Ale je to kniha, vím. Asi proto dám o něco lepsí hodnocení, protože jinak kniha měla pěkný námět. Postavy byly sympaťáci. Trent, Kacey, Livie, Storm i Ben. Děj byl pěkný, nenudila jsem se, ale kdybych si mohla vybrat jiný konec...brala bych ho jiný.Buď katasrofický, jako že by zemřel buď Cole nebo Kacey a nebo by Trent nebyl kdo byl a prostě jen Kacey pomohl překonat životní trauma. Asi tak.

11.04.2016 4 z 5

V rukou vikomta Breckenridge V rukou vikomta Breckenridge Stephanie Laurens (p)

I když série Cynsterové se zdá už nějakou dobu jedno a to samé přesto mě to nutí číst další a další díl. Příběh této dvojice byl zase jeden z těch lepších.Těším se na příběh tajemného únosce, který bude mít zřejmě rozzuzlení s Angelicou...snad.

10.03.2016 4 z 5

Po čem touží vévoda Po čem touží vévoda Sabrina Jeffries

Romance s lehce detektivní zápletkou. Dobrý úvod série. Uvidíme jak se spisovatelka popere s dalšími díly.

03.03.2016 4 z 5

Můj život u sousedů Můj život u sousedů Huntley Fitzpatrick

Kouzelný příběh, který upoutal a nepustil až do úplného konce. Příběh mně něčím připomněl fim Má mě rád, nemá mě rád. Sice tady u knhy vzal konec trochu silnější drama, ale i tak na mě tato kniha působila velice klidným a uspořádaným dojmem. Děkuji za Výzvu 2016, protože k této knize bych se možná dostala až nevím kdy...a kdo ví jestli vůbec někdy.

05.01.2016 5 z 5

Moře klidu Moře klidu Katja Millay

Dávám tomu 5*,ale něbylo to úplně to nej co jsem četla.Určitě ale jedna z těch lepších teen,co jsem v poslední době přelouskala.Kniha má určitě zajímavý děj,ale něco mi tam prostě malinko vadilo.Asi,jak Nastya zpanikařila nebo ten Joshův úlet...nevím,ale něco mi tam nesedlo.Ale kniha se četla pěkně.A souhlasím s tím koncem.Kdo prožil klinickou smrt...věřím v to,že se mu ukáže jakým směrem se má dát v dalším životě.To nápsání v dalším životě je záměrné,protože když člověk prodělá klinickou smrt je to opravdu jako by se znovu narodil.

24.07.2014 5 z 5

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Myslím si,že tato spisovatelka píše velice dobře.Sice to není takové jako Než jsem tě poznala,ale nemohu říct,že to bylo slabší.Kniha Poslední dopis od tvé lásky mě teda dostala snad úplně stejně.Opravdu to byl opět silný příběh.

24.07.2014 5 z 5

Dublin Street Dublin Street Samantha Young

Řekla bych jedna z těch lepších knih,co teď jsou tak v módě.Měla i nějaký děj.Nebylo to jen sexu,ale měla i pěknou zápletku a pár komplikací navíc.Opravdu mě mile překvapila.Uvidíme jestli druhý díl nebude nudný.

15.04.2014 4 z 5

Manžel na objednávku Manžel na objednávku Catherine McKenzie

Opět jedna z knih,u kterých si odpočinete a vypnete starosti z vašeho běžně uspěchaného života.Sice trvá než se příběh rozběhne a chytne to pravé tempo,ale musím říct,že jsem se u knihy bavila.Mělo to i slabší chvilky,ale posledních asi 70 stran jsem zhltla jedním dechem.A i slza mi ukápla.Annu při zjišťení jak se co má...jsem víc než jen litovala(scéna u ní v bytě s Jackem a Tedem...některé scény v knihách prostě....prostě někdy se spisovatelům podaří tak bravurně vykreslit tu danou situaci,že mám pocit jak kdybych u dané situace byla nebo ji dokonce i prožívala a právě to na knihách miluji).A u této scény to rozhodně mělo tu pravou atmosféru a vše co to mělo mít.Kniha určitě není to nejlepší,ale rozhodně nejhorší také není.

26.02.2014 4 z 5

Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Naprosto se ztotožňuji s komentářem uživatele e-Čtenář. První polovina super,zábavná.Opravdu jsem se smála,ale ta druhá polovina...nebo vím přesně od které části to ztratilo tu jiskru...SPOILER přesně ve chvíli kdy ji odmítl ve vířivce....Spisovatelka tohle mohla dotáhnout krapet někam jinam.Ale rozhodně se dá kniha číst.A také souhlasím,že slovo Óčko je trochu moc přemrštěné.Možná kdyby bylo v knize použito míň jak 100krát tak bych to i překousla. ;-D

15.02.2014 4 z 5

Vampýrská akademie Vampýrská akademie Richelle Mead

Teda opravdu jsem nečekala,že bude Vampýrská akademie tak dobrá kniha.Hned jsem si stáhla všechny díly a jdu pokračovat.Sice jsem si přečetla anotace všech dílu,což byla největší chyba,protože teď vím co se stane s Dimitijem,ale moje hloupost. Musím se přiznat,že už jsem tak dva roky chodila kolem knihkupectví a říkala si,že bych to zase s úpírama zkusila a viděla právě obálky vždy nového dílu této série.Pár sérií o upírech mě totiž dost zklamal a tak jsem na ně trochu zanevřela.Ale až teď když mám ebook a mohu si nejdřív knihu stáhnout a ověřit,že stojí za to mít ji ve své knihovně,tak teď lituji,že tam mám jiné série o upírech,ale tuhle mám zatím pouze jako eknihu.Ale už teď po přečtení dvou prvních dílů vím,že až dočtu sérii tak si ji také koupím.A na film už se také těším.Vybrali zajímavé herce jak pro Rose tak pro Dimitrije i další nejsou špatně zvolení.

06.02.2014 5 z 5

Průvodce dámy nepřístojným chováním Průvodce dámy nepřístojným chováním Suzanne Enoch

Tak 2.díl se mi teda určitě líbil víc než první ze série Klub dobrodruhů.Uvidíme jak se spisovatelka popere se třetím dílem ze série,ale zatím se mi líbí,že spisovatelka se víc zaměřila na průběh přiběhu a kniha už není plná jenom erotických scén.Nechybí tam,ale už není půl knihy jemom o sexu.Má to i nějaký ten děj.

19.11.2013 4 z 5

Gentlemanovy tajné touhy Gentlemanovy tajné touhy Laura Lee Guhrke

Musim rict,ze se mi 3.dil moc libil.To ze dva bratri miluji jednu zenu a presto spolu dokazou vychazet.Starsi ji radeji uplati aby odesla z jejich zivota.Po 12 letech se vsak znovu vsichni setkavaji a zjistuji ze vse bylo jinak...a nebo bylo vse stejne ale teprve ted si uvedomuji pravdu.Nebyl to spatny pribeh.

18.11.2013 4 z 5

Extáze Extáze Nicole Jordan

Oprvdu díl od dílu,lepší a lepší.A hlavně každý díl má jinou zápletku.Jsem zvědavá na poslední díl Ligy pekelníků.Doufám,že nezklame.Zatím 4.díl asi nejlepší.Líbí se mi že spisovatelka se ani nebojí zabít jednu z ústředních postav.

02.11.2013 4 z 5

Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Moc pěkný a zajímavý začátek trilogie.Nečekala bych, že dva hlavní hrdinové,kteří se do sebe zamilovali budou to co jsou. ;-D

05.03.2013 4 z 5

Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Četla jsem celou sérii a teď po těch letech mohu myslím napsat objektivní úsudek.V té době kdy jsem sérii četla nebyl ještě zfilmován ani jeden díl (blížila se jednička do kin a já rychle musela přečíst sérii a v té době ještě neoficiálně přeložený Rozbřesk na internetu.A sérii jsem nečetla jenom jednou.Byla jsem jí také ohromená,ale asi mě dojem zkazila ta publicita).V té době bych tady pěla jenom samé chvály,ale dnes?Teď mohu oprvadu napsat,že je to pohádka,kterou by prostě člověk měl brát s nadhledem.Pro mladé dívky to je nádherné čtení.Krásný,bohatý,dokonalý mladý muž,který se zakouká do nově přistěhovalé holčiny.To Edwardovo chování k Belle vezme za srdce.Kdo by tohle nechtěl?Ale kde jsme v realitě...?Je to prostě kouzelný Harry Potter trochu jinak.Když chce člověk utéct chvíli od reality je tohle ideální čtení.

16.11.2012 5 z 5

Nový měsíc Nový měsíc Stephenie Meyer

Nový měsíc-teď po těch letech vím,že tohle byl nejkvalitněji napsaný díl.To utrpení, které Bella prožívala v knize bylo naprosto...pokud člověk někdy něco takového zažil,dokáže posoudit jak spisovatelka vystihla trápení Belly a že všechno to co Bella prováděla aby Edwarda jen zahlédla nebylo ani trochu mimo realitu.

16.11.2012 5 z 5