macka87 macka87 komentáře u knih

Konec Věčnosti Konec Věčnosti Isaac Asimov

Jedna z mojich najobľúbenejších kníh. Pointou je, že ľudstvo nesmie byť úpravami budúcnosti udržiavané v komfortnej zóne, aby nestratilo záujem o pokrok a cesty do vesmíru. V popredí je zároveň krásny a napínavý príbeh.

27.01.2024 5 z 5

Radujme se Radujme se Steven Erikson (p)

(SPOILER) Náročné čítanie, ale zachytáva presne to, čo sa dnes deje a je to smutné. Bolo by skvelé, keby nás spasili mimozemšťania, z tohto pohľadu je to pre mňa výborné sci-fi. Po prečítaní mi bolo akurát ľúto, že to je veľmi málo pravdepodobné, ale o to viac ma to podnecuje s aktuálnou situáciou niečo robiť. Možno to bol autorov zámer :)

27.10.2020 5 z 5

Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Mark Manson

Pre mna prvá dočítaná knižka tohto typu. Tiež som si z nej vzala len niektoré veci, ale definitívne obsahovala dobré nápady na zamyslenie. Páčilo sa mi najmä: “Don’t hope for a life without problems. There is no such thing. Instead, hope for a life full of good problems.” a tiež to, že byť priemerným vlastne vôbec nie je zlé. Je fakt, že dnes si veľa ľudí myslí, že predsa musia byť v niečom výnimoční, a snaha dosiahnuť to ich potom zbytočne ničí.

29.02.2020 4 z 5