macrelka komentáře u knih
Jedno z nejotevřenějších svědectví hrůz Osvětimi, které se tam děly, v konkrétních obrysech. V kontextu nejen dnešní doby, ale i historických hrůz, ve kterých si Rusko s nacisty vůbec nezadalo, mi dělalo problém Andrejovo vlastnectví, ale když jsem se od toho odpoutala a vnímala jsem to jako dokument o tom, co se dělo "za zavřenými" dveřmi a co je schopen člověk přežít, tak to bylo hodně působivé, vč. přesahu do pozdější doby a vlivu na psychiku každého jedince.
Ale jo, vtipný, zamotaný, historicky zajímavý.. A ten konec........... :-o
Nějak jsem se nedokázala začíst, za mě jedna ze slabších Falconovských knih.. Možná to bylo i prostředím mimo Řím, ale rozhodně přemírou postav, až do 2/3 jsem si pletla, kdo je kdo a nebavilo mě se vracet k seznamu. Zato sarkasmus mi dojem vynahrazoval a ironické vtipy mě bavily.
Asi jsem podle ohlasu čekala víc, ale nečetla jsem to jedním dechem - ne, že by to nebylo napínavé, ale trvalo mi to s pauzami 14 dní a vůbec mě nedrásalo, že nemůžu pokračovat (až na konci).. každopádně rozuzlení jsem nečekala, v tomto je pointa dobrá.. v některých bodech jsem s postavami soucítila a v jiných mi byly odstrašujícím příkladem.. Celkově asi můžu doporučit, ale není to TOPka..
Předchozí 3 knihy série jsem přečetla jedním dechem, ale tady mi to nějak nešlo... Pasáže psané z pohledu pachatele byly na mě už moc, bylo mi u toho ouzko. Ale závěr skvěle vygradovaný.
Tak to byla jízda! Přečteno za den, hodně napínavé, rozmanité, detektivní stopy dávaly smysl. Pecka!
Hodně napínavá kniha, přečetla jsem za 2 dny, i když některé složitější formulace a popisy jsem musela číst dvakrát (ale možná je to překladem). Někde mě štvalo, jak je Erika vyloženě blbá, tvrdohlavá a neuctivá a asi dvakrát mě zarazily formální chyby (např. jak může Marsh večeřet v 11 ráno nebo jak by Erika nepoznala Davida na 30 cm u sebe) nebo informace, které předtím nikde nezazněly, ale Erika je předkládá jako fakta. Ale vraha jsem netipla, byť mi bylo jasný, že to nebude tak jednoduché, jak se nabízelo a celkově odhalení toho zapletence bylo překvapením. Uvítala bych více sledování stop a policejní práce, ale určitě jdu číst další knihy v sérii, dobře se do toho ponoří.