madlenka3189
![Komiksová filozofie Komiksová filozofie](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394578/komiksova-filozofie-kKu-394578.jpg?v=1547373190)
Hezky zpracovaný přehled základů filozofie. Kniha je srozumitelná a pro snadné pochopení filozofických směrů uvádí skvělé příklady. Zároveň mě baví s jakým humorem a lehkostí jsou informace předávány. Ilustrace celou knihu perfektně doplňují. (:
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Slovegán 2 Slovegán 2](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451611/slovegan-2-Vwt-451611.jpg?v=1598946931)
Stejně skvělá kuchařka jako Slovegán 1. Prostě skvěle předělané tradiční Slovensko-české recepty na veganské. Zatím jsem nenarazila na recept, který by v této kuchařce nebyl dokonale vychucen - i lidé co nad veganstvím ohrnují nos si jídla pochvalují a přehodnocují na tuto stravu názor.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Suchej únor Suchej únor](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463698/suchej-unor-wAu-463698.jpg?v=1613393563)
Vážně skvělá kniha, kterou doporučuji každému! Ikdyž se mě problematika alkoholu netýká, knihu jsem si zakoupila na podporu projektu Suchej únor a vůbec toho nelituji. Dozvěděla jsem se spoustu nových informací, kniha je příjemně napsaná a grafické zpracování je taky skvělé. Knize nemám co vytknout, krátce shrnula problematiku alkoholu a daleko přesáhla má očekávání (:
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Bez filtru Bez filtru](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466164/bez-filtru-v6t-466164.jpg?v=1613374603)
Mě kniha moc bavila! Ze začátku jsem k ní přistupovala velmi skepticky, ale nakonec jsem se s některými zkušenostmi, které autorka zažila ztotožnila a najednou mi celý ten příběh a kniha dávala větší význam. Kniha mi přijde velmi inspirativní a jako dobrým začátkem k zájmu o sebe sama - i když jsem myslela, že se sebeláskou problém zas takový nemám, určitě je ještě co dohánět a tato kniha mě určitě nahlodala k tomu se o to více zajímat (:
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kniha líných radostí Kniha líných radostí](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137587/kniha-linych-radosti-Jko-137587.jpg?v=1582905489)
Až na neustálé narážky na moderní dobu a přehnaný strach z elektroniky, je kniha skvělá. Kreativní popis obyčejných okamžiků a vlastně takový návod jak si je užívat. Ke knize se určitě budu několikrát vracet, minimálně když budu potřeboval zlepšit den :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Slovegán Slovegán](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419984/slovegan-Mup-419984.jpg?v=1567806386)
Tuhle knihu miluju! Jako vegan neustále jíte různé alternativní pokrmy a zkoušíte něco nového, ale na ''klasickou'' česko-slovenskou kuchyni moc nenarazíte.. a když, tak to není většinou podobné té představě, která Vám v hlavě z dětství utkvěla. Takhle kniha to však perfektně zvládla, jídlo je velmi chutné až z toho mám flashbacky do dětství. Navíc rodině, jejíž představa je, že neustále jím jenom ''nějaký zdravý saláty s kuskusem a polentou'', kuchařka vytřela zrak a konečně dokážou ocenit i veganskou stravu.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Respekt: Všechno, co kluci potřebují vědět o sexu a lásce Respekt: Všechno, co kluci potřebují vědět o sexu a lásce](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419552/respekt-vsechno-co-kluci-potrebuji--bb3-419552.jpg?v=1567500824)
Škoda, že taková kniha neexistovala, když jsem byla dítě já, určitě bych se dozvěděla spoustu nového. Takže děti knihu určitě ocení a zodpoví jim spoustu otázek. Doporučuji i pro rodiče, aby věděli jaké informace dětem předávat, :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Ony Ony](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464285/ony-ctx-464285.jpg?v=1612187492)
Je těžké knihu zhodnotit. Na jednu stranu se mi líbí zajímavý styl psaní - minimalistický, psáno ve třetí osobě (hlavní hrdinka je ona) a celkově jde z textu “pochmurný tón”. Na druhou stranu mě příběh nudil. V celém příběhu se vlastně nic nedělo, ani mě nic nezaujalo. Místy je i kniha nesrozumitelná a já z ní mám smíšené pocity.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Forbidden Forbidden](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474461/forbidden-FYs-474461.jpg?v=1623146902)
Osobitě zpracovaná kniha, kterou ocení především fanoušci Tina. (: Místo konkrétních tipů či pouček v ní naleznete, jak konkrétně to bylo u autora a Life is porno. Žánr je uveden jako naučný, já bych řekla spíše autobiografie - tak pozor ať nemáte špatná očekávání, která by vám zkazila prožitek knihy! Moc se mi líbí odlišnost knihy, prostě z ní mluví Tino a to je skvělý! Křest knihy byla taky super akce, ale na 5 hvězd to dle mě není. (:
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Deník mého psa Deník mého psa](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401279/denik-meho-psa-lbW-401279.png?v=1548765521)
Pravděpodobně jsem měla veliká očekávání, a tak mě při 1. otevření knížka lehce zklamala. Na můj vkus je kniha moc “obyčejná” anebo se snaží být až příliš originální, což pak vůbec nesedí k psovi. Trochu mi v knize chybí zásadnější milníky, které tam vůbec nejsou a nesedí mi forma psaní, kdy příběh ‘jakoby’ vypráví pes.
Na druhou stranu je tento deník nevkusnější z těch, co se dají na trhu sehnat. Pokud knihu zvažujete jako dárek, určitě nešlápnete vedle. Nepočítejte však s větším zázrakem, než je 100 prázdných A5 stran papíru s nadpisy typu: ‘NAŠE RODINNÉ FOTO’ nebo ‘MÁ TYPICKÁ PÓZA. MMM... JSEM SEXY’.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Kočky útočí Kočky útočí](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379165/kocky-utoci-Z14-379165.png?v=1559552245)
Tento díl mě, oproti ostatním, bavil nejméně. Navíc mi tam nějak chyběly ty kočky?! :D Ale i tak to bylo pohodové čtení, které neurazí. Výborná oddechovka (:
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Ubulená hromádka štěstí Ubulená hromádka štěstí](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355427/ubulena-hromadka-stesti-Yn4-355427.jpg?v=1506068963)
Ze začátku mi kniha přišla trochu slabší než předchozí díl, ale pak se vtípky zase celkem rozjely. Moc mě bavily vtipy na mileniály, asi že se mě to týká, a klasika introvertskej humor, kterej na mě sedne jak ušitej. Moc jsem se bavila (:
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Mája a smraďoch z neznáma Mája a smraďoch z neznáma](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/441599/maja-a-smradoch-z-neznama-Tbc-441599.jpg?v=1592295089)
(SPOILER) To je tak krásná knížka pro děcka! Líbí se mi kreativita a použitý humor. Mája je svá a vůbec ji netrápí, že není jako sousedky. Mà oblibu ve zvířátkách - a to VŠECH! Nakonec dá šanci i sousedkám, které dřív nemusela. Prostě taková pohodová holka (:
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Anin duch Anin duch](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122532/anin-duch-122532.jpg?v=1335995723)
Krásný komiks pro mladší, pro mě to byla taková odpolední jednohubka. Příběh o holčině a jejich problémech se vztahy, sebevědomím a jinou národností. Za mě je to krásně zpracovaný příběh ze kterého plyne: nevěřit hned všem, každý máme své problémy, buďme hrdí na to jací jsme a podvádět se nevyplácí. (:
Ps. Na přebalu, kde je info o autorce, je špatně vybraný font (nemá diakritiku) - nechápu, že si toho nikdo při vydávání nevšimnul.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kdy - Věda a umění dokonalého načasování Kdy - Věda a umění dokonalého načasování](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383707/kdy-veda-a-umeni-dokonaleho-nacasov-eqZ-383707.jpeg?v=1530123824)
Knihy pro osobní rozvoj mám ráda a to především ty, které jsou opřené o zdroje - což tahle kniha splňuje. Bohužel mají často jeden problém, čtení není zajímavé a po čase začne nudit - tahle kniha je přesným opakem, čtení mě bavilo až dokonce! Spoustu zajímavých poznatků o čase a jak s ním nejefektivněji naložit. Určitě některé rady využiji v praxi a knihu můžu jedině doporučit. (:
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![HOT - jak uspět v digitálním světě HOT - jak uspět v digitálním světě](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448188/hot-jak-uspet-v-digitalnim-svete-Gyn-448188.jpg?v=1595240983)
Na začátku knihy mi přišly informace až moc samozřejmé, ale postupně začaly přicházet zajímavé informace, tipy a myšlenky. Zejména pokud nemáte s digitálním světem moc zkušeností anebo potřebujete pochopit smýšlení lidí, kteří se brání moderní technologii. Ke konci se čtení knihy už trochu táhlo a připadalo mi, že se prakticky pořád opakuje to samé.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![To je celá Aisling To je celá Aisling](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414664/to-je-cela-aisling-FqZ-414664.jpg?v=1561889456)
Nakonec jsem ohodnotila 4 hvězdami - obsahově to nic speciálního nebylo, ale kniha se příjemně a rychle četla. Je to ideální oddychová kniha na dobu, kdy se člověk potřebuje prostě jenom uvolnit a nad ničím důležitým nepřemýšlet. Hlavní postava Aisling je takový typický boomer, odsuzuje všechno nové a co k nim do vesnice ještě nedorazilo. S jejími názory se ani trochu neztotožňuji a její chování bych spíše přisoudila dospívající dívce (než 28-leté) - když to tak vezmu, byla by mi tahle slečna nesympatická, ale je to tak mile a zábavně napsané, že mi to vůbec nevadilo, někdy i naopak pobavilo! Celkově hodnotím velmi kladně, ale nic víc než řešení drbů, chlapů a úmrtí jejího otce neočekávejte.