Magie233
![Tetovaná konkubína Tetovaná konkubína](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389878/tetovana-konkubina-SA4-389878.jpg?v=1537355879)
Je to první kniha, kterou jsem z této série přečetla a libila se mi. Je to něco jiného a zajimavého, historické Japonsko, netypické postavy, samurajové, zvyky a tradice. Sano je velice sympatickým hrdinou, ale také jsou dobře vykresleny postavy Hirata a Janagisawa. Autorčin vypravěčský styl je poutavý a čtivý, nabízí čtenářům očima vyšetřovatele všechny podezřelé a společně tak můžete pátrat po vrahovi. Určitě se v nějakém díle k Sanovi ráda vrátím.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Dítě jitra Dítě jitra](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12532/dite-jitra-ysG-12532.jpg?v=1571128409)
Autorčin styl psaní je poutavý a čtivý, dobře navodila atmosféru starého Egypta a vystihla skvěle charaktery postav. Příběh je dobře stavěný, působí autenticky a nabízí spoustu zajímavostí z říše faraónů. Velká láska, čest, přátelství, oddanost závist, zrada, smrt - nit vyprávění. Překlad knihy kvalitní, obálka hezká.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Sayonara Sayonara](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251684/sayonara-0el-251684.jpg?v=1609414425)
Hluboce a citlivě rozpracovaný příběh o velké lásce, o kulturních rozdílech, předsudcích, o zažitých přesvědčení, ale také zajímavé a krásné vyprávění o Japonsku. Nádherné čtení. Spisovatel mě velmi zaujal a chystám se na další jeho knihy.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Město jako Alice Město jako Alice](https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/6450/mesto-jako-alice-4TO-6450.jpg?v=1597393706)
Velice poutavou a zajímavou části knihy bylo pro mě putování žen Malajsií, které je založeno na pravdivé události. Začátek knihy byl pro mě přiliš zdlouhavý a část odehrávající se v Austrálii ubírala na tempu a stávala se nudnou. Ale i tak jsem ráda, že jsem knihu přečetla.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Vyvolávač deště Vyvolávač deště](https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/8373/vyvolavac-deste-vfE-8373.jpg?v=1674067327)
Pohodové čtení z právnického prostředí bylo pro mě milým zpestřením. Navíc, když spisovatel je z oboru, kniha působí velice věrohodně. I když je kniha čtivá a psána poutavě, první část se mi vlekla. Ale když konečně začal proces, tak to bylo skvělé. K pěknému zážitku z knihy také přispěl velice sympatický Rudy.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Smrt před branami Smrt před branami](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378955/smrt-pred-branami-mnA-378955.jpeg?v=1546784374)
Třetí díl byl pro mě nejslabší ze všech a to pro příběhové stránce. Linie Laiy a Eliase byla nudná, bez akce, příliš protahovaná. Helenina část byla zajímavá a zlepšuje úroveň celé knihy. K závěru se dočkáme akce a několika zvratů. I když knihu hodnotím průměrně, první dva díly byly skvělé a věřím, že čtvrtý díl bude vyvrcholím celé této sbírky.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Polibek šarlatu Polibek šarlatu](https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78852/polibek-sarlatu-Hie-78852.jpg?v=1534011217)
Pěkný příběh pro relax a odpočinek. Moc se mi do tohoto žánru nechtělo, nikdy bych nevěřila, že budu číst o upírech, ale nelituji, kniha se mi líbila.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Hra o přežití Hra o přežití](https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89859/hra-o-preziti-89859.jpg?v=1317066545)
Skvělý příběh, dobrodružství, napětí, zvraty. Zajímavé, nevšední a originální. Stálo za přečtení.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Anna a král Anna a král](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106438/anna-a-kral-65f55c30899f2.jpg?v=1710578736)
Kniha je pohodová, dobře se mi četla. Tím, že jsem viděla film, který byl velice dobře zpracovaný s vynikajícím hereckým obsazením, byla pro mě kniha jen malým připomenutím filmu. Knihy jsou většinou lepší, najdeme v nich více, co se do filmu už nevešlo, ale bohužel v tomto případě mě kniha tolik neoslovila .
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Infekce Infekce](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/1406/infekce-DEv-1406.jpg?v=1554282926)
Kniha se mi dobře četla, Jack je mi sympatický, příběh se pěkně rozvíjí, nechybí napětí a zvraty. Pěkné a pohodové čtení.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Život s láskou, život bez lásky Život s láskou, život bez lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95589/zivot-s-laskou-zivot-bez-lasky-MO9-95589.jpg?v=1618506366)
Pěkná a čtivá knížka, která mě zaujala svým emočním příběhem o lásce, slibu a rozhodnutí. V knize je výrazně vyzdvižen ženský element, ale nepůsobí emancipačně.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Muž, který naslouchá koním Muž, který naslouchá koním](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36518/muz-ktery-nasloucha-konim-cfs-36518.jpg?v=1543511781)
Kniha byla pro mě velice zajímavá, kladný dojem navíc umocňovalo, to že mám ke koním blízko. Velký obdiv M. Robertse k jeho inovativním metodám a vztahu ke koním vybudovaného hlavně na pozorování. Dozvěděla jsem se spoustu nových a zajímavých informací, myšlenky spisovatele mě také vedly k zamyšlení.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Den poslední Den poslední](https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95243/den-posledni-95243.jpg?v=1321092337)
Zajímavý námět a netypický příběh se zvláštní kombinací sci-fi a tradičního náboženství.
Kniha k zamyšlení - náboženství jako víra v protiklad dvou principů, dobra a zla. Závěr byl předvídatelný, ale přesto velice zajímavá a dobře čtivá kniha se sympatickými hlavními postavami.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Ti druzí Ti druzí](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443960/ti-druzi-tQ1-443960.png?v=1597326549)
Četla jsem Kříďáka i Jámu. Knihy mají kvalitou stoupající tendenci. Hodně povedená je myšlenka "Těch druhých". První polovina knihy se mi táhla, chybělo mi tam napětí a akce, ale od druhé půlky se to konečně rozjelo a začalo mě to bavit. Nadpřirozeno bylo zde zbytečné.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Zrcadlový muž Zrcadlový muž](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445109/zrcadlovy-muz-MTz-445109.png?v=1604081144)
Od severské krimi jsem očekávala více napětí a pocit se od knihy neodtrhnout. Bohužel toto se nedělo, spíše některé kapitoly unavovaly a odkláněly od příběhu (akce policistů v docích, scény v tetovacím doupěti). Joona na mě působil nudně a nedokázala jsem si ho oblíbit. Některé náhle jeho posuny ve vyšetřování působily jako osvícení Ducha Svatého. Ke konci knihy se dočkáme nečekaných zvratů, což je příjemné. Pro mě odhalení vraha bylo překvapivé. Závěr na mě působil nereálně, i když se spisovatelé snaží vše vysvětlit a detailně popsat.