maha75 komentáře u knih
Líbilo se moc a moc, doufám, že třeba bude i nějaké další pokračování... :-)
Bohužel jsem dočetla jen na stranu 90, dál to nešlo. Mrzí mě to, věřím, že autorka psala celým svým srdcem, šlo o vzpomínky na její rodinu, ale mě to prostě nezaujalo.
Kniha rozhodně není jen o přípravě čaje, jak je uvedeno v předchozím komentáři. Je v ní spousta zajímavých myšlenek a také konkrétních návodů, jak zlepšit životní styl. Já osobně jsem z ní nadšená.
Já karty zatím vyzkoušené nemám, jen jsem je rozbalila a... Přijdou mi nádherné! Právě to středověké pojetí tomu dodává nádech mystiky. Líbí se mi moc.
Tenká knížečka, ale stojí za prohlédnutí. Známé i méně známé koledy, ale hlavně překrásné ilustrace paní Kvĕchové. Doporučuji!
Krásný, i když velmi smutný příběh. Jen musím ubrat jednu hvězdičku pro okolnosti, za kterých se hlavní hrdinka dostala z koncentračního tábora. Jinak doporučuju, knihy ve slovenštině mám ráda, autorka píše poutavě, určitě se chystám i na její další romány :-)
SPOILER: To načasování, kdy Sanna vyběhne z nemocničního domu v areálu koncentračního tábora ven, nacisté ji střelí a přesně v té chvíli se u brány zcela nečekaně objeví její zachránce zvenčí... A ještě navíc je to profesí chirurg, který ji hned poté přímo v táboře operuje... To už bylo příliš, tomu se prostě uvěřit nedalo. Škoda.
Krásná knížka. Postavy jsou sice smyšlené, ale to neznamená, že se podobný příběh nemohl stát. Sama autorka v doslovu píše, že se až před dokončením příběhu setkala s paní, která Lidice přežila, a její životní příběh až neuvěřitelně kopíroval už napsaný román. Doporučuju!
Opět super čtení pro děti, u kterého se baví i dospělí. Doporučujeme oba díly.
Velmi vtipně napsané. A zdá se, že by to mohlo i fungovat. Tak uvidíme... :-)
Knížky o Valentýnce můžeme jedině doporučit, zrovna jako ty o Aničce.
Tak já nevím... Velmi zajímavé téma. Od knížky jsem se vůbec nemohla odtrhnout, hrozně mě zajímalo, jak to vše dopadne. Děj byl hodně drsný až depresivní, to já nemusím, ale prostě mi to nedalo. Bohužel jsem vůbec nepochopila konec knihy, takže jsem nakonec zklamaná.
Minimum textu, zato veliká spousta krásných obrázků, které hladí po duši...
Moc krásný příběh. Tedy až na ten sci-fi konec. Ten snad musel dopsat jiný autor.
Opravdu úžasná knížka! Vtipné veršované texty (navíc poučné) a překrásné ilustrace Magdy Veverkové. Knížku miluju já i moje děti. Kdyby to šlo, dáme 10 hvězdiček :-)
Bohužel (jak již bylo napsáno níže) chyba na chybě. Zrovna u této knihy mě to mrzí mnohem víc než u jiné.