Majka1979 Majka1979 komentáře u knih

Slepý dážď Slepý dážď Adriana Macháčová

(SPOILER) Autorku mám veľmi rada
Katka, mladá žena, matka, ktorá sa stará sama o svoju dcérku, pretože jej otec ju za svoju nepovažuje.
Linda, dievča, ktoré svoju mamu zbožňuje, ale ako každá mladá slečna chce mať voľnosť.

Stačí chvíľa a všetko je inak.
Linda je mŕtva, zrazená neznámym ktorý utečie z miesta činu.

Katku to zničí, jej život nemá zmysel...

A možno má, keď stretne Milana a ten sa jej snaží urobiť život krajším..

Čo však ona nevie je, že jej Milan niečo tají... Dokáže sa jej zdôveriť alebo Katka zistí sama,
čo jej Milan tají.

V jednu chvíľu sa jej minulosť vracia do života. Zrazu sa jej ozve Viktor, otec jej už mŕtvej dcéry. Čo teraz môže chcieť? Žeby ho trápili výčitky svedomia?

Silný príbeh, určite si pri ňom človek uvedomí, že čo je dnes, nemusí byť zajtra. A že je dôležité vážiť si všetko to, čo máme.

Krásne čítanie, knihu môžem určite vrelo odporučiť ;)

01.11.2021 5 z 5

Súzvuk nerovníc Súzvuk nerovníc Laura Fechová

Raz za čas si rada doprajem knihy, ktoré majú v sebe niečo viac ako mala aj táto kniha.
To že sa protiklady priťahujú, to je v tejto knihe krásne vykreslené.
Dorka, mladé, milé, nevinné, láskavé dievča
Dávid, chlapec, ktorý chce od života všetko a rád je stredobodom pozornosti, hlavne žien.

Obaja sa však majú veľmi radi. No či to pri ich rozdielnych povahach bude stačiť na spoločné šťastie, to sa dočítate v príbehu.

Príbeh sa číta ľahko, pekne spracované, naozaj nádherné myšlienky, niekedy naozaj sa človek pri nich pozastaví a zamyslí.

Hoci sa mi kniha naozaj páčila, druhýkrát by som ju už asi nečítala. Ale za prečítanie určite stála ;)

29.10.2021 4 z 5

Pochybnosti Pochybnosti Simona Rošková

Príbehy ktoré ma naozaj zaujali, je to o 3 pároch, vždy sa to týka iného. Každý z nich má svoje problémy.

V jednom to je alkohol a s tým prepojený workoholizmus + láska k peniazom a bezcitnosť k vlastnému dieťaťu a manželovi.

V druhom túžba po dieťati a prázdno ženy, keď ho nemajú. Ale šťastné manželstvo, avšak ona sa bojí, že nevydrží, ak bude bezdetné, hoci on ju miluje nadovšetko

Tretie - majú jedno dieťa, otec workoholik a sebec, ona opäť otehotnie. A teda všetko je len na jej pleciach. Stačí, že on predsa nosí domov peniaze. O zvyšok sa podľa jeho slov on starať už nemusí.

A ako sa vyrovnajú so svojimi problémami? Dokážu prekonať tieto prekážky a budú nakoniec žiť tak, aby boli všetci šťastní?

Stačí prečítať a dozviete sa viac ;)

18.09.2021 4 z 5

Knižnica na Piatej avenue Knižnica na Piatej avenue Fiona Davis

Život dvoch silných žien – Laury a Sadie. Delí ich 80 rokov, každá žije vo svojej dobe. Každá na svoj život pozerá inak.

Kým Laura žije priamo v byte, ktorý je pridelený rodine spávcu knižnice, teda jej manželovi, Sadie žije mimo nej. Avšak Sadie v nej pracuje. Takže láska ku knihách, k starým, vzácnym knihách ich spája. A spája ich aj niečo iné, o čom Sadie nemala tušenia.

Knižnica a jej múry však skrývajú toho oveľa viac a najväčšou záhadou je to, že ako v období Laurinho života sa kradli vzácne knihy, tak sa to dialo aj počas pôsobenia Sadie. A najzaujímavejšie je, že obe boli podozrivé z krádeže. Kto je zodpovedný za tieto činy? Je to ten istý páchateľ alebo je to len zhoda náhod? Ako sa poprepletajú ich životy, keď sa začnú riešiť tieto krádeže? A ako sa obe popasujú so svojimi životmi, keď stratia svojich blízkych – Laura svojho manžela a Sadie svoju matku?

Naozaj je táto knižnica prekliatím alebo je to len miesto, kde sa skrývajú záhady, ktoré čakajú na rozlúštenie?

Nevedela som sa od knihy odpútať, bola neskutočná, musela som ju dočítať. Chcela som stoj čo stoj vedieť, ako to všetko bolo, čo všetko sa stalo. Neľutujem kúpu knihy a veľmi rada si ju určite ešte raz prečítam.

12.09.2021 5 z 5

Šálka nádeje Šálka nádeje Cathy Bramley

Príbeh ma neskutočne bavil. Kniha bola tým správnym oddychom pri kávičke.

Rosie je zvyknutá na život plný práce. Ale keď jej jedného dňa prasknú nervy,dáva okamžitú výpoveď a odchádza do rodnej dedinky. Tam, kde jej stará mama vlastní kaviareň a tam, kde bola vždy šťastná.

Rozhodne sa starej mame pomôcť.
No ak sa spoja dve tvrdohlavé ženy, tak to môže byť problém.
Ako to ustoja? A čo Rosie? Vráti sa do chaosu alebo sa rozhodne spomaliť a zostať v kaviarni?

Vrelo odporúčam :)

10.09.2021 5 z 5

Požičaný život Požičaný život Ashley Farley

Príbeh dvoch žien a ich rozdielnych životov. Lena a Olivia, poznajú sa, no stretnú sa až po 30 rokoch na to, aby si vymenili svoje životy a našli samé seba.
Lena je vydatá, má manžela a dcéru, tá je už dospelá. Až po dni, kedy nájde v posteli svojej dcéry chlapa a je to samozrejme jej vina, že sa takto jej dcéra spustila podľa slov jej manžela, po výčitkách jej manžela, že je z nej domáca knedľa, rozhodne sa pre okamžitý útek z domu - prečistiť si hlavu. Nepovie nič, zbalí sa a odchádza.
Olivia, rozvedená, má tiež len jednu dcéru, ktorá už je samostatná, žije sama, na matku času veľa nemá. Olivia odchádza z prázdneho bytu. Ako blogerka je vystavená tlaku dvoch žien, ktoré sa nenávidia a tak sa rozhodne s tým skoncovať a dať si na neurčito pauzu.
Obe odlietajú do Atlanty a odtiaľ má každá inú cestu. V Atlante sa vďaka zlému počasiu stretávajú a rozpovedia si svoje príbehy.
A v tom ich napadne úžasná vec - načo platiť drahé hotely? Čo keby si tie svoje životy jednoducho vymenili?
Lena pôjde do Oliviinho bytu, ruchu veľkomesta, kde nikoho nepozná.
Olivia pôjde do Leninej chaty, ktorá je v malilinkej dedinke, ktorá je úplným opakom toho, kde žila doteraz.
Ako im táto výmena zmení pohľad na ich doterajší život? Nájdu to, čo hľadali? Budú schopné a ochotné sa vrátiť do svojich starých životov?
Vrelo odporúčam, mňa tento príbeh nadchol. Môžem povedať, že mi to úplne sadlo. Obe ženy si zažili svoje a je len na nich ako sa rozhodnú. A ich rozhodnutia veru jednoduché nebudú

18.07.2021 5 z 5

Kúsok z teba Kúsok z teba Barbora Zezulová (p)

Prečítané a nemohla som sa od knihy odtrhnúť, dnes som začala čítať a aj skončila. Príbeh bol nádherný, emotívny a teda od začiatku mi sadol štýl autorky.
Miška, obyčajné dievča, pracujúce ako čašníčka, sa stretáva s Danielom, do ktorého sa zamiluje. Vyzerá to tak, že ani ona mu nie je ľahostajná. Ale niečo nie je v poriadku. Prečo nechce vzťah? Prečo jej vždy po sexe povie, že sa to už NIKDY nemôže zopakovať?
Po čase má toho už dosť. Veľmi vhod jej padne ponuka pracovného miesta v Rakúsku a tak opúšťa svoju milovanú dedinku a ide za prácou.
Tam sa stretáva s Angelou, kolegyňou a dobrou kamarátkou a opäť na seba láska nenechá dlho čakať. Stretáva Richarda, kuchára z práce a vytvorí sa medzi nimi krásny vzťah. Po roku vzťahu sa k nemu presťahuje. Ale cíti, že časom sa to začne kaziť, je to rutina, nič nie je ako predtým. Jedna sms z jeho telefónu jej otvorí oči. Ukončí svoj život v Rakúsku a vracia sa na Slovensko.
Tam však už nikdy nič nebude tak ako predtým. Doma ju čaká list, ktorý jej odhalí všetky tajomstvá. A buď to zvládne alebo ju to položí. Záleží len od toho, koľko síl má v sebe.
Priznám sa, že pri konci knihy som plakala, málokedy sa mi to stáva, ale plakala som a nehanbím sa za to. Až pri týchto príbehoch si človek uvedomí cenu ľudského život a lásky :)
Určite knihu môžem vrelo odporúčať :)

14.07.2021 5 z 5

Smlouva na lásku Smlouva na lásku Alessandra Torre

Ona je chudobné dievča, ktoré ak chce prežiť a nechce skončiť na ulici, musí robiť to najstaršie remeslo. On je bohatý, môže si dovoliť všetko a každú, na ktorú ukáže prstom. Ale chce ju.
Ich vzťah je len o tom, aby každý dostal to svoje. Ona bezstarostný život, kde má istotu, že sa bude mať dobre a on pravidelný sex a všetko s tým spojené.
Podpíšu zmluvu, ona bez rozmýšľania podpíše, keď vidí, aký skvelý život jej ponúka.
Ale je za tým aj niečo iné. Podpísať zmluvu do konca života s niekým, kto má toľko tajomstiev... Je to riziko...
A čo sa stane, ak sa jeden z nich do toho druhého tak trochu zamiluje? Bude to začiatok konca? A čo ak tá láska nebude len jednostranná?
Zaujímavý príbeh, v ktorom nechýba napätie, vášeň, poriadna dávka erotiky a samozrejme aj škriepky a to správne udobrovanie sa :)

12.07.2021 2 z 5

Nepoškvrnená povesť Nepoškvrnená povesť Martina Hlubocká

Lord Daniel sa vracia domov, aby po rodičoch prevzal svoje panstvo, ale určite to nerobí preto, žeby o to extra stál. Hlavne nechce, aby jeho majetok pripadol do rúk jeho bratranca. A tak jeho hlavnou úlohou je oženiť sa a mať dieťa, na lásku neverí... A tak sa rozhodne, že ak sa raz aj ožení, splodí dieťa a nechá svoju ženu s dieťaťom v dome a on si odíde žiť svoj život späť do mesta.

Ale nevie, čo ho čaká, čo mu spôsobí Mary. A kto to je? Je to slúžka uňho v dome. Záhadná Mary bez minulosti, žena, ktorá ma svoje tajomstvo, o ktorom nikto nevie...

Až keď sa stane veľmi veľa záhadných vecí, začne Daniel pátrať po tom, kto táto žena je. Dostala sa mu pod kožu. Urobí z nej svoju milenku? Ona po ňom túži, on tiež.

Ale prichádza do hry ešte jeden muž, ktorý tvrdí, že mu táto Mary patrí... Kto ním je a prečo práve on chce, aby mu patrilo niečo, po čom Daniel tak neskutočne túži.

Ale predsa neverí na lásku, tak ako môže chcieť práve ju? Obyčajnú slúžku menom Mary, alebo to nie je len taká obyčajná Mary alebo to nie je ani slúžka?

Ako sa celá táto záhada rozpletie? Prečítajte si a budete prekvapení, aký krásny príbeh sa v tejto nenápadnej knihe skrýva. Ja ju môžem vrelo len odporučiť. Určite splnila moje očakávania

28.05.2021 5 z 5

Nehľadaj pravdu Nehľadaj pravdu Zdenka Wenzlová Švábeková

Moja prvá kniha od autorky. Nemala som extra očakávania, čakala som knihu, ktorá bude zaujímavá, pre čitateľa nezabudnuteľná. A sklamala? Práve naopak, prekvapila. To, čo ma v nej čakalo, som nedokázala pri niektorých stránkach rozdýchať. Nikdy som niečo takéto nečítala a môžem povedať, že som rada.
Je to veľmi silný príbeh, môžem povedať, že si neviem predstaviť čítať po sebe dve takéto silné knihy, ale o tom to je. Tá sila toho príbehu zostáva vo mne, žije vo mne a tak vám aspoň trošku priblížim príbeh, ktorý som si mala možnosť a česť prečítať od podľa mňa pani autorky, ktorá môže byť hrdá na svoju tvorbu.
Viktória, mladé dievča, ktoré ešte nie je ani dospelé a život sa s ňou nebabre. Zažíva uväznenie jej otca, samovraždu matky a absolútne odmietanie svojej babky, ktorá na ňu zanevrie. Necháva školu, začína si žiť životom povoľnej ženy a takto žije s Marekom, ktorý ju ľúbi, alebo nie? Verí mu, neskôr stretáva Jara, ten ju zachráni a vráti za cestu späť, hoci ani tá nie je jednoduchá. Ukáže jej však cestu po ktorej by mohla kráčať. Avšak ani toto netrvá dlho. Po čase opäť schádza z cesty a opäť ju k tomu privedie Marek. Ale teraz sa už niečo láme aj v nej.
Dokáže svoj život nakoniec žiť tak ako by chcela? Alebo nechá zo seba robiť handru a bude využívaná do konca svojho života? Dozvie sa pravdu o tom, čo je skutočne šťastie a láska? Alebo jej tieto dve slová zostanú do konca života neznáme a bude bojovať až do konca o svoje prežitie?
Prečítajte si, môžete mi veriť, že mňa samú tento príbeh dostal, veľa vecí som si pri ňom uvedomila.
Možno málokedy uvažujeme nad tým, čo pre nás znamená rodinné zázemie a možno až priveľkú dôležitosť pripisujeme peniazom, ktoré síce sú dôležité, ale nie sú tým, čo nám v živote môže chýbať najviac...

20.05.2021 5 z 5

Denis Denis Hana Repová

Keď po prečítaní Denisa porovnám tieto tri knihy, tak práve táto tretia mi príde najsilnejšia.
Stane sa tu toho veľmi veľa...
Denisove existenčné problémy, Lilline tehotenstvo a nakoniec boj Tony s Adamom o ich spoločný život. V úzadí sa síce drží Basti, ale na toho ešte príde v poslednej knihe.
Určité môžem priznať, že mi miestami bolo do plaču, niekedy som sa smiala, inokedy krútila hlavou. A takéto niečo má byť v každej knihe - príbeh, ktorý čitateľa chytí za srdce. A tento príbeh to určite dokázal :)

15.05.2021 5 z 5

Hriešne bohatý Hriešne bohatý Meghan March

Nepriateľstvo dvoch rodín, ich večný boj a nenávisť. A láska dvoch mladých ľudí, ktorí sú práve z týchto rodín. Všetko sa zamotáva, prelínanie minulosti a prítomnosti. Nikto týmto dvom nepraje, no aj tak sa rozhodnú dať tomu šancu. V minulosti neúspešne a ona sa vydá za iného. Po čase sa vracia a opäť ho stretáva. Ona je zlomená, on nezabudlo. Ona je vdova a uteká pred tým, čo ju naháňa a on konečne nájde to, na čo čakal 10 rokov.... stačí jedna správa a môže to byť ich koniec? Alebo presa len nie?
Pre tých, čo nemajú radi otvorené konce, tak toto má otvorený koniec a teda musím čakať na pokračovanie, ten záver teda bol, no autorka si nechala záležať na tom, aby sme sa tešili na pokračovanie, ktoré netuším, kedy bude.
Zo začiatku mi vadilo prechádzanie z minulosti do prítomnosti, zdalo sa mi to také kostrbaté, ale potom keď sa príbeh rozbehol, bolo to fajn. V druhej časti sa veľa vecí objasní ( v tejto mi to chýbalo), ktoré zostávajú záhadou stále.

22.01.2021 5 z 5

Plameň v hmle Plameň v hmle Renée Ahdieh

Nádherný, neuveriteľný príbeh, ktorý čitateľa stiahne hneď od začiatku. Nie je tam žiadny rozbeh, je tam rovno akcia, čo je pre tento štýl veľmi dobré.
Mariko sa má vydať za princa. Po ceste k nemu ju prepadnú a majú ju v pláne zabiť, zabijú však jej slúžku, jej sa podarí uniknúť a tak ide do lesa sama, pátra a rozhodne sa, že ak chce zistiť, čo a kto je za tým, že má práve ona umrieť, tak sa z nej musí stať chlapec a nie dievča. V chlapčenskom oblečení sa dostáva do partie, nebezpečnej partie, ktorá ju podľa jej názoru chcela zabiť. A tak sa stáva jednou z nich. Nevedia, kto je, nemajú poňatia, čo plánuje, len ona vie, čo chce dosiahnuť, ale niečo jej to prekazí. Žeby to bola láska? Obetuje lásku alebo pomstu? Čo z toho si vyberie? A čo ak príde na to, že budú oproti sebe stáť dvaja muži - jej brať a ten, pri ktorom sa jej vždy rozbúcha srdce? Koho si potom vyberie?
Stále som čakala, kto príde, čo sa stane, kto ju odhalí a ako ona unikne. Neuveriteľné. Určite odporúčam všetkým, ktorí majú radi záhady a kto si potrpí na to, aby príbeh gradoval :)

12.01.2021 5 z 5

Vůně Francie Vůně Francie Amanda Hampson

Možno trošku z iného súdka, ale určite som rada, že som si knihu prečítala a mám ju. :)
Iris sa rozhodne zmeniť prostredie a prijíma prácu vo Francúzsku. Cestuje z Anglicka do Francúzska pracovať pre niekoho, koho nepozná a od začiatku netuší, čo tam bude robiť.
Zisťuje veľa zaujímavých faktov z minulosti tajomného pána Brooka a jeho žena, ktorá sa vydáva za jeho sestru, tak tá sa vykreslí ako riadna mrcha a žena, ktorá pre peniaze urobí všetko.
Iris stretáva aj lásku, aj tam sú však prekážky.
Všetko sa krásne rozpletie na konci, kde pán Brook urobí niečo, čo prekvapí aj samotnú Iris. A láska k mužovi, ktorý sa jej prizná k niečomu, čo urobil, aj tak dostáva šancu a či ju využije a obetuje všetko, to už je otázka, na ktorú dostanete odpoveď v tejto knihe :)

10.01.2021 5 z 5

Věřit znovu Věřit znovu Mona Kasten

Kniha je za mnou, úprimne povedané, že som sa dosť trápila, hoci príbeh nebol zlý. Niekedy nie je možno dobré, ak človek všetky časti číta po sebe. Možno mi vadilo , že opäť chúďa dievča menom Dawn a Spencer sa ju snaží zachrániť a uľahčiť jej jej život, keďže žije na internáte s nymfomankou.
V príbehu sa opäť vyskytuje aj Kaden a aj Allie, ako aj zvyšný ľudia z partie.

Neodrádzam vás, viem, že viacerí ju čítali a chvália si ju, len vyjadrujem svoj názor a verím, že ma zaňho nikto neukrižuje

02.01.2021 3 z 5

Videl niekto Jessicu Jenkinsovú? Videl niekto Jessicu Jenkinsovú? Liz Kessler

Očakávanie som mala neisté, nebola som veľmi presvedčená, že ma táto kniha osloví, ale aj tak som sa rozhodla skúsiť ju. Určite ju nemôžem úplne zavrhnúť, no nie je pre mňa, ale niekto mladší to určite ocení.

12.10.2020 2 z 5

Tajomné brehy Tajomné brehy Ella Carey

Pekný, dojemný príbeh, určite to stálo za prečítanie

08.10.2020 5 z 5

Po dnešnej noci mi nevolaj Po dnešnej noci mi nevolaj Simona Rošková

Táto kniha má naozaj sklamala, ale to je tým, že to asi nie je moja šálka kávy.
Proste na mňa to bolo od začiatku poňaté veľmi pesimisticky. Bolo to veľmi smutné. Ale určite to nezavrhujem. Ako sa hovorí 100 ľudí, 100 chutí

06.10.2020 2 z 5

Titáni Titáni Kate O'Hearn

Veľmi pekný príbeh, určite stál za prečítanie. Autorka sa veľmi pekne pohrala s postavami, zo začiatku som bola zmätená z niektorých postáv, no neskôr som zistila, kto je kto a do akej skupiny patrí. Inak ma v príbehu nič nerušilo a rada si ho ešte niekedy prečítam :)

23.09.2020 4 z 5

Ľúbostné listy z Montmartre Ľúbostné listy z Montmartre Nicolas Barreau

Veľmi silný príbeh, určite nie veľmi ľahký na čítanie, no určite s množstvom myšlienok.
Mladý muž prichádza a ženu a zostáva s malým 4 ročným synom sám. Svojej žene sľúbi, že jej napíše 33 listov a svoj sľub chce dodržať. No s listami je toho spo jedného oveľa viac.
Či dokáže prežiť a opäť nájsť zmysel života, či stretne lásku alebo sa oddá životu v samote a žiali.... To všetko sa ukrýva v tomto nádhernom príbehu.
Som neskutočne rada, že som si knihu kúpila a hneď ako sa mi dostala do rúk, tak aj prečítala. Vrelo odporúčam.

07.09.2020 5 z 5