Majkrofon
![Tajemný hrad v Karpatech Tajemný hrad v Karpatech](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44664/tajemny-hrad-v-karpatech-UA6-44664.jpg?v=1437313503)
Taká jednoduchá fajn kniha, ktorá ma však nejak zvlášť nezaujala. Vypočul som si v audio verzii.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Dracula Dracula](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/1952/dracula-2uy-1952.png?v=1550269156)
Výborná kniha, ktorá ma síce aj nudnejšie pasáže a osobitý štýl písania, ale pre fanúšikov hororov povinné.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Farma zvířat Farma zvířat](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/277/farma-zvirat.png?v=1737742294)
Nadčasové dielo, to tu zaznelo už viac krát. Orwell pekne vystihol správanie a motivácie jednotlivých postavičiek a i ked mi niekedy prišla knižka až moc jednoduchá, tak má v sebe neskutočné posolstvo. Toto by malo byť povinné čítanie.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Aréna smrti Aréna smrti](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34595/arena-smrti-3CF-34595.jpg?v=1475744209)
Prekvapivo výborná a pútavá kniha s parádne vykresleným totalitným režimom. Bál som sa, že to bude až moc pre dievčatá, ale našťastie sa to nepotvrdilo.
![To To](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/267/to-i6S-267.jpg?v=1483305163)
Výborná kniha. Začiatok je možno trochu komplikovaný, ale ako náhle sa to rozbehne, tak vás táto kniha nepustí. Smoliarov som si hned oblúbil, tešil som sa s nimi na výlety po Derry a na ich boj s To.Nebál som sa, nie že by kniha nebola strašidelná,ale nebál som sa, čo však na kvalite knihy vôbec neuberá a ja sa teším na návrat do Derry v ďalších Kingových knihách.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29794/harry-potter-a-kamen-mudrcu-cL0-29794.jpg?v=1566590180)
Kniha, ktorá aj mňa naučila čítať. Mal som 10 rokov keď som objavil čaro kníh a čaro sveta, ktorý vymyslela J.K.Rowlingová. V malom Harrym Potterovi som sa našiel, tiež som bol chudý, okuliarnatý chlapec a tajne som dúfal, že aj mne príde list z Rokfortu. Nestalo, ale na Rokfort som aj tak chodiť začal, pretože som ho navštívil aspoň prostredníctvom fantázie a dodnes mám nostalgiu, keď si spomeniem na časy, keď som to čítal prvý krá a teším sa až raz budem túto sériu čítať svojim deťom. Sága môjho detstva.
![Hvězdná kniha: Mistr Kadehar Hvězdná kniha: Mistr Kadehar](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11501/hvezdna-kniha-mistr-kadehar-11501.jpg?v=1236784335)
Čítal som to v detstve a priznám sa, pamätám si ten moment, keď som prvý krát uvidel obálku knihy (dostal som ju na Vianoce) a vôbec ma nezaujala, priam až odpudzovala, ale nakoniec som sa do nej pustil a neľutoval som, pretože ma príbeh v celku pohltil, škoda, že som nemal možnosť prečítať si aj pokračovania.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29752/hobit-aneb-cesta-tam-a-zase-zpatky-Wad-29752.png?v=1635250516)
Moja najobľúbenejšia od Tolkiena, zhltol som ju na jeden šup na Vianoce 2012.