Majkrofon Majkrofon komentáře u knih

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Kúpil som si celú sériu, všetkých 8 kníh naraz a spočiatku som mal obavy, či mi Zaklínač a Sapkowski sadnú. Ale musím s kludom vyhlásiť, že sa rysuje ďalšia srdcovka. Čítalo sa mi to lahšie ako Pán prsteňov a pútavejšie ako Pieseň ľadu a ohňa. Zatiaľ som veľmi spokojný, teším sa na ostatné knihy.

17.03.2016 5 z 5

Tři vyvolení Tři vyvolení Stephen King

Oveľa ľahšie čítanie ako prvý diel, človek sa po dočítaní necíti ako keby mu King vyžmýchal mozog. A je to aj docela vtipne, napínavé to bez pochyby, páčila sa mi časť keď King spomínal film Osvietenie od Kubricka. Keď Roland objavil prvé dvere "múj svět se hnul.."

13.03.2016 5 z 5

Dieťa 44 Dieťa 44 Tom Rob Smith

Veľmi skvelo a uveritelne popísaný stalinistický režim. Vidieť, že autor sa inšpiroval Orwellom a prvá tretina knihy je páradna, najmä časť, kde Ľev loví Brodskeho. V polovici knihy som však často pociťoval nudu, až som mal pocit, že nedočítam, musel som sa miestami premáhať. Ale inak fajn, poctivé 4 hviezdy.

03.03.2016 4 z 5

Búrka mečov 1: Oceľ a sneh Búrka mečov 1: Oceľ a sneh George R. R. Martin

Už sa tak nejak veziem na vlne Piesne ľadu a ohňa. Aj keď sme sa v tejto časti nejak zvlášť neposunuli v príbehu a kniha obsahuje pár nezáživných kapitol, tak som ešte viac obľúbil svet Georga R.R. Martina a už sa teším, keď sa dostanem na piatu knihu, kde už nebudem tušiť čo sa stane, kedže som videl 4 série seriálu. Ale na ten už pomaly zabúdam, knihy mi ho vytláčajú z mysle..

03.03.2016 5 z 5

Vzdušný zámok, ktorý vybuchol Vzdušný zámok, ktorý vybuchol Stieg Larsson

Opäť výborné, pútavé a napínavé čítanie s epickými poslednými cca 150timi stranami. Stieg Larsson napísal skvelé knihy, ktoré radím medzi najlepšie diela beletrie, aké som čítal.

04.02.2016 5 z 5

Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol Jonas Jonasson

Taká rozprávka pre dospelých. Samotný príbeh z prítomnosti ma až tak nebavil, ale Allanové výlety do minulosti, kde sa stretol s kopou známych mien z minulosti, boli zábavné a príjemne.

03.02.2016 4 z 5

Súboj kráľov Súboj kráľov George R. R. Martin

Súboj kráľov síce mierne zaostáva za prvou časťou a mestami je zbytočne zdlhávy, boli pasáže, ktoré sa mi ťažšie čítali, ale inak tak isto skvelý zážitok, škoda že Daenerys nebolo viacej.

21.01.2016 5 z 5

Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Miestami zdlhavé a zbytočne poetické. Netajím sa tým, že filmy mi boli bližšie, ale aj tak táto kniha, spolu s druhou časťou patria k najmilším z môjho detstva (trojku som nečítal, ale mienim to napraviť). Tolkien je však skvelý spisovateľ, jedinečný s neuveriteľnou fantáziou a aj pre mňa je kráľom fantasy žánru.

19.01.2016 5 z 5

Dievča, ktoré sa hralo s ohňom Dievča, ktoré sa hralo s ohňom Stieg Larsson

Opäť skvelé a pútavé čítanie, Larsson nesklamal. Aj keď má kniha pomalší rozbeh, tak začiatok vôbec nenudí a potom sa už rozbehne do napínavého vyšetrovania plného zaujímavých zvratov. Za mňa jasne plný počet, tretia časť už na mňa čaká.

02.01.2016 5 z 5

Hra o tróny Hra o tróny George R. R. Martin

Dal som tomu opäť šancu, tentoraz v slovenčine a neľutujem! Konečne som prišiel Martinovy na chuť a plne som sa ponoril do jeho sveta. Bavilo ma to viac ako seriál, aj keď treba povedať, že prvá séria je knihe veľmi podobná. Teším sa na ďalšie časti.

08.12.2015 5 z 5

Marťan Marťan Andy Weir

Najprv som chcel dať len 4 hviezdičky. Miestami je to až moc vedecké, ale na druhú stranu aj napriek tomu čítavé. Hlavného hrdinu, jeho humor a postoj k nelichotivej situácii v ktorej sa ocitne si zamilujete a záver je tak strhujúci, že dávam plný počet. No a čo, túto knihu som sfúkol za týždeň a to mám kopu iných povinností.

02.11.2015 5 z 5

Žiarenie Žiarenie Stephen King

I keď vyše 600 strán nie je ani trochu málo, tak som ich dokázal prečítať až neuveriteľne rýchlo. Jedna z najlepších Kingoviek čo sa mi zatiaľ dostala do ruky. I keď som už videl film od Kubricka, tak ma to bavilo ako keby som do tohto príbehu išiel ako úplný nováčik (apropo, Kubrick veľa vecí pomenil). Výborný psychologický horor.

02.11.2015 5 z 5

1984 1984 George Orwell (p)

1984 by mala byť povinná literatúra na stredných školách, pretože niečo tak vizionárske a pri tom mrazivo reálne sa len tak nevidí, skvelý záver knihy a i keď mi Orwellov štýl písania nesedí na 100%, nemôžem inak ako plný počet.

23.10.2015 5 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Výborné, aj ke´d som videl v čase vydania americký remake, tak ma kniha pohltila, totálne. Jedna z najlepších aké som kedy čítal, pokračovania sú u mňa jasná záležitosť.

11.10.2015 5 z 5

Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Veľmi dobrá kniha, ktorá ma bavila v podstate od začiatku do konca, obľúbil som si postavy,prežíval som to s nimi a tak to má pri dobrej knihe byť.

21.08.2015 5 z 5

Pistolník Pistolník Stephen King

Uplne ina kniha, aku som od Kinga este necital a i ked sa to obcas tazsie citalo, tak sa tesim na dalsie pokracovania, zvlast, ak to bol len naozaj iba vlaznejsi zacistok

06.08.2015 4 z 5

Piešťanská spojka Piešťanská spojka Peter Adamecký

Túto knižku nám rozdával sám autor, keď navštívil našu školu počas kolókvia a musím uznať, že bola prekvapivo dobrá. Vidieť, že autor sa rozumie tomu o čom písal a ten, kto má rád thrillery z prostredia politiky, tajných a spravodajských služieb a mafie si príde na svoje. Veľké plus, že sa odohráva na Slovensku.

07.07.2015 4 z 5

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Kniha o smrti.

25.06.2015 5 z 5

Hra o trůny 1 Hra o trůny 1 George R. R. Martin

Pre mňa určite sklamanie, možno je to tým, že som začal pozerať seriál ovela skôr ako som sa dostal ku knihám, alebo tým, že mi autorov štýl písania veľmi nesadol, no knihu som nedočítal a bohužiaľ, veľmi ma nebavila, čo je škoda, pretože som čakal, že to bude ďalšia moja srdcová záležitosť. možno som nemal mať také veľké očakávania a zatiaľ ostanem len pri seriály.

22.06.2015

Poslední kmotr Poslední kmotr Mario Puzo

Nie tak kvalitné ako Krstný otec, ale stále velmi pútavé čítanie, ktoré fanúšikom Puza odporúčam, tí prehltnu aj tie nudnejšie pasáže.

30.09.2014 4 z 5