makyla
![Pytel kostí Pytel kostí](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/1137/pytel-kosti-HsB-1137.jpg?v=1576776727)
Moje první Kingovka. Nedávám plný počet, ač se mi kniha líbila a četla se velmi dobře. Ale tohle pro mě není zdařilá duchařina, horor... Přemýšlím, jestli byl v knize okamžik, kdy jsem se, byť malinko, bála. Ale nevybavuji si. Nicméně kniha kvalitní, výborný děj. Jen nečekejte poruchy spánku po přečtení této knihy.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Nejdelší cesta domů Nejdelší cesta domů](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400888/nejdelsi-cesta-domu-oY7-400888.png?v=1548462096)
Druhá kniha spisovatelky Sabiny Zelené a opět nezklamala. Na začátku knihy nám autorka představuje svou hrdinku Jindřišku a její vztahy s rodiči a tetou. Toto není spoiler - po smrti její tety Zlatky ji doma již nic nedrží a Jindřiška se vydává na pouť po Čechách s batohem a stanem. Chce navštívit místa, která kdysi navštívila s tetou, nebo chtěly spolu navštívit. Ale také místa, která navštívila její teta, coby mladá slečna. Musím přiznat, že autorka Jindřišce naložila požehnaně. Až mi bylo Jindřišky líto. A o tom to je - postavy se chovají uvěřitelně, nebylo nic, nad čím bych kroutila hlavou, naopak. A na konci, když... jo, to by byl spoiler, tak na konci, mi i slzička ukápla. :) A abych nezapomněla, oceňuji, že Jindřiška byla i v mých rodných Karlových Varech. To bylo příjemné číst o městě, ve kterém žiju. No a já už jen doplním, že se těším na třetí knihu autorky.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Svědkyně ohně Svědkyně ohně](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130307/detektiv-joona-linna-svedkyne-ohne-hCg-130307.jpg?v=1418767176)
Za mě další super Keplerovka. Ač se přiznám, že jsem pachatele/pachatelku tušila od začátku, miluji to tápání a postupné rozuzlování. Napětí od první stránky do konce případu. A konec? Poodhalení Joonova života a co se vlastně stalo v jeho soukromí. Super a přemýšlím, kterou si naložím dál?
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Bezceler Bezceler](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487470/bezceler-pEP-487470.jpg?v=1641293990)
Eriku, děkuji za vaše krásné psaní. Enzík se ptá, jestli vážený pan starosta sežene bydlení pro to naše zvíře. :)
Ještě jednou děkuji, krásně se kniha četla.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Mrtvé město Mrtvé město](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432334/mrtve-mesto-bxL-432334.jpg?v=1582110549)
Ač se kniha četla dobře, nečekal tam na mě vůbec žádný moment, kde bych se bála, nebo měla aspoň husí kůži. Jinak atmosféra super, ale konec mě zklamal. Rychlý a tak jako nedotažený.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Dám ti noční nebe Dám ti noční nebe](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501004/dam-ti-nocni-nebeNpF1wN-DCX-.jpg?v=1661484143)
Už podle anotace člověk ví, jak knížka skončí. Přesto si ji člověk s chutí přečte, aby se dozvěděl, jaký příběh za tím stojí. Opět velice milé, příjemné čtení.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Poslední poklona Sherlocka Holmese Poslední poklona Sherlocka Holmese](https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/5651/pribehy-sherlocka-ho-5651.jpg?v=1382292106)
Opět povedené povídky s mým oblíbeným S. H. Tady nelze jinak než za plný počet.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Třináctiletá Angela je unesena z tábora. Náhle se po třech letech objeví doma. Vůbec netuší, že uběhly tři roky od jejího zmizení. Tři roky vůbec neexistují a Angela nemá ani potuchy, kde byla, co se dělo. Během psychoterapie se začínají střípky únosu skládat.
Velmi zajímavé téma, podle mě dobře zpracované. Samozřejmě není ve skutečnosti vše přesně tak, jak je v knize popisováno, ale to je v doslovu přiznáno a vysvětleno. Doporučuji, za přečtení rozhodně stojí.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Tisíc východů slunce Tisíc východů slunce](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335080/tisic-vychodu-slunce-6gQ-335080.jpg?v=1488099820)
Za mě určitě doporučuji, je to příjemné čtení. I když začátek pro hlavní hrdinku příjemný určitě nebyl. Postavy byly věrohodné, jejich jednání i rozhovory. A jestli jste plačky jako já, vybavte se kapesníčky, budou potřeba.
PS: Těším se na druhou knihu této autorky. ☺️
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Strach Strach](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223435/strach-sJR-223435.jpg?v=1564824170)
Kniha má od začátku do konce opravdu ponurou atmosféru, skvěle vykreslenou. Určitě tam byly momenty, kdy jsem se i trochu bála. I když to asi není úplně to správné slovo. A konec? Tak ten byl vážně nečekaný. Určitě se těším na další knihy od tohoto autora.