Malefisto | Komentáře u knih | Databáze knih

Malefisto Malefisto komentáře u knih

Santo Daimé: Poselství z druhého břehu Santo Daimé: Poselství z druhého břehu Jiří Kuchař

Musím říct, že jsem vůbec nečekal, že kniha bude psaná formou příběhu. Čekal jsem vyprávění zážitků z pobytu v Amazonii. Ale nakonec jsem byl i touto formou potěšen. Příběh má pro mě trošku pomalejší rozjezd ale závěr pak stojí za to (i když by hlavní pasáž a duchovní rozměr mohl být delší.) Každopádně velice dobré počtení.

31.03.2014 4 z 5

Sethovy promluvy Sethovy promluvy Jane Roberts

Rozhodně velice zajímavé dílko, které posouvá člověka v poznání zas o kousek dále. Zároveň mi však kniha v mnoha věcech nesedí. Seth i přes velký počet poučných a zajímavých postřehů o podstatě života nakonec tu hlavní nezodpoví: Proč a jaký smysl celé tohle lidské počínání má? Mých připomínek by bylo více ale tohle je pro mě ta zásadní. Každopádně doporučuji předčíst všem hledajícím a lidem zajímajícím se o esoteriku a věci mezi nebem a zemí :)

14.02.2014 4 z 5

O stříbrné podkově O stříbrné podkově Eva Kilianová

Co dodat....knížka mého mládí, kterou mi maminka vždycky četla u babičky. Není to nic extra velkolepého ale jednoznačně postraší a příjemně pobaví .Nostalgie na entou :)

29.10.2013 4 z 5

Skryté dimenze života – Doteky vědy a náboženství Skryté dimenze života – Doteky vědy a náboženství Marie Mihulová

Dlouho jsem se rozhoupával než jsem si tuhle knížku vytáhl z knihovny a přečetl ji. Ale pak jsem se až divil jak mě pohltila a přečetl jsem ji prakticky jedním dechem. Spousta velmi zajímavých informací rozbíjejících odůvodnitelným způsobem naši chatrnou \"realitu\". Vřele doporučuji pročíst všem skeptikům ale i duchovně založeným lidem.

23.09.2013 5 z 5

Cesta šamana Cesta šamana Michael Harner

Rozhodně si myslím, že kniha obsahuje spoustu zajímavých informací o šamanismu obecně. Jen se obávám, že popisované praktiky jsou pro čtenáře nemajícího nějakou základní duchovní či esoterickou průpravu značně nebezpečné a jejich praktikování nemusí vést k zrovna positivním výsledkům. Proto moje hodnocení snižuji o jednu hvězdičku.

22.09.2013 3 z 5

Geometrický les Geometrický les Gennadij Gor

Dle máho názoru velice zajímavá knížka, která se snaží o spojení a osvětlení vzájemného vztahu filosofie, umění a duchovního prožitku.Není to úplně dokonalé ale za přečtení to rozhodně stojí. Zvlášť když jsem knihu sehnal zadarmo ve vyřazených knihách jednoho nejmenovaného antikvariátu :)

04.08.2013 4 z 5