malen malen komentáře u knih

Pátý anděl Pátý anděl Tim Green

I když se dobře četla, celkově mě nenadchla.

29.02.2016 3 z 5

Až za hrob Až za hrob John Katzenbach

Já to nemohla přečíst najednou, přemýšlela jsem, že to nedočtu, jak depresivně to působilo. Ale zvědavost mi nedala. Zajímavý je způsob vyprávění příběhu, konec také překvapivý.

21.02.2016 3 z 5

Legendy a pověsti z Čech a Moravy Legendy a pověsti z Čech a Moravy Felix Krumlowský (p)

Myslím, že knihu by můj syn nedočetl.Nepřipadá mi, že by byla napsána poutavým stylem, jak jsem si někde přečtla. Na druhou stranu je asi dobré se do ní podívat , když se učíte o nějaké osobnosti nebo míříte na výlet k místu, ke kterému se pověst váže. Oceňuji i autorovy poznámky ke každému přiběhu. Ale například jsem byla zmatená statečným vladykou Ctiborem v Dívčí válce, z kterého se po dvou řádcích vyklubal Ctirad. To byla asi zkouška čtenářový pozornosti, že ? Ale díky za osvěžení paměti a nové informace.

13.02.2016

Labyrint Labyrint Sigge Eklund

Uff! Pro mě to tedy byla síla ! Napínavé, měla jsem co dělat, abych se nepodívala na konec. I když po přečtení jsem zjistila, že by mi to stejně nepomohlo.:) Pohled na věc očima více postav - velice dobrý, i když místy jsem se trochu neorientovla v čase. Také se mi to - vše souvisí se vším - zdálo moc přehnané.. A ten konec ! Pane spisovateli, co jste mi to udělal ?!!Myslím, že na knížku určitě nezapomenu.

11.02.2016 4 z 5

Případ Amelia Případ Amelia Kimberly McCreight

Zajímavé, vědět dopředu, že hrdinka nepřežije a sledovat, co tomu předcházelo. Ale také jsem ji nejdříve chtěla odložit, než mě to chytlo.

10.02.2016 4 z 5

Veřejný nepřítel Veřejný nepřítel Vojtěch Steklač

Mezi detektivky bych ji rozhodně neřadila. Nejsou to ani samostatné povídky, občas se postavy v příbězích objeví víckrát, vždyť je také spojuje společný psychiatr. Občas jsem se v příbězích ztrácela, vadilo mi, že některé zůstaly nedořešené a situace někdy přehnané - ale asi hodnotím podle sebe, protože já bych se tak k lékaři nechovala. Dobře se četlo.

10.02.2016 4 z 5

S nadějí S nadějí Dorothy Garlock

Zpočátku se prima četlo, říkala jsem si, že to bude prima oddechovka.. Jenže od půlky to začalo směřovat k lacinému - a všichni žili šťastně až...a děj se už vůbec nevyvíjel, takže pro mě zklamání.

22.01.2016 3 z 5

Píseň slonů Píseň slonů Wilbur Smith

Kniha se mi líbila, i když nebyla z těch, co se od ní nemůžete odtrhnout.

16.01.2016 4 z 5

Henryho podrazy Henryho podrazy John Scott Shepherd

Tak jsem měla chuť knihu po pár listech odložit, ale jsem ráda , že jsem to neudělala. Docela mě to chytilo, i když se z toho vyklubal jiný druh napětí, než jsem čekala. Ale byl to vtipný příběh.

30.12.2015 4 z 5

Skleněný ďábel Skleněný ďábel Helene Tursten

Docela příjemná detektivka

27.11.2015 4 z 5

Terč Terč Catherine Coulter

Četlo se mi dobře, ale koncem jsem byla docela zklamaná. Na to , jak kniha začínala, jsem čekala lepší rozuzlení.

27.11.2015 4 z 5

Hebká kůže Hebká kůže Carl Hiaasen

Pro mě nic moc, zpočátku zábavná oddychovka, ale ke konci už jsem si nadávala, proč to vůbec dočítám..

14.11.2015 3 z 5

Stíny minulosti Stíny minulosti Amanda Quick (p)

Pro mne druhá a myslím, že i poslední, kniha od této autorky. Vůbec mne nenadchlo.

04.11.2015 2 z 5

Smrtelné objetí Smrtelné objetí Jackie Collins

čte se dobře, napínavé , ale ten konec mě hrozně zklamal. Jakoby si autorka řekla, pro letošek mám splněno, tak to honem ukončím. To jsem tedy čekala víc.

04.10.2015 4 z 5

Prokletá komnata Prokletá komnata Mireille Calmel

Po nepříliš přehledném začátku mě kniha chytla a četla jsem ji jedním dechem. Zajímavá a napínavá .. Se zvědavostí a nadšením jsem pustila do druhého dílu a bohužel, zatím jsem moc zklamaná. První díl mě nadchl, ale ten druhý.. No, ještě jsem ho nedočetla, nadšení vyprchalo..

18.08.2015 4 z 5

Nejhlubší tajemství Nejhlubší tajemství Sandra Brown

Kdyby tam nebyly ty laciné prvky červené knihovny, byla by to celkem čtivá detektivka. Ale od této autorky jsem četla lepší knížky, takže jsem zklamána..

10.08.2015 3 z 5

Dokonalá iluze Dokonalá iluze James Patterson

Velice dobře se četlo, znám sice od tohoto autora lepší knihy, ale super na čtení na léto.

25.07.2015 4 z 5

Tatínkova holčička Tatínkova holčička Mary Higgins Clark

Taky jsem přečetla jedním dechem ..

25.07.2015 5 z 5

Srdce na háčku Srdce na háčku Joanne Fedler

Nejprve jsem se do ní nemohla začíst, ale pak mě to docela chytlo. I když to není veselá kniha, stojí za zamyšlení.

10.07.2015 4 z 5

Rozmarná řeka Rozmarná řeka Dorothy Garlock

Skvělá oddechovka . Trošku červená knihovna , ale dobře se to čte.

18.06.2015 4 z 5