Maras komentáře u knih
Nádherně zpracovaná biografická kniha/fotožurnál jedné z nejzajímavějších britských pop - rockových legend s opravdu velkým množstvím krásných fotografií. Kniha Bowie 75 je jedinečnou oslavou tohoto všestranného umělce!
Svědkyně ohně je moje první kniha od této manželské autorské dvojice a hned za 5⭐. Napínavé čtení obsahující všechny rysy kvalitní detektivky.
Pan doktor Radkin Honzák je vzdělaný a moudrý člověk, používající zdravý selský rozum, ovšem podložený dlouholetou praxí a studiem.
Musím se přiznat, že "klasická" poezie není zrovna můj šálek kávy, ale Magorovy labutí písně mě opravdu velmi silně zasáhly. Možná to bylo i tím, že jsem před touto úžasnou básnickou sbírkou četl neméně vydařený životopis Ivana Martina Jirouse od Marka Švehly.
Výborně zpracovaný životopis básníka, publicisty, výtvarného kritika, manažera Plastiků, ale hlavně jednoho z vůdčích osobností českého undergroundu Ivana Martina Jirouse. Bravo, pane Švehlo!
Román Klause Manna o herci Hendriku Höfgenovi, pro kterého je charakteristické přísloví "kam vítr tam plášť", je aktuální v každé době, i té dnešní. Mnohokrát jsem z úst našich národních a zasloužilých umělců, kteří podepsali antichartu, slyšel slova "já jsem chtěl jenom hrát" nebo "já jsem chtěl jenom zpívat" a "vůbec nevím co jsem podepsal". Ano, je to těžké rozhodování, práce, peníze, moc a sláva versus svědomí, chudoba, nezaměstnanost a perzekuce. Myslím si, že takových "herců" je mezi námi více, než si myslíme...
Silný a dobře zpracovaný příběh o lásce v nelidských podmínkách. Osobně mám s knihami, které jsou psány podle skutečných událostí problém, protože často předem vím, jak příběhy skončí a přicházím tak o napětí v závěru knihy. Je to jako, když jdete do kina na film a až potom si přečtete knihu. Tomuto příběhu to ale naštěstí příliš neuškodilo.
Moje první kniha od Émila Zoly. Chladnokrevný zločin a následný trest v podobě výčitek svědomí, duševního trýznění a rozkladu osobnosti ze kterého mrazí. Síla! Už se těším na Zabijáka.