marketa3815 komentáře u knih
Prosté omílání Čtyř dohod. Kdysi poslechnuto, úspěšně zapomenuto. Nejsem cílová skupina.
Všechny komiksy i knížky o Hildě u nás měly velký úspěch, pěkné ilustrace, zajímavý svět různých bytostí a v neposlední řadě zvláštní Hilda a její touha po dobrodružství a přátelství.
Příběhy krásné a poetické, typický Šrut, jeho knížky se u nás čtou hodně a Pája je z nich nejlepší. Získali jsme knížku a ilustrace jsou nádherné. Opravdu knížka vyšla jen jednou? Proč?
Pro holčičky, které milujou zvířátka, je tahle série naprosto dokonalá. Nechybí i poučení o zvířátkách. Spolu s Prázdninovým zvěřincem u nás nejoblíbenější ze série.
Nejlepší ze série, Velikonoce a všechno, co k nim patří, smrt i nový život, tradice, a v neposlední řadě kamarádi.
Děti budou z čuníka nadšené, a pokud je dospělý dostatečně otevřený dětskému humoru, pak si taky pár úsměvných situací vychutná. Tento díl je nejlepší.
Naše dítě vzalo knížku jako humoristickou a dost ji zaujala, ilustrace povedené, a to se u nás taky hodně počítá. Loňské prázdniny přečetla dědu Edu snad desetkrát a letošní prázdniny po druhé třídě už zase dvakrát přečetla dědu Edu, takže asi její milovaná knížka.
Četla naše devítiletá dcera a celkem se jí to líbilo, jednu hvězdičku strhává, protože to není moc dobrodružné.
Mám problém s tím, že se všechno odehraje v prvních a posledních pár kapitolách a celý prostředek je neskutečně nudný balast. Takže se tímto dílem se sérií loučím.
Asi by bylo fér, kdyby kniha měla označení YA, člověka by to varovalo. Upřímně, prvních 5 kapitol mě fakt bavilo, událo se v nich vše podstatné a svěžím tempem. Dalších 5 kapitol bylo utrpení, kde se nedělo nic kromě soupeření 2 vlků o jednu kojotku a nějaká nepovedená scénka s upíry. Závěr to zase vylepšil, i když vysvětlení, proč k tomu všemu vlastně došlo, mi připadalo naprosto zhovadilé. Z úplného konce se trochu obávám, aby se romantická linka dalšími díly příliš nerozlezla. Ještě tomu šanci dám. Za mě průměr.
Četla naše devítiletá dcera a knížka se jí celkem líbila, začátek je prý nudný, ale když se začne cestovat časem, knížka dostane spád.
Čte naše devítiletá dcera, je třetí den nemocná a za tu dobu přečetla 2 díly, tak je to asi čtivé. Chce po mně další pokračování. Přesto tomu asi něco chybí, protože dává jen 4 hvězdičky. Druhý díl je prý o trochu lepší než první.
Druhý díl byl lepší než první, asi zase nadhodnocuju, ale tahle série mě fakt baví, i když hraju úplně jiný typ her.
Četla naše devítiletá dcera, přečetla si na dovolené dvakrát, řekla bych, že ji knížka dost zaujala, nicméně si stěžuje na neutěšené poměry v této rodině, ty se jí opravdu nelíbí.
Četla devítiletá dcera potom, co si přečetla Čtyři děti a skřítka. Pět dětí a skřítek je prý o dost lepší, pokud jde o rodinné vztahy. Knížka ji celkem bavila.
Příběh je zajímavý, protože pravdivý, ale jde strašně moc poznat, že Szpilman není spisovatel, a to mě rušilo, že kniha, ač velmi osobní, vyznívá tak odtažitě a bez emocí.
Vilda jako boxer mě bavil. Jenže to byla jen první třetina knížky. Vilda jako voják mě zoufale nudil a konec mě vůbec nedojal. Bohužel jen 2* za boxera Vildu.
Devítileté dceři se tento komiks líbil mnohem méně než knížky. Jako pozitivum vidí, že bojují za svůj domov.
Poslouchali jsme s devítiletou dcerou, jí se celkem líbilo, že je knížka dobrodružná, vadilo jí, že děti nedokázaly sdílet zážitky a sdělovat si informace. Všechny 4 děti jí připadaly protivné a divné. Mně neskutečně štvalo čtení, kde paní nemá páru o spodobě a čte (pověz, g ničemu, zme, počaty - to má být pod šaty) a nebyla jsem nadšená ani z náboženské linky a věčného otravování s pastýřem. Dcera vůbec souvislost mezi pastýřem a bohem nepochopila, ale to nevadí. Za mě vykrádačka Jumanji a Narnie, ale hodnotí pouze dcera, protože je to knížka pro děti, takže 4 hvězdičky. Líbí se jí dobrodružnost, nelíbí se jí odfláknutý konec a tajnosti před rodiči.
Naší devítileté dceři se knížka moc líbila, ale na konci hodně brečela, protože jí pejska bylo líto. Přála by si pokračování.