marketa3815 Online marketa3815 komentáře u knih

Hotel Winterhouse Hotel Winterhouse Ben Guterson

Četla naše devítiletá dcera, do strany 100 se nudila, protože to byl jen obyčejný příběh obyčejné holky, která si dělá zápisky. Pak se to prý začalo pomalu rozjíždět. Takže nakonec je celkem spokojená, ale další díly už si v knihovně nepůjčí. Rozhodně nešlo o knížku, od které by se nemohla odtrhnout, spíš se do čtení nutila, že prý dá knížce ještě šanci.

10.03.2024 4 z 5

Smrt kouzelného džina Smrt kouzelného džina Ilka Pacovská

Poslouchala naše devítiletá dcera, audioknížka se jí líbila, dokonce víc než první díl. Bude v poslechu pokračovat.

08.03.2024 5 z 5

Ostrov zasvěcení Ostrov zasvěcení Ilka Pacovská

Poslouchá naše devítiletá dcera, jednu hvězdičku strhává za ošklivých prvních 10 kapitol v děcáku. Kouzelný svět ji baví a podobnost s Harry Potterem, kterého už četla, nevidí.

06.03.2024 4 z 5

Příručka pro kluky dobrodruhy Příručka pro kluky dobrodruhy Michéle Lecreux

Tohle se naší devítileté dceři líbilo moc, miluje přírodu a je tvořivá, a přesně pro takové děti tahle kniha je. Jednu hvězdičku strhává za hloupý nápis: Holkám vstup zakázán.

04.03.2024 4 z 5

Šarlotina pavučinka Šarlotina pavučinka Elwyn Brooks White

Poslouchaly jsme s devítiletou dcerou jako Kristýnčinu pavučinu. Dceři se příběh líbil, jednu hvězdičku chce strhnout, protože je trochu smutný.

29.02.2024 4 z 5

Písečníci a bludný asteroid Písečníci a bludný asteroid Václav Dvořák

Čte naše devítiletá dcera, už víc než měsíc, mezitím už přečetla 10 jiných knížek, nemůže se prokousat na konec. Asi do poloviny ji to celkem bavilo, ale od půlky je knížka zřejmě tak nudná, že přečte 1 stránku denně. Ještě jí zbývá 100 stránek, pokud to dočte, tak jen díky mému hecování. Dává jen 2*. Zatím prý nejhorší knížka, co četla. Posledních 70 stránek jsem jí musela dočíst já.

28.02.2024 2 z 5

Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Četla naše devítiletá dcera, knížka se jí líbila, opravdu hodně jí připomínala knihu Psí poslání. Dojatá ani smutná nebyla.

28.02.2024 5 z 5

Bílá komnata Bílá komnata Vojtěch Matocha

(SPOILER) Četla naše devítiletá dcera, oproti předchozím dílům byla o dost méně nadšená, ale pořád to prý ještě stačí na 5*. Nerozuměla Nápravníkovým vynálezům a chtěla po mně vysvětlení, takže jsem některé pasáže musela číst taky. Též ji zklamal konec, přála si zachování Prašiny. Pobavili jsme se i o sektách a jejich nebezpečnosti, a jak je poznat.

25.02.2024 5 z 5

Černý merkurit Černý merkurit Vojtěch Matocha

Devítileté dceři se tento díl opět velice líbil, sice o maličko míň než první, ale pořád ji dokázal udržet v napětí. Četla vytrvale a téměř bez přestávek, takže super.

23.02.2024 5 z 5

Prašina Prašina Vojtěch Matocha

Četla naše devítiletá dcera. Knížka se jí líbila opravdu hodně, protože je dobrodružná a plná napětí. Nebála se vůbec, i když je v knížce hodně zlých lidí, ti jsou prý až v Praze. Od knihy se nemohla odtrhnout a bude pokračovat dalšími díly. Prašinu hodnotí výš než Harryho Pottera, prý nejlepší knížka za hodně dlouhou dobu.

22.02.2024 5 z 5

Elvíra, strašidlo z kontejneru Elvíra, strašidlo z kontejneru Lucie Paulová

Četla devítiletá dcera, knížka se jí líbila, má ráda dobrodružné knihy. Bude pokračovat i druhým dílem.

21.02.2024 5 z 5

Artemis Fowl Artemis Fowl Eoin Colfer

Četla naše devítiletá dcera a několikrát odložila, než dočetla. Moc nadšená není, hlavní postava prý zlá a nesympatická, stálé popisy nějakých bojů a mlácení. Další díly už určitě číst nebude.

20.02.2024 3 z 5

Výjimečné děti - Aspergerův syndrom Výjimečné děti - Aspergerův syndrom Kateřina Thorová

Projevy popsány velmi podrobně, takže na diagnostikování určitě fajn, ale absolutně chybí jakékoli rady, jak na to, jak si s tím poradit.

11.02.2024 4 z 5

Darebák David rockerem Darebák David rockerem Francesca Simon

Četla devítiletá dcera, četba tak na hodinku, vtipná, zábavná. Knížky Darebáka Davida má ráda, je to přesně humor pro devítiletou holku.

05.02.2024 5 z 5

Drsnej brouk - Zahrada strachu Drsnej brouk - Zahrada strachu Paul Shipton

Naše devítileťačka měla přečteno za chvilku a je nadšená, je to prý dokonalá směsice dobrodružství, napětí a překvapení. Nepotvrdila se naštěstí žádná z mých obav, že pro ni budou příliš malá písmenka nebo se jí nebudou líbit černobílé ilustrace. Dává 5 hvězdiček a nutí mě sehnat další díl. Taky jsem musela vysvětlovat, co je to individualismus. :-)

05.02.2024 5 z 5

Sněhová sestřička Sněhová sestřička Maja Lunde

Dcera si přečetla znovu po roce, tentokrát ve svých 9 letech, a je mnohem shovívavější než loni, ze 3 hvězdiček je najednou 5, začaly se jí líbit ilustrace i příběh a přečetla ho opravdu svižně. Nicméně příběh ji stále nedojímá.

03.02.2024 5 z 5

Návrat do Del Návrat do Del Jennifer June Rowe

Naše devítileťačka přečetla celou první sérii za týden, zpočátku byla opravdu nadšená a nemohla se odtrhnout, zhruba od 4. dílu už ji nadšení trochu opouštělo, přála si víc akce a dobrodružství a žehrala na autorku, že už nemá nápady. Poslední díl byl pro ni hodně překvapivý, odhalila se spousta tajemství, takže opět dává všechny hvězdičky, i když si myslím, že už ji trochu dohnala únava z Deltory a nečetla s takovou vervou.

03.02.2024 5 z 5

Údolí ztracených Údolí ztracených Emily Rodda (p)

Čte naše devítiletá dcera, a ačkoli se jí série líbí a baví ji, v Údolí ztracených má pocit, že autorce už docházejí nápady a lehce se začíná nudit. Podle ní je to jako v Harry Potterovi - nejlepší jsou první 2 díly a pak už to jde dolů.

01.02.2024 4 z 5

Město krys Město krys Jennifer June Rowe

Četla naše devítiletá dcera, série ji naprosto pohltila, je nemocná, takže čte téměř bez přestávky a nemůže se odtrhnout. Nejvíc oceňuje dobrodružství.

29.01.2024 5 z 5

Jezero prokletí Jezero prokletí Jennifer June Rowe

Čte devítiletá dcera, rychlostí 2 knížky za den, líbí se jí jednoduché šifry a dobrodružný příběh. První díl byl prý lepší, ale i tenhle je na 5*.

29.01.2024 5 z 5